You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Senegal

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: St. Louis
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Door deze training kan je waardevolle ervaring opdoen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten op een goed niveau Frans kunnen spreken en minimaal 4 jaar een relevante medische studie hebben afgerond

Projects Abroad biedt vrijwilligers de kans om mee te werken in de gezondheidszorg in Senegal. Hier kun je in een ziekenhuis in St. Louis vrijwilligerswerk verrichten. Dit biedt jou de kans om een bijzondere ervaring op te doen op gebied van geneeskunde in een heel andere omgeving dan je gewend bent, waarbij je je tegelijkertijd inzet voor mensen uit arme gemeenschappen.

Projects Abroad verwelkomt alle vrijwilligers die minstens vier jaar medische studie of geneeskunde hebben afgerond. Sommige projecten zijn enkel beschikbaar voor studenten die in het vijfde jaar van hun geneeskunde opleiding zitten. Daarnaast moet je een goede kennis Frans hebben om te kunnen communiceren met je lokale collega’s en de patiënten, aangezien de meeste personeelsleden en patiënten weinig tot geen Engels spreken. Na jouw inschrijving zullen onze collega’s die jou komst gaan voorbereiden je vragen een Engelse CV op te sturen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Senegal

Vrijwilligerswerk geneeskunde project in Senegal

Vrijwilligers zullen werken in een regionaal ziekenhuis of in een regionaal gezondheidscentrum in St. Louis. Hier kun je te maken krijgen met verschillende medische disciplines, waaronder Kindergeneeskunde, KNO, Gynaecologie, Orthopedie, Radiologie, Chirurgie, Urologie, Oogheelkunde, Tandheelkunde, Spoed, Labo en Psychiatrie. 

Geneeskunde vrijwilligers kunnen er ook voor kiezen om in een medisch centrum van het Rode Kruis te werken. In dit centrum kunnen patiënten binnenlopen voor medisch advies en algemene gezondheidskwesties. Afhankelijk van de beschikbaarheid van personeel worden er ook kleine chirurgische ingrepen uitgevoerd. Helaas kan het centrum zich slechts één dokter en vier verpleegkundigen veroorloven waardoor dit dus vaak niet mogelijk is.

Als aanvulling van deze projecten kunnen vrijwilligers ook samen met lokaal medisch personeel mee op medische outreaches. Deze vinden plaats in lokale opvangcentra voor straatkinderen, ook wel Talibés genoemd, waar ze basis zorg verlenen aan deze jongeren.

De medische instellingen in Senegal beschikken over beperkte faciliteiten en middelen, ook zijn behandelmethodes soms heel anders dan wij gewend zijn. Bereid je er dan ook op voor dat je best heftige gevallen kunt tegenkomen en probeer om niet emotioneel betrokken te raken bij deze patiënten. Jouw werktijden worden wekelijks bepaald, in overleg met jou, de medische coördinator en onze lokale collega’s.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Senegal Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Senegal

Tijdens je vrijwilligerswerk in Senegal verblijf je bij een van onze gastgezinnen op maximaal 30 minuten reizen van jouw project, waar je het échte Senegal zult ervaren. Dit is ook de ideale manier om je Frans te verbeteren en misschien zelfs het Wolof, de lokale taal, op te pikken. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In jouw vrije tijd kun je genieten van de stad en omgeving. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Senegal Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲