You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Bouw project en Taalcursus Frans in Senegal

Overzicht

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: St. Louis
  • Type projecten: Bouwen & Taalcursus
  • Jouw rol: Als vrijwilliger krijg je vijf dagen in de week, twee uur Franse les. De kennis die je opdoet tijdens de Franse lessen kun je dagelijks gebruiken tijdens de projecten en om te kunnen communiceren met de lokale bevolking. Daarnaast ben je samen met de andere vrijwilligers betrokken bij het renoveren en decoreren van klaslokalen in een lokale kleuterschool
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Bouw project in Senegal

Tijdens deze jongerenreis krijg jij de kans om in het schilderachtige stadje van St. Louis, gelegen in het noorden van Senegal, de cultuur te proeven en een bijdrage te leveren aan de lokale bevolking. Dit project is zeer geschikt voor vrijwilligers die hun taalkennis Frans willen verbeteren en iedereen die een culturele onderdompeling wilt ervaren.

Leer Frans spreken in Senegal

Als vrijwilliger krijg je vijf dagen in de week, twee uur lang Franse les. De klassen worden interactief gegeven door enthousiaste docenten. De kennis die je opdoet tijdens de Franse lessen kun je dagelijks gebruiken tijdens de projecten en om te kunnen communiceren met de lokale bevolking. Of je nu de basis van de Franse taal wilt leren of je huidige Franse kennis wilt verbeteren, de lessen worden aan jouw persoonlijke niveau aangepast.

Na de middag ben je samen met de andere vrijwilligers van de sociale jongerenreis betrokken bij het renoveren en decoreren van klaslokalen in een lokale kleuterschool en help je zo mee om een schone en kleurrijke omgeving te creëren voor de kinderen wanneer zij terugkeren van hun schoolvakantie.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een bouw project in Senegal en weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Gedurende deze reis verblijf je bij een gastgezin samen met andere vrijwilligers van deze jongerenreis. Zo worden jullie ondergedompeld in de Senegalese manier van leven en kunnen jullie de lokale keuken ontdekken doordat er dagelijks voor jullie wordt gekookt.

Weekendactiviteiten in Senegal

In het weekend gaan we je meer van de St. Louis laten zien. Natuurlijk ga je dan op pad met de andere vrijwilligers die voor deze jongerenreis hebben gekozen, hierdoor gaat het zeker een gezellige tijd worden. Ook zijn er doordeweeks ’s avonds sociale activiteiten gepland zoals, drumlessen, danslessen en een etentje in een lokaal restaurant zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: bouw project in Senegal en taalcursus in Senegal.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲