You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Senegal

Overzicht

2
weken
  • zondag 21 juli 2019 t/m zaterdag 3 augustus 2019

  • Waar: St. Louis
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Je werkt mee aan verschillende activiteiten. Dit kan zijn in een centrum voor straatkinderen, maar je kunt als vrijwilliger ook de helpende hand beiden bij ons zomerprogramma op een kleuterschool. Waar het uiteindelijk allemaal om gaat is; tijd doorbrengen met kinderen. Daarnaast zal een deel van je tijd gaan naar het renoveren van de lokale school en de decoratie ervan
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale zorg van Senegal

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Senegal, ga je vrijwilligerswerk doen voor 2 of 4 weken. Het wordt een bijzondere reis, samen met andere internationale vrijwilligers reis je af naar St. Louis, wat is gelegen in het noorden van Senegal. Tijdens deze groepsreis gaan jij en de andere vrijwilligers een waardevolle bijdrage leveren aan de lokale bevolking. Bovendien krijg je de kans om veel over de cultuur van Senegal te weten te komen.

Werk met kinderen in Senegal

Tijdens je verblijf in Senegal ga je mee werken aan verschillende activiteiten. Dit kan zijn in een centrum voor straatkinderen, maar je kunt als vrijwilliger ook de helpende hand bieden bij ons zomerprogramma op een kleuterschool. Waar het uiteindelijk allemaal om gaat is; tijd doorbrengen met kinderen. Op welke locatie je ook gaat werken tijdens deze groepsreis, jouw werkzaamheden zullen altijd met kinderen te maken hebben en zij zullen jouw hulp enorm waarderen, net als de gehele lokale bevolking van St. Louis.

Na de middag werk je nauw samen met de vrijwilligers van de bouw project jongerenreis en help je mee met het renoveren van de lokale school en de decoratie ervan. Met behulp van jou en de andere vrijwilligers krijgt de school een totaal nieuwe uitstraling en wordt het gebouw een kleurrijke en vrolijke omgeving voor de kinderen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Senegal en weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

In het weekend gaan we je meer van de St. Louis laten zien. Natuurlijk ga je dan op pad met de andere vrijwilligers die voor deze groepsreis hebben gekozen, hierdoor gaat het zeker een gezellige tijd worden. Ook zijn er doordeweeks sociale activiteiten gepland zoals, drumlessen, danslessen en een etentje in een lokaal restaurant.

Weekendactiviteiten in Senegal

In het weekend gaan we je meer van Senegal laten zien. Natuurlijk ga je dan op pad met de andere vrijwilligers die voor deze jongerenreis hebben gekozen, hierdoor gaat het zeker een gezellige tijd worden. Ook zijn er danslessen, drumlessen gepland en ga je gezellig samen uit eten in een lokaal restaurant, waar je een typisch Senegalees gerecht kunt bestellen. Zeker weten dat je een hechte band op gaat bouwen met de andere vrijwilligers. Natuurlijk worden er doordeweeks ’s avonds ook leuke activiteiten georganiseerd zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Senegal.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲