You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een mensenrechten project in Senegal

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: St. Louis
 • Type Project: Mensenrechten
 • Jouw rol binnen dit project: Je gaat zelfstandig werken aan een onderzoek welke het doel heeft om de bewustzijn te verhogen van de rechten die mensen hebben. Je gaat op pad om onderzoek te doen, schrijven van rapportages, voorlichting geven, voeren van bewustzijn campagnes
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: Vanaf 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Je moet goed kunnen schrijven en spreken in de Franse taal

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze mensenrechten projecten in Senegal. Hier bieden wij jou de mogelijkheid om een unieke ervaring op te doen op het gebied van mensenrechten. Sinds de onafhankelijkheid van Senegal in 1960 genieten steeds meer mensen van hun vrijheid, maar er zijn nog steeds veel groepen die kwetsbaar zijn en hulp nodig hebben. Daarom biedt Projects Abroad jou de optie om mee te werken aan het mensenrechten project. Een goede beheersing van de Franse taal is voor dit project wel een vereiste.

Zet je in voor de mensenrechten in Senegal

Vrijwilligerswerk mensenrechten project in Senegal

Ben je geïnteresseerd in de sociale kant van het recht, dan is het mensenrechtenproject in Senegal echt iets voor jou. Projects Abroad werkt hier samen met de Bureau Local de Défense et de Promotion des Droits Humains (BLDPDH). Deze organisatie richt zich op het creëren van bewustzijn rond de fundamentele rechten en plichten die elk mens heeft en democratische tolerantie door middel van campagnes, veldonderzoek en het publiceren van rapporten. Afhankelijk van de situatie werkt het BLDPDH samen met de African Assembly for the Defence of Human Rights (RADDHO), welke een gerenommeerde mensenrechten organisatie is, die actief is op het gebied van sociaal politieke onderwerpen in verschillende landen in West-Afrika.

Het is belangrijk dat je over een goed niveau Frans beschikt. Beheers jij deze taal nog niet en wil je wel aan één van deze projecten deel nemen? Dan kun je in Senegal een taalcursus Frans volgen. Dit kan je ook als opfriscursus gebruiken!

Vrijwilligerservaring De ervaring van Carolien van Mourik op het Recht & Mensenrechten project in Senegal
Carolien van Mourik
We hebben diverse organisaties bezocht en een aantal dagen per week gaven we studenten of middelbare schoolleerlingen les over hun rechten. Lees meer...

Vrijwilligerswerk met of zonder ervaring

Vrijwilligers op het mensenrechten project in Senegal hoeven geen ervaring binnen het recht of met mensenrechten te hebben, maar een grote belangstelling voor de problematiek is wel erg belangrijk. Vrijwilligers helpen het BLDPDH met het bereiken van haar doel de mensenrechten in Saint Louis bekend te maken, te verdedigen en te beschermen. Dit doen alle vrijwilligers door het bevorderen van respect voor de menselijke waardigheid en rechtsgelijkheid van alle burgers en alle volkeren van Afrika. Ook worden gemeenschapen dichter bij elkaar gebracht om vrede, vriendschap en solidariteit te bevorderen.

Dit project is zeer geschikt voor vrijwilligers die graag een onafhankelijk onderzoek willen doen. Je kunt een zelfstandig project starten rond een relevant onderwerp binnen mensenrechten. Je kun bij de coördinator van het BLDPDH terecht voor begeleiding rond het Senegalese rechtssysteem. Jouw onderzoek kan als je dat wilt, een component bevatten waarin interactie met de gemeenschap plaats vindt. Jouw super visor kan je helpen bij het organiseren van interviews en bezoeken aan meer landelijke gebieden. De rapportages die hieruit voortkomen, worden opgenomen in een groot portfolio dat twee keer per jaar wordt aangeboden aan de officiële Senegalese instanties om aandacht te vragen van de Senegalese autoriteiten en hen te helpen bij het stellen van prioriteiten. Dit project is dus vooral onderzoeken en rapporteren, maar draagt in een bredere zin wel bij aan het verlichten van schendingen van de mensenrechten in Senegal.

Binnen jouw zelfstandige project kun jij:

 • Ondersteuning zoeken bij het African Charter of Human and People’s Rights en in beschikbare artikelen over mensenrechten en de effectieve handhaving ervan in Afrikaanse landen.
 • Verzamelen, verspreiden en uitwisselen van informatie over de situatie van de rechten van de mens in Afrika en over de hele wereld.
 • Bijdragen aan de voorlichting over mensenrechten in de regio Saint Louis.
 • Het beiden van juridische ondersteuning aan slachtoffers van wie de rechten zijn geschonden.
 • Mobiliseer de Senegalese, Afrikaanse en internationale publieke opinie om alle gevallen van schending van de mensenrechten bloot te leggen.

Het belangrijkste doel binnen dit project is het bevorderen van de bewustwording rond mensenrechtenbij de Senegalese bevolking zodat ze weten wat hun rechten zijn en hoe ze hier voor kunnen vechten.

Afhankelijk van jouw eigen initiatief, kun je betrokken worden bij d volgende activiteiten:

 • Het bevorderen van bewustwording rond mensenrechten in landelijke gebieden
 • Het maken van folders en ander voorlichtingsmateriaal
 • Het geven van trainingen
 • Het organiseren van voorlichtingscampagnes.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲