You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Diergeneeskunde in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Kuliyapitiya
  • Type projecten: Diergeneeskunde project
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers assisteren gekwalificeerde dierenartsen bij de behandeling en verzorging van huisdieren
  • Accommodatie: Bij een gastgezin of een hostel
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf:4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze diergeneeskunde projecten in Sri Lanka. Het is een praktijkgericht project voor iedereen die graag met dieren wilt werken. Of je nu net van de middelbare school komt en overweegt om diergeneeskunde te gaan studeren, hier al voor aan het leren bent, je diploma net hebt gehaald of gewoon een hele grote dierenvriend bent. Vrijwilligers kunnen helpen in een overheidskliniek of een privé kliniek waar je ervaring kan opdoen door zowel te werken met boerderijdieren als met huisdieren. Iedereen met een hart voor dieren is dan ook meer dan welkom!

Vrijwilligerswerk op het diergeneeskunde project in Sri Lanka

Vrijwilligers kunnen bij een overheidskliniek terecht waar je nauw samenwerkt met lokale gekwalificeerde dierenartsen. In deze dierenkliniek worden gratis behandelingen gegeven en de faciliteiten zijn zeer eenvoudig. Grote boerderij dieren zoals koeien, geiten en varkens worden niet in de kliniek behandeld, maar op de boerderij zelf. Je zult de dierenartsen vergezellen op consultaties bij lokale boerderijen. Vrijwilligers werken van 8 uur in de ochtend tot 1 uur ’s middags en kunnen helpen bij de omgang met dieren, het identificeren van ziekten, diagnose stellen van een mogelijke zwangerschap, vaccinaties toedienen en leren over de veeteelt. Na 2 tot 3 dagen observeren, kunnen vrijwilligers meer betrokken worden bij kleine ingrepen.

Vrijwilligers kunnen ook terecht in een privé kliniek waar huisdieren, zoals honden en katten, behandeld worden. Als vrijwilliger observeer je de ervaren dierenartsen en kan je misschien ook assisteren bij de omgang met de dieren, wondverzorging en kleine behandelingen. Deze kliniek is goed uitgerust met goede faciliteiten en is geopend van 8 uur tot en met 14 uur en in de avond van 18 uur tot en met 21 uur (voornamelijk voor operaties).

De hoeveelheid praktisch werk dat je zal mogen doen hangt af van je eigen kennis en ervaring. Vrijwilligers kunnen observeren tijdens operaties in de beide klinieken en afhankelijk van je ervaring zal je ook mogen assisteren.

Jouw verblijf in Sri Lanka

Tijdens je vrijwilligerswerk in Sri Lanka verblijf je bij een van onze gastgezinnen waardoor je het échte Sri Lanka zult ervaren. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In de avonden en in de weekenden ben je meestal vrij en kun je met de andere vrijwilligers die je ontmoet hebt de kuststeden en de omliggende regio verkennen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲