You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een farmacie project in Sri Lanka

Overzicht
  • Waar: Panadura en Horana
  • Type project: Gezondheidszorg
  • Jouw rol: Observeren en assisteren van het lokale apothekers en deelname aan medische outreaches naar lokale gemeenschappen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel

Doe waardevolle ervaringen op binnen de gezondheidszorg van Sri Lanka door deel te nemen aan het farmacie project. Als vrijwilliger kijk je mee met lokale apothekers in een ziekenhuisapotheek en neem je deel aan medische outreaches naar lokale gemeenschappen. Zo krijg je een uniek inzicht en ervaring in de farmaceutische werkwijze in Sri Lanka.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op een farmacie project in Sri Lanka

Doe vrijwilligerswerk op het farmacie project in Sri Lanka en leer meer over gezondheidzorg in het buitenland.

Als vrijwilliger op het farmacie project in Sri Lanka werk je in een algemeen ziekenhuis op de uitgifteafdeling voor medicijnen, samen met gekwalificeerde apotheker die jou zal ondersteunen en begeleiden tijdens je project.

Tijdens het project kijk je mee met apothekers terwijl zij medicijnen klaarmaken en uitdelen aan patiënten. Ook help je het personeel door de medicijnen in te pakken en, als je het proces goed genoeg kent, kan je onder toezicht ook helpen bij het verzamelen van data over de distributie en bevoorrading van medicijnen.

Outreach projecten in Sri Lanka

Tijdens je project werk je ook mee aan outreach programma’s binnen de gemeenschap. Onder begeleiding van een apotheker deel je voorgeschreven medicatie uit en geef je gratis zorg aan de lokale inwoners. Je helpt eveneens bij het creëren van bewustwording over verschillende gezondheidsproblemen door presentaties te houden op scholen en in centra.

Om meer te leren en meer inzicht te krijgen in het medisch werkveld, houdt een dokter elke maand een seminar die open is voor alle medische vrijwilligers.

Jouw verblijf in Sri Lanka

Tijdens je project logeer je bij een gastgezin. Zo leer je de cultuur van Sri Lanka op een unieke manier kennen. Tijdens het weekend of na werktijd heb je genoeg tijd om het land verder te verkennen, samen met andere vrijwilligers.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲