You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Balapitiya, Galle, Kalubowila en Kalutara
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van jouw kennis en ervaring in geneeskunde als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Sri Lanka is een bijzondere ervaring. Je zal waardevolle werkervaring opdoen binnen verschillenden medische afdelingen. De ziekenhuizen en klinieken in Sri Lanka zijn over het algemeen van vrij eenvoudig standaard.

Om aan het medische vrijwilligersproject in Sri Lanka deel te kunnen nemen, moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Sri Lanka

Vrijwilligerswerk geneeskunde project in Sri Lanka

Projects Abroad werkt samen met grote openbare en particuliere ziekenhuizen, zowel in de hoofdstad Colombo als in de kustplaatsen Panadura en Kalutara, zo’n 45 km van de hoofdstad. Vrijwilligers kunnen aan de hand van een 2-weeks rotatiesysteem meewerken op verschillende afdelingen zoals de algemene geneeskunde, verloskunde, gynaecologie, KNO en de pediatrie afdeling. In beide gevallen kun je de plaatselijke artsen volgen en helpen. Je observeert verschillende pathologen, behandelingen en operaties. De ziekenhuizen beschikken slechts over eenvoudige faciliteiten.

Afhankelijk van jouw interesses is het ook mogelijk om enkele dagen te werken bij de neurologie, het mortuarium, reumatologie en een longkliniek. Als je ons jouw interesses en voorkeuren doorgeeft dan is het vaak mogelijk om het project wat meer daarop aftestemmen.

Jouw exacte rol in het ziekenhuis hangt af van jouw kennis en ervaring. Voor alle vrijwilligersprojecten in de gezondheidszorg geldt dat hoe meer kennis en ervaring je hebt, hoe meer kans je krijgt om zelf medische handelingen te verrichten. Met een enthousiaste en positieve instelling en door veel vragen te stellen, zal je zeker heel veel leren. Na aankomst wordt je voorgesteld aan je lokale supervisor, die er voor zal zorgen dat je zoveel mogelijk de kans krijgt nieuwe dingen te leren tijdens je project.

Naast de reguliere ziekenhuizen zijn er ook mogelijkheden om wat tijd door te brengen bij een ziekenhuis dat zich richt op traditionele Ayurvedische geneeskunde. Zo krijg je een beter beeld van de verschillende behandelmethoden en de gezondheidszorg in Sri Lanka.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Julia Huiskes op het Geneeskunde project in Sri Lanka
Julia Huiskes
De ziekenhuizen hier verschillen totaal van de ziekenhuizen in Europa, maar dat maakt het juist erg leuk en geschikt om veel te leren over allerlei ziektes en behandelingen. Bij een medisch project moet je vooral laten zien dat je erg enthousiast bent en veel vragen of je misschien ergens mee mag helpen. Lees meer...

 

Medische outreach in Sri Lanka

Projects Abroad organiseert ook regelmatig medische outreaches en workshops voor de medische vrijwilligers. Dit zal je een beter inzicht verschaffen in het medische systeem van Sri Lanka. Maandelijks wordt er naar een lokaal dorp afgereisd, om daar medische check-ups uit te voeren bij mensen binnen de lokale gemeenschap. Dit gebeurt uiteraard onder het toezicht en de begeleiding van een gekwalificeerde arts. Via het outreach programma krijg je de kans om echt waardevolle bijdrage te leveren voor de gemeenschap.

Er is ook de mogelijkheid om scholen en lokale buurtcentra te bezoeken om presentaties en voorlichting te geven over verschillende onderwerpen binnen de gezondheidszorg. Aanvullend kunnen vrijwilligers ook deelnemen aan een maandelijks seminarie van een lokale arts, waar meer informatie wordt gegeven over medische ingrepen die je hebt kunnen observeren in de ziekenhuizen en waar jij al jouw vragen kan stellen.

Jouw verblijf in Sri Lanka

Tijdens je vrijwilligerswerk in Sri Lanka verblijf je bij een van onze gastgezinnen waardoor je het échte Sri Lanka zult ervaren. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In de avonden en in de weekenden ben je meestal vrij en kun je met de andere vrijwilligers die je ontmoet hebt de kuststeden en de omliggende regio verkennen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf 2 of 3 weken deelnemen aan het Geneeskunde project in Sri Lanka als je geen 4 weken of langer beschikbaar bent. Als je slechts 2 weken deelneemt zal je echter niet op meer meer dan één of twee afdelingen kunnen werken in het ziekenhuis.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Speciale groepsreis voor alle leeftijden in de Kerstvakantie

Heb jij interesse in vrijwilligerswerk op het gebied van geneeskunde in Sri Lanka en wil jij graag iets betekenen voor de lokale bevolking deze Kerst? Dan is het ook mogelijk om tijdens de Kerstvakantie deel te nemen aan onze speciale Kerstgroepsreis Geneeskunde project in Sri Lanka. Deze groepsreis is beschikbaar voor vrijwilligers van alle leeftijden, maar kinderen onder de 16 jaar moeten vergezeld worden door tenminste één van de ouders.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲