You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het Public Health project in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Colombo en Kalutara District
 • Type projecten: Public Health
 • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger krijg je unieke kans om deel te nemen aan medische outreaches en kan je meewerken aan Public Health campagnes.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Het Public Health project in Sri Lanka is de ideale manier voor vrijwilligers om meer praktische ervaring op te doen op het gebied van gezondheidszorg terwijl je de lokale gemeenschap enorm helpt bij het gebrek aan medische zorg. Vrijwilligers vanaf 18 jaar kunnen met of zonder ervaring een waardevolle bijdrage leveren door medische zorg te bieden aan de lokale bevolking die zich dit anders niet zouden kunnen veroorloven.

Projects Abroad vrijwilliger test de bloedsuikerwaarden en bloeddruk tijdens een outreach in Sri LankaProjects Abroad werkt samen met een medische overheidsorganisatie in Colombo en het Kalutara District. Deze organisatie verleent zorg aan moeders en hun kinderen en heeft een trainingscentrum voor verloskundigen. Er zijn vijf fulltime artsen en drie verpleegsters die het werk doen binnen 17 klinieken.

Hulp is nodig om lokale gezondheidsproblemen te tackelen. Zo vormen tropische ziekten, zoals leptospirose, een significant probleem en is er daarnaast een grote toename van niet-overdraagbare aandoeningen gesignaleerd, zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart en vaatziekten en een verhoogd cholesterol.  De toename van het aantal mensen met niet-overdraagbare aandoeningen is een gevolg van een verandering in leefstijl. De populatie wordt ouder en de welvaart is verbeterd waardoor mensen meer te besteden hebben. Dit heeft er in geresulteerd dat op dit moment 85% van de totale ziektebeelden, niet-overdraagbare aandoeningen betreffen. De lokale gezondheidsorganisaties zijn gaandeweg hun capaciteit aan het verhogen om zich te richten op het voorkomen en behandelen van deze gezondheidsproblemen. 

Vrijwilligers helpen bij het terugbrengen van deze niet-overdraagbare aandoeningen, door middel van het voorlichten over preventieve maatregelen en het opzetten van interventie programma's. Deze programma's zijn er op gericht om de bewustwording en kennis te vergroten omtrent de gevolgen van risicofactoren zoals roken, alcohol, overgewicht, ongezonde voeding en een gebrek aan beweging.

Werkzaamheden op het Public Health project in Sri Lanka

 Als vrijwilliger ga je bij het Public Health project aan de slag met de volgende taken:

 • Het assisteren van artsen en het personeel in de centra en het helpen van moeders bij het invullen van het gezondheidsdossier van haar kind(eren).
 • Het verzamelen en verwerken van gegevens.
 • Het observeren en, indien verzocht, assisteren van Public Health verloskundigen tijdens huisbezoeken.
 • Het observeren en, indien verzocht, assisteren van de Public Health inspecteur tijdens overheidsbezoeken aan scholen voor medische inspecties.
 • Het deelnemen aan medische outreaches. Hierbij leer je de gezondheidswaarden te meten, zoals de bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol en kun je observeren tijdens consultaties.
 • Het organiseren en uitrollen van bewustwordingscampagnes in gebieden waar we een behoefte hebben gesignaleerd aan specifieke voorlichting, zoals in scholen, bepaalde gemeenschappen of verzorgingstehuizen voor ouderen. 
 • Het uitrollen van interventieprogramma's op aanvraag, in gemeenschappen of bij onze projectpartners.
 • Het observeren van verloskundigen en artsen in klinieken. Vrijwilligers kunnen enkel assisteren wanneer het lokale medische personeel hier toestemming voor geeft.
 • Het doen van onderzoek en het schrijven van rapportages over volksgezondheid en gerelateerde medische onderwerpen.

Vrijwilligers met een ervaring op het gebied van tandheelkunde hebben de mogelijkheid om tandartsen te assisteren tijdens het bezoeken van scholen en tandartsklinieken. Alle vrijwilligers mogen samen met de andere medische vrijwilligers in Sri Lanka deelnemen met de maandelijkse medische outreaches en seminars. Daarnaast vinden er bezoeken plaats aan ziekenhuizen en worden er workshops georganiseerd, om meer te leren over het lokale gezondheidszorgsysteem en traditionele geneeskunde.

Jouw verblijf in Sri LankaProjects Abroad vrijwilliger test de bloedsuikerwaarden en bloeddruk tijdens een outreach in Sri Lanka

 Tijdens je vrijwilligerswerk in Sri Lanka verblijf je bij een van onze gastgezinnen waardoor je het échte Sri Lanka zult ervaren. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In de avonden en in de weekenden ben je meestal vrij en kun je met de andere vrijwilligers die je ontmoet hebt de kuststeden en de omliggende regio verkennen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲