You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verloskunde project in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Panadura, Kalutara en Colombo
  • Type projecten: Verloskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van jouw kennis en ervaring in verloskunde als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 17 jaar of ouder

Op het verloskunde project in Sri Lanka kan je waardevolle ervaringen opdoen door te helpen in een verloskundig ziekenhuis of op de kraamafdeling van het ziekenhuis waar je geplaatst wordt. De beschikbare faciliteiten zijn over het algemeen vrij eenvoudig waardoor je te maken zult krijgen met situaties die je waarschijnlijk niet gewend bent. Zo kan je zelf ervaren hoe de lokale verloskundigen hun werk doen met minder middelen en minder geavanceerde apparatuur.

Vrijwilligers vanaf 17 jaar zijn welkom op het verpleegkunde project in Sri Lanka om hun steentje bij te dragen en een waardevolle ervaring op te doen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verloskunde project in Sri Lanka

Vrijwilligerswerk verloskunde project in Sri Lanka

Je werkzaamheden worden bepaald afhankelijk van je ervaring op het gebied van verloskunde. Voor alle vrijwilligersprojecten in de gezondheidszorg geldt dat hoe meer kennis en ervaring je hebt, hoe meer kans je krijgt om zelf medische handelingen te verrichten. Met een enthousiaste en positieve instelling en door veel vragen te stellen, zal je zeker heel veel leren. Je wordt toegewezen aan een lokale supervisor die ervoor zal zorgen dat jij zoveel mogelijk leert tijdens je project. Je begint in de eerste plaats met het observeren van de artsen en de vroedvrouwen die jou veel kunnen bijbrengen op gebied van verloskunde. Als je proactief bent, belangstelling toont en je inzet om een goede band op te bouwen met de artsen en verloskundigen, zal je vanzelf meer taken en verantwoordelijkheden krijgen.

Vrijwilligers worden geplaatst in de kuststeden Panadura en Kalutara in de buurt van Colombo of in Colombo zelf. Je kan terecht komen op verschillende verloskundige afdelingen zoals de prenatale afdeling, de verloskamer, de observatieruimte van de verloskundige chirurgie afdeling en de postnatale zorg.

Naast de reguliere ziekenhuizen zijn er ook mogelijkheden om wat tijd door te brengen in een ziekenhuis dat zich richt op traditionele Ayurvedische geneeskunde. Zo krijg je een beter beeld van de verschillende behandelmethoden en de gezondheidszorg in Sri Lanka.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Salwa El Kasmioui op het Verloskunde project in Sri Lanka
Salwa El Kasmioui
Mijn ervaring in de verloskamer is zo verschillend met wat ik heb gezien in België, vooral de manier waarop ze de patiënten behandelen met andere hulpmiddelen en technieken. Toch heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd. Het is verbazingwekkend hoe ze dit allemaal kunnen doen met minder voorzieningen en beperkte middelen. Bovendien mocht ik verschillende operaties van dichtbij volgen Lees meer...

Medische outreach in Sri Lanka

Projects Abroad organiseert ook regelmatig medische outreaches en workshops voor de medische vrijwilligers. Deze medische outreaches zijn niet direct gericht op verloskunde, maar geven je wel de gelegenheid om kennis te maken met andere aspecten van de gezondheidszorg Sri Lanka en verschaffen je een beter inzicht in het lokale medische systeem.

Maandelijks wordt er naar een lokaal dorp afgereisd, om daar medische check-ups uit te voeren bij mensen binnen de lokale gemeenschap. Dit gebeurt uiteraard onder het toezicht en de begeleiding van een gekwalificeerde arts. Via het outreach programma krijg je de kans om echt waardevolle bijdrage te leveren voor de gemeenschap.

Jouw verblijf in Sri Lanka

Tijdens je vrijwilligerswerk in Sri Lanka verblijf je bij een van onze gastgezinnen waardoor je het échte Sri Lanka zult ervaren. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In de avonden en in de weekenden ben je meestal vrij en kun je met de andere vrijwilligers die je ontmoet hebt de kuststeden en de omliggende regio verkennen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲