You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka op een verpleegkunde project

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Panadura, Kalutara en Zuid Colombo
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van jouw kennis en ervaring in verpleegkunde als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Als vrijwilliger verpleegkunde in Sri Lanka is een bijzondere ervaring. Je zal waardevolle werkervaring opdoen binnen verschillenden medische afdelingen van het ziekenhuis waar je geplaatst wordt. De ziekenhuizen en klinieken in Sri Lanka zijn over het algemeen van vrij eenvoudig standaard, dus je zult ervaren hoe lokale verpleegkundigen werken in een omgeving die veel minder geavanceerd en ontwikkeld is als jij gewend bent.

Vrijwilligers vanaf 18 jaar zijn welkom op het verpleegkunde project in Sri Lanka om hun steentje bij te dragen en een waardevolle ervaring op te doen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Sri Lanka

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Sri Lanka

Je zult voornamelijk een observerende rol hebben, meelopen met de lokale artsen en verpleegkundigen op hun rondes over de afdelingen. De taken en verantwoordelijkheden die jou zullen worden gegeven hangen af van jouw reeds opgedane medische ervaring en het enthousiasme dat jij toont aan het medische personeel om te leren en mee te helpen. Met een enthousiaste en positieve instelling en door veel vragen te stellen, zal je sowieso heel veel leren.

Je zal worden toegewezen aan een supervisor, die er voor zal zorgen dat je zoveel mogelijk leert tijdens jouw vrijwilligers project en waar je altijd bij terecht kan met vragen. Je kunt je op een bepaalde medische specialisatie richten of je kunt ervoor kiezen om elke twee weken mee te draaien op een andere afdeling.

Naast de reguliere ziekenhuizen zijn er ook mogelijkheden om wat tijd door te brengen bij een ziekenhuis dat zich richt op traditionele Ayurvedische geneeskunde. Zo krijg je een beter beeld van de verschillende behandelmethoden en de gezondheidszorg in Sri Lanka.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Rianne Danenberg op het Verpleegkunde project in Sri Lanka
Rianne Danenberg
Ik heb geleerd hoe lokale doctoren de patiënten behandelen, ik heb de medische rapporten doorgenomen, deze waren allemaal in het Engels, ik heb geholpen bij het geven van medicatie van bijvoorbeeld antibiotica en het geven van injecties, en ik had de mogelijkheid om te werken op de kinderafdeling wat mij de kans gaf te zorgen voor de kinderen. Het was een onvergetelijke ervaring. Lees meer...

Medische outreach in Sri Lanka

Projects Abroad organiseert ook regelmatig medische outreaches en workshops voor de medische en verpleegkunde vrijwilligers, zodat je je naast je reguliere werkzaamheden in het ziekenhuis ook van waardevolle betekenis kan zijn voor de lokale gemeenschap. Deze workhops en outreaches zullen je een beter inzicht verschaffen in het medische systeem van Sri Lanka. Maandelijks wordt er naar een lokaal dorp afgereisd, waar je onder begeleiding van gekwalificeerd medisch personeel kan helpen bij het afnemen van basis medische check-ups onder mensen van de lokale gemeenschap.

Er is ook de mogelijkheid om scholen en lokale buurtcentra te bezoeken om presentaties en voorlichting te geven over verschillende onderwerpen binnen de gezondheidszorg. Aanvullend kunnen vrijwilligers ook deelnemen aan een maandelijkse lezing van een lokale arts, waar meer informatie wordt gegeven over medische ingrepen die je hebt kunnen observeren in de ziekenhuizen en waar jij al jouw vragen kan stellen.

Jouw verblijf in Sri Lanka

Tijdens je vrijwilligerswerk in Sri Lanka verblijf je bij een van onze gastgezinnen waardoor je het échte Sri Lanka zult ervaren. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In de avonden en in de weekenden ben je meestal vrij en kun je met de andere vrijwilligers die je ontmoet hebt de kuststeden en de omliggende regio verkennen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲