You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Sri Lanka

Overzicht

2
weken
 • zondag 19 januari 2020 t/m zaterdag 1 februari 2020
 • zondag 21 juni 2020 t/m zaterdag 4 juli 2020
 • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
 • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
 • zondag 6 december 2020 t/m zaterdag 19 december 2020
3
weken
 • zondag 21 juni 2020 t/m zaterdag 11 juli 2020
 • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
4
weken
 • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020

 • Waar: Negombo, Moratuwa, Panadura, Wadduwa, Kalutara, Mathugama en Kolonnawa
 • Type projecten: Sociale zorg
 • Jouw rol: Als vrijwilliger help je de kinderen bijvoorbeeld bij het leren van het alfabet of je leest een boek samen. Daarnaast organiseer je activiteiten en ga je knutselen met de kinderen. Ook kun je de kinderen aandacht geven door het spelen van spelletjes of het verzinnen van sportwedstrijden. Daarnaast zal je meehelpen met bijvoorbeeld het schilderen of decoreren van een klaslokaal
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale Zorg van Sri Lanka

Als je deze zomer deelneemt aan de groepsreis naar Sri Lanka, ga je vrijwilligerswerk doen voor 2 of 4 weken. Het wordt een bijzondere reis samen met andere internationale vrijwilligers. In verschillende kleine stadjes langs de Zuidwestkust van Sri Lanka ga jij aan de slag als vrijwilliger in een dagopvangcentrum, kleuterschool of in een zorgcentrum voor kinderen met een beperking. Er zijn in Sri Lanka verschillende sociale projecten waar jij je voor in kunt zetten. Wel hebben ze allemaal één ding gemeen: De liefde voor het werken met kinderen!

Werk met kinderen in Sri Lanka

Als vrijwilliger zijn er verschillende werkzaamheden die jij kunt doen. Je helpt de kinderen bijvoorbeeld bij het leren van het alfabet of je leest samen een boek. Daarnaast ga je activiteiten organiseren op het gebied van kunst en ga je knutselen met de kinderen. Ook kun je de kinderen aandacht geven door het spelen van spelletjes of het verzinnen van sportwedstrijden.

Daarnaast zal je meehelpen met bijvoorbeeld het schilderen of decoreren van een klaslokaal. Zowel de lokale bevolking als de leraren en de kinderen zullen jouw werkzaamheden erg waarderen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Sri Lanka en daarom weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

In een van de stadjes aan de Zuidwestkust van Sri Lanka verblijf je bij een lokaal gastgezin. Zo zal je de cultuur van het land en de typische gewoonten en gebruiken van Sri Lanka het best ervaren. Ook ga je proeven van onbekende gerechten die je voorgeschoteld krijgt.

Weekendactiviteiten in Sri Lanka

In het weekend breng je samen met de anderen een dagje door op een van de prachtige stranden en bezoek je een van de oude schilderachtige steden. Voor vrijwilligers die 4 weken deelnemen, worden er in de overige weekends ook extra activiteiten georganiseerd zoals een uitstap naar Galle, waar je een Hollands fort bezoekt, en Unuwatuna beach. Daarnaast bezoek je ook traditionele marktjes en kan je van een dansshow genieten in Kandy. Natuurlijk zullen we doordeweeks ‘s avonds ook leuke activiteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Dan spreekt deze twintigersreis je vast aan. Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Sri Lanka.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲