You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Colombo
  • Type projecten: Journalistiek project
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers kunnen ervaring opdoen in de print media, in een radio station of bij een TV station. Je zal meelopen met lokale ervaren journalisten, onderzoek doen, interviews afnemen, artikelen schrijven en rapporteren.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 8 weken voor print, 12 weken voor radio of mediahuis
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze journalistieke projecten in Sri Lanka. Denk je erover om een studie journalistiek te volgen of wil je meer praktijkervaring opdoen als journalist? Deze journalistiek projecten zijn ideaal voor studenten en recent afgestudeerden en kunnen ook perfect dienen als stage! Heb je al wel ervaring, dan zijn er voor jou ook talrijke mogelijkheden om jouw journalistieke portfolio uit te breiden terwijl je woont en werkt in het prachtige Sri Lanka!

Vrijwilligerswerk op een journalistiek project in Sri Lanka

Vrijwilligerswerk Sri Lanka journalistiek

Voor iedereen die waardevolle werkervaring op wilt doen op vlak van journalistiek is dit een geweldige kans. Terwijl je woont en werkt in de bruisende hoofdstad Colombo, zal je ontzettend veel werkervaring kunnen opdoen. In de stad is er altijd wel iets te beleven en dus veel om verslag over te geven.

Projects Abroad heeft journalistieke projecten lopen op het gebied van print, radio en in een mediahuis (radio, tv en multi-media) in Sri Lanka’s hoofdstad, Colombo.

Belangrijk om te weten is dat vrijwilligers op het print en radio project moeten beschikken over enige kennis en ervaring in de journalistiek evenals zeer goede Engelse schrijfvaardigheden en een passie voor het vak. Vrijwilligers zonder ervaring zijn meer dan welkom op ons project bij het mediahuis. Wanneer jij je aanmeldt voor dit project, vragen we je jouw CV en een voorbeeld artikel aan te leveren.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Saman Waterval op het Journalistieke project in Sri Lanka
Saman Waterval
Ik had geen idee wat ik kon verwachten, dus ik besloot om alles maar lekker over mij heen te laten komen. In het begin was het zwaar. De mentaliteit, de manier van werken, de cultuur, alles was anders dan dat ik gewend was. Het duurde niet lang voordat ik de zaken onder de knie had. Lees meer...

Geprinte media in Sri Lanka

Vrijwilligers op het journalistiek project voor geprinte media kunnen aan de slag bij een nationaal dagblad of bij een wekelijkse Engelstalige publicatie. De kranten waarmee we werken publiceren artikelen over actuele zaken, kunst, sport en business. Je dagelijkse taken zullen bestaan uit het doen van onderzoek, afnemen van interviews, schrijven en verslaggeven.

Je kan verschillende opdrachten verwachten. Zo kan je de ene dag een recensie schrijven over een toneelstuk, de volgende dag ben je aanwezig op een PR event, dan weer schrijf je een artikel over het bedrijfsleven of geef je verslag over het laatste nieuws.

Het vrijwilligersproject voor geprinte media is beschikbaar voor vrijwilligers die minstens 8 weken kunnen deelnemen aan het project in Sri Lanka. Gedurende het project krijg je de kans om mee te lopen met verslaggevers, krijg je handige tips, leer je nieuwe technieken en word je uiteindelijk zelf een verslaggever en kan je jouw eigen ideeën volgen en contacten leggen.

Vrijwilligerswerk bij een radiostation in Sri Lanka

Het project voor radio journalistiek bevindt zich in hartje Colombo. Afhankelijk van jouw interesses en ervaring kan je aan de slag binnen volgende gebieden: uitzenden, sales en marketing, creatief schrijven of nieuws en er zijn ook mogelijkheden binnen de technische afdeling. De werkuren zijn flexibel en vrijwilligers worden verwacht om tot laat in de avond en in het weekend te werken als dit nodig is.

Voor dit project is een minimale deelname van 12 weken vereist en wanneer jij je aanmeldt, dien je jouw CV toe te voegen. Het is belangrijk dat je dit project als een professionele werkgelegenheid ziet en daarom wordt de voorkeur gegeven aan vrijwilligers die minstens een jaar relevantie studie hebben afgerond en graag een carrière willen nastreven in de journalistiek.

Tijdens dit project wordt jouw inbreng erg op prijs gesteld en aangemoedigd, vooral als je laat zien dat je flexibel en betrokken bent. Grijp alle kansen die je tijdens dit project krijgt met beide handen aan en je zal hier zeker de vruchten van plukken!

Journalistiek project bij een mediahuis in Colombo

Vrijwilligerswerk op het journalistiek project bij een mediahuis vindt plaats in Colombo en bestaat uit een TV-station, radiostation en een nieuwswebsite. Vrijwilligers kunnen binnen verschillende gebieden aan de slag gaan.

Het mediahuis project is enkel beschikbaar voor vrijwilligers die minstens 12 weken kunnen deelnemen aan het project. Het is belangrijk dat je dit project als een professionele werkgelegenheid ziet, maar zowel vrijwilligers met als zonder ervaring op journalistiek vlak zijn van harte welkom. Het enige wat je nodig hebt, is een gemiddelde taalkennis Engels.

Tijdens het project loop je mee met lokale journalisten en werk je op verschillende afdelingen. Jouw taken en verantwoordelijkheden zullen afhangen van je kennis en ervaring.

Jouw verblijf in Sri Lanka

Tijdens je vrijwilligerswerk in Sri Lanka verblijf je bij een van onze gastgezinnen waardoor je het échte Sri Lanka zult ervaren. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In de avonden en in de weekenden ben je meestal vrij en kun je met de andere vrijwilligers die je ontmoet hebt de kuststeden en de omliggende regio verkennen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲