You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het Atletiek project in Sri Lanka

Overzicht
  • Waar: Panadura
  • Type projecten: Atletiek project
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers zetten zich in als sport coach voor jongeren in een atletiek club voor getalenteerde atleten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Je kunt als vrijwilliger in Sri Lanka deelnemen aan een project waarbij je jongeren, die zich op gevorderd atletiek niveau bevinden, traint in verschillende atletiek disciplines en andere veldsporten. Je hebt geen coaching ervaring nodig om deel te kunnen nemen aan dit project, dus iedereen met een passie voor atletiek kan deelnemen. Dit project zou een geweldige optie zijn voor sportieve vrijwilligers die een tussenjaar willen nemen, een pauze van hun carrière of een lange vakantie.

Zet je in als atletiek coach in Sri Lanka

Op gebied van sport is Sri Lanka het meest bekend om zijn cricket team. Atletiek wint echter aan populariteit nu dat steeds meer jonge kinderen de ambitie hebben om bekende sport iconen te volgen zoals Usain Bolt en Mo Farrah en daarom meer aan atletiek beginnen te doen. Hierdoor zijn lokale coaches en atleten blij om van andere landen en andere culturen te leren op het gebied van sport.

Jouw werkzaamheden op het Atletiek project in Sri Lanka

Het project bevindt zich in een atletiek club in het stadje Panadura, op ongeveer een uur afstand van de hoofdstad Colombo. Hier trainen jongeren tussen de 15 en 20 jaar van maandag tot vrijdag. Het werk is flexibel en de club traint atleten in verschillende sportactiviteiten, van sprinten tot verspringen, hoogspringen en discus werpen. Soms is er zelfs de kans om atleten te trainen voor marathons en andere soortgelijke sportactiviteiten.

Je zult als vrijwilliger werken van maandag tot vrijdag en in de weekenden ben je vrij. In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd en dan kan je (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vanwege het weer en de veranderende roosters van de atleten kunnen de trainingen plaatsvinden op ieder moment van de dag tussen 6 uur ’s ochtends en 5 uur ’s middags. Dit betekend dat jouw rooster iedere dag kan veranderen. Je zult echter begeleid worden door lokale coaches en, met de juiste houding, zal je een heel waardevolle ervaring kunnen opdoen.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲