You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een gymles project in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Panadura, Kalutara en negombo
  • Type projecten: Gymles
  • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger zal je als gymleraar aan de slag gaan binnen de scholen om de leerlingen van sportlessen te voorzien. Je gaat ze meer leren over verschillende soorten sporten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Deelnemen als vrijwilliger op een sportproject in een land dat zo gepassioneerd is over sport is een zeer belonende ervaring. Je kunt deelnemen in het kader van jouw tussenjaar, nuttige vakantie of sabbatical. Zolang jij een voorliefde hebt voor sport en graag een positieve invloed uit wilt oefenen op de levens van Sri Lankaanse kinderen ben je van harte welkom. Je hebt geen ervaring of opleiding nodig en je kunt al vanaf 4 weken aan dit project deelnemen.

Vrijwilligerswerk sport project in Sri Lanka

Tijdens dit project zal je betrokken worden bij een belangrijk onderdeel van de Sri Lankaanse cultuur. Het zal je misschien verbazen maar volleybal is de nationale sport van dit land. Daarnaast staat het land bekend om cricket. Cricket is de meest gespeelde sport in Sri Lanka en het nationale cricketteam speelt mee in de wereldtop.

Naast Cricket en volleybal, zijn ook andere sporten populair, zoals atletiek en basketbal. Ook de vrouwensport ‘netbal’ is een belangrijke sport.

Sportles geven in Sri Lanka

Ondanks dat sport erg populair is in Sri Lanka hebben scholen nog steeds weinig sport faciliteiten en materialen. Als vrijwilliger zal je als sportleraar aan de slag gaan om verschillende sportlessen te geven aan enthousiaste leerlingen, die anders geen mogelijkheid zouden hebben zich op dit gebied te ontwikkelen. Je kunt een verscheidenheid aan sporten behandelen, zoals volleybal, netbal, voetbal en atletiek.

Projects Abroad werkt samen met een school in Panadura en een college in Kalutara. Beide onderwijsinstellingen hechten momenteel weinig belang aan het geven van gymles, maar wanneer vrijwilligers komen helpen en de sportlessen verzorgen, kunnen we dit misschien veranderen. Ook werken we samen met een praktijkschool in Negombo.

Jouw taken als sportleraar in Sri Lanka

Sport project in Sri Lanka

De school in Panadura heeft 800 leerlingen. Er is een sportleraar werkzaam op de school, maar op dit moment voorziet deze alleen klassikale theorielessen. Vrijwilligers op deze school mogen gebruik maken van het aanwezig sportveld om de lessen weer naar buiten te verplaatsen en verscheidene sporten onder de aandacht te brengen en te coachen, bijvoorbeeld teamsporten zoals voetbal, cricket, volleybal en badminton, maar ook individuele training in de vorm van atletiek.

In het Kalutara college gaan wel 3000 studenten naar school, op zowel basis als middelbaar niveau en dus ook van uiteenlopende leeftijden. Ook hier zijn momenteel enkele sportleraren in werkzaam maar niet genoeg om alle leerlingen op regelmatige basis te laten sporten, daarom zijn er vrijwilligers nodig om extra lessen te verzorgen. Soms organiseren de leerlingen zelf sportactiviteiten in de pauze, daar kun jij als vrijwilliger ook bij helpen. Jij kunt hier dus de aanwezige sportleraren helpen bij hun lessen of geheel je eigen sportlessen verzorgen. De groepen zijn naar leeftijd ingedeeld; onder de 11; 11 tot 13 jaar; 14 tot 16 jaar en 17 tot 19 jaar. De school heeft beperkte sportmaterialen beschikbaar, maar ontvangt graag hulp bij voetbal, cricket, volleybal, netbal en atletiek.

In Negombo werken we met technische praktijkschool, met ongeveer 400 leerlingen tussen de 16 en 21 jaar. Hier geef je als vrijwilliger gymlessen voor groepjes van ongeveer 15 leerlingen. De meeste jongeren hebben al veel meegemaakt omdat ze uit gebroken gezinnen komen, op jonge leeftijd in het leger moesten vechten, door oorlog beïnvloed zijn of wees zijn. Ze hebben vaak geen goed onderwijs kunnen volgen en op deze school leren ze praktische vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van mechanica. je richt je als vrijwilliger voornamelijk op het geven van sportlessen, maar je kunt ook bijdragen door andere lessen te geven, bijvoorbeeld Engels, wiskunde, mechanica of weven.

Vrijwilligers op een sport project beginnen ’s morgens vroeg met lesgeven tussen 6.30 en 9.00 uur en ’s middags tussen 14.00 en 17.00. Als je wilt kun je in de periode daartussen Engelse les of theoretische sportlessen geven.

Door sport les te geven in Sri Lanka zal je het zelfvertrouwen van de kinderen kunnen zien groeien. Terwijl jij je inzet om hun talenten en vaardigheden te helpen ontwikkelen zal je zien hoe hun gevoel van eigenwaarde stijgt en welke invloed dit heeft op hun sociale contacten en hun ontwikkeling in het algemeen.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲