You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Arusha en Moshi
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Door deze training kan je waardevolle ervaring opdoen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken, 4 weken voor Masaai project
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Op het geneeskunde project in Tanzania kan je een ontzettend leerrijke ervaring opdoen en een waardevolle bijdrage leveren binnen een ontwikkelingsland met beperkte medische middelen.

Projects Abroad werkt samen met zowel kleine medische klinieken als met grote overheidsziekenhuizen in Tanzania. Vrijwilligers krijgen de kans om op verschillende afdelingen te helpen en nauw samen te werken met lokale artsen en verpleegkundigen.

Geneeskunde vrijwilligers komen te werken in één van de verschillende medische instellingen in en rond de stad Arusha en Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro. In zowel de kleinere klinieken als de grote ziekenhuizen zal je te maken krijgen veel verschillende ziekten en aandoeningen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Tanzania

Tijdens een geneeskunde stage in Tanzania kun je medische ervaring opdoen door mee te kijken met lokale artsen.

De werkzaamheden die je als vrijwilliger mag verrichten in het ziekenhuis zijn geheel afhankelijk van jouw ervaring op medisch gebied. Heb je nog geen medische ervaring, dan zal je vooral bezig zijn met het observeren van de patiënten en loop je mee met een lokale ervaren arts. Je kunt verschillende afdelingen zien zoals de kinderafdeling, chirurgie en verloskunde. Na verloop van tijd zal je merken dat je goed bent ingewerkt, de medische procedures kent en als je dit laat zien, zal je vanzelf meer taken en verantwoordelijkheden krijgen.

De rol van vrijwilligers die al wat medische ervaring hebben kan ook variëren. Het blijft belangrijk om een goede vertrouwensrelatie op te bouwen met de lokale artsen en te laten zien dat jij kennis van zaken hebt.

De faciliteiten in ziekenhuizen en klinieken in Tanzania zijn vaak erg eenvoudig en niet te vergelijken met onze Westerse voorzieningen. Het kan dan ook voorkomen dat je met schokkende ziektebeelden te maken krijgt. Het is belangrijk dat je probeert niet te veel emotioneel betrokken te raken.

Je precieze werkuren worden wekelijks in overleg met jou vastgesteld, maar over het algemeen werk je van maandag tot en met vrijdag en heb je het weekend vrij.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Demi Cornelissen op het Geneeskunde project in Tanzania
Demi Cornelissen
Wat baalde ik toen ik uitgeloot was voor de studie Geneeskunde. Hier had ik 6 lange jaren voor gewerkt. Tot overmaat van ramp leek mij geen enkele andere studie interessant genoeg. Na een zomer wikken en wegen koos ik voor een tussenjaar. Ik wilde graag naar het buitenland om ervaring op doen in de gezondheidszorg. Projects Abroad bood verschillende leuke projecten aan voor vrijwilligers zonder medische ervaring. Dit is een van de redenen waarom ik gekozen heb om met Projects Abroad weg te gaan. Lees meer...

Medische outreach in Tanzania

Projects Abroad organiseert in Tanzania regelmatig medische outreaches en workshops voor de medische vrijwilligers in zowel Moshi als Arusha. Hierdoor verkrijg je een groter inzicht in het medische zorgstelsel van Tanzania.

Tijdens medische outreaches zetten vrijwilligers zich in om medische zorg te verlenen in lokale achtergestelde gemeenschappen aan mensen die hier normaal gesproken geen toegang toe hebben. Dit biedt je de mogelijkheid om uiterst waardevol werk te verrichten en ook zonder ervaring praktische vaardigheden te leren.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Tanzania

Als vrijwilliger in Tanzania verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het reguliere gezondheidszorg project in Tanzania is vanaf 2 weken beschikbaar. Belangrijk om te weten is dat je in zo'n korte periode alleen een observerende rol zal hebben. Vrijwilligers die langer deelnemen, hebben meer tijd om een band op te bouwen met de lokale artsen en te laten zien wat ze kunnen, waardoor er een grotere kans is dat je naast observeren meer zal mogen doen.

Het Maasai geneeskunde project

Projects Abroad werkt tevens nauw samen met een lokaal ziekenhuis bij een Maasai stam, welke zeer onderbezet is en over weinig middelen beschikt. Als jij een uitgesproken interesse of ervaring hebt in het medische werkveld en graag nauw wilt samenwerken met deze bijzondere landelijke gemeenschap, is dit de ideale kans voor jou. De minimale deelname voor dit project is 4 weken.

Werk in een Maasai ziekenhuis als geneeskunde vrijwilliger en leer meer over de lokale gezondheidszorg.Vrijwilligers op dit project werken zij aan zij met lokale artsen en verpleegkundigen op verschillende ziekenhuisafdelingen. De faciliteiten in het ziekenhuis zijn zeer beperkt en behandelingen zijn soms niet van het niveau dat wij in het westen gewend zijn. Je moet je voorbereiden op het zien van ernstige zieke mensen en proberen om niet emotioneel betrokken te raken bij de patiënten. Negentig procent van alle patiënten zijn van de Maasai stam en het ziekenhuis draait regelmatig outreach programma’s om ook in de verder afgelegen delen van de gemeenschap basis medische hulp te verstrekken en de stamleden meer te leren over gezondheid.

De tradities van de Maasai stam laten van oudsher toe dat men in eerste instantie alleen thuis medische verzorging krijgt en slechts zeer ernstig zieken worden opgenomen in het ziekenhuis. Dit is langzaam aan het veranderen, waardoor er steeds meer mensen gebruik maken van de ziekenhuisfaciliteiten in het Maasai dorp, als het gaat om algemene medische behandelingen en gezondheidscontroles. Het ziekenhuis heeft onlangs met trots een nieuwe verloskunde afdeling geopend en moedigt Maasai vrouwen aan om gebruik te maken van de medische faciliteiten die nu beschikbaar zijn, wanneer ze klachten of problemen ondervinden tijdens hun zwangerschap.

Het is belangrijk dat vrijwilligers op dit project open minded zijn en discreet opgaan met de ziektegevallen die ze zien.

Gezien dit ziekenhuis erg onderbezet is, is het belangrijk te onthouden dat de artsen en verpleegkundigen het erg druk hebben. Als je nog geen medische kennis of ervaring hebt, kan dit project misschien iets te uitdagend voor je zijn. Vrijwilligers krijgen beperkte begeleiding van het lokale personeel en moeten erop voorbereid zijn dat ze veel initiatief moeten tonen om voldoende uit het project te halen. Dit betekent dat je je ook in moet zetten voor niet-medische taken zoals het opmaken van ziekenhuisbedden, schoonhouden van de afdelingen en wassen van het beddengoed. Deze hulp is voor het lokale personeel veel waard en geeft hen meer tijd om aan de patiënten te besteden en wellicht ook om jou meer uit te leggen en te laten zien.

Je verblijft tijdens dit project met de andere vrijwilligers in een accommodatie in de buurt van het ziekenhuis. Het zal vrij back-to-basic zijn maar wel comfortabel.

Als jij een gekwalificeerde arts bent kun jij als professional in Tanzania aan de slag. Lees meer over vrijwilligerswerk als gekwalificeerd arts in Tanzania.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲