You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verloskunde project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Arusha en Moshi
  • Type projecten: Verloskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel op de verloskunde afdeling. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Door deze training kan je waardevolle ervaring opdoen. Je zal beginnen met observeren, waarna jouw taken worden afgestemd op jouw kennis en ervaring. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken, 4 weken voor Maasai project
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als vrijwilliger op het verloskunde project in Tanzania doe je niet enkel een leerzame ervaring op, maar draag je ook op een waardevolle manier bij aan de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland en draag je bij aan betere zorg voor arme en achtergestelde vrouwen en hun baby’s.

Vrijwilligers worden geplaatst op kraamafdelingen in Arusha of Moshi. De meeste ziekenhuizen hebben kraamafdelingen waarvan de grootste te maken krijgt met zo’n 90 bevallingen per dag.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verloskunde project in Tanzania

Vrijwilligerswerk verloskunde project in Tanzania

Je hebt voornamelijk een observerende rol, maar hoe meer enthousiasme en inzet je toont, hoe gemakkelijker je een band opbouwt met je collega’s. Zo word je deel van het team en zal je ook meer mogen doen.

Houdt er rekening mee dat wanneer je geen verloskunde, vroedkunde of geneeskunde studeert, het bij de Tanzaniaanse wet niet is toegestaan dat je aanwezig bent bij bevallingen of keizersnedes. Jouw rol zal in dat geval vooral in het helpen bij de voor- en nazorg liggen.

De lokale vroedvrouwen zijn altijd druk bezig dus je zal proactief en energiek moeten zijn om hen te kunnen bijhouden. Wanneer je wel al verloskunde of geneeskunde studeert krijg je de kans om bevallingen te observeren en zal je vrouwen tijdens hun bevalling emotionele steun kunnen bieden en de vroedvrouwen assisteren waar nodig en gepast. Je krijgt ook de kans om te observeren tijdens keizersnedes en te helpen bij de check-ups en het wegen van baby’s na de geboorte.

De faciliteiten in ziekenhuizen en klinieken in Tanzania zijn vaak erg eenvoudig en niet te vergelijken met onze westerse voorzieningen. Het kan dan ook voorkomen dat je schokkende bevallingen meemaakt. Het is belangrijk dat je niet emotioneel betrokken raakt bij de patiënten, maar wel voor de vrouwen en de verloskundigen klaar staat tijdens de bevalling. Je zal veel leren over verloskunde in een ontwikkelingsland en hoe inventieve vroedvrouwen te werk gaan in een omgeving met beperkte faciliteiten.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Tessa Zuurbier op het Verloskunde project in Tanzania
Tessa Zuurbier
In het ziekenhuis stond ik op de verlosafdeling. Ik zou hier eerst meelopen en daarna meewerken met het team. De eerste dag kon ik meteen een bevalling doen. Ik kon veel betekenen voor de afdeling omdat ik mijn opleiding had afgerond en ze extra handen goed konden gebruiken. Lees meer...

Jouw verblijf in Tanzania

Als vrijwilliger in Tanzania verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou als een onderdeel van de familie zal beschouwen. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de cultuur en de lokale keuken.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het Maasai verloskunde project

Projects Abroad werkt tevens nauw samen met een lokaal ziekenhuis bij een Maasai stam, welke zeer onderbezet is en over weinig middelen beschikt. Als jij een uitgesproken interesse of ervaring hebt in het medische werkveld en graag nauw wilt samenwerken met deze bijzondere gemeenschap, is dit de ideale kans voor jou.

Vrijwilligers op dit project werken zij aan zij met lokale artsen en verpleegkundigen op verschillende ziekenhuisafdelingen. De faciliteiten in het ziekenhuis zijn zeer beperkt en behandelingen zijn soms niet van het niveau dat wij in het westen gewend zijn. Je moet je voorbereiden op het zien van heftige bevallingen en proberen om niet emotioneel betrokken te raken bij de patiënten. Negentig procent van de patiënten zijn van de Maasai stam en het ziekenhuis draait regelmatig outreach programma’s om in de verder afgelegen delen van de gemeenschap basis medische hulp te verstrekken en de stamleden meer te leren over gezondheid.

Het ziekenhuis is er trots op onlangs een nieuwe kraamafdeling te hebben kunnen openen en dit moedigt de Maasai vrouwen aan om gebruik te maken van de beschikbare medische faciliteiten op het moment dat ze problemen ondervinden tijdens de zwangerschap. Het is erg belangrijk dat vrijwilligers op dit project open-minded zijn en voorzichtig omgaan met de gevallen die ze kunnen tegen komen.

Het Masaai verloskunde project is beschikbaar vanaf 4 weken. Je verblijft tijdens dit project in een gemeenschappelijk huis met de andere vrijwilligers die deelnemen aan het Maasai cultuur project. Dit huis is uitgerust met basis faciliteiten.

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het reguliere verloskunde project in Tanzania, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Houdt er wel rekening mee dat je in zo’n korte periode voornamelijk een observerende rol zal hebben. Vrijwilligers die langer deelnemen hebben meer tijd om zich te bewijzen en een band op te bouwen met het personeel, waardoor ze vaak meer kansen krijgen om praktijkervaring op te doen. Het Maasai project is pas vanaf 4 weken beschikbaar.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲