You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Arusha en Moshi
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Door deze trainingen van de verpleegkundigen kan je waardevolle ervaring opdoen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken, 4 weken voor Masaai project
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Tanzania doe je niet enkel een leerrijke ervaring op, maar draag je ook op een waardevolle manier bij aan de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. Je ervaart zelf hoe de verpleegsters op een inventieve manier omgaan met de beperkte middelen die ze ter beschikking hebben in het ziekenhuis.

De faciliteiten in ziekenhuizen en klinieken in Tanzania zijn vaak erg eenvoudig en niet te vergelijken met onze westerse voorzieningen. Het kan dan ook voorkomen dat je met schokkende ziektebeelden te maken krijgt. Het is belangrijk dat je hierop voorbereid bent en dat je tijdens je project niet emotioneel betrokken raakt bij de patiënten.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Tanzania

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Tanzania

Vrijwilligers worden geplaatst in een gezondheidszorgkliniek of in een groot overheidsziekenhuis in Arusha of Moshi. Je hebt voornamelijk een observerende rol waarbij je artsen en verpleegkundigen schaduwt tijdens hun werkzaamheden. Zo loop je mee met de rondes op de verschillende afdelingen, observeer je tijdens de spreekuren en bij operaties. Als je al ervaring hebt als verpleegkundige en je bouwt een goede band op met het medische team, dan zal je steeds meer mogen doen zoals bijvoorbeeld de bloeddruk meten, patiënten meten en wegen, wonden verzorgen, operatiematerialen aangeven en gipsverbanden verwijderen.

Je krijgt de kans om op verschillende afdelingen ervaring op te doen. Zo kan je kiezen om te werken met HIV/AIDS patiënten of te helpen bij de chirurgie, de kraamafdeling, de algemene geneeskunde, de kinderafdeling of de palliatieven zorg. Indien gewenst, kan je je ook specialiseren op één afdeling.

Medische outreach in Tanzania

Projects Abroad organiseert in Tanzania regelmatig medische outreaches en workshops voor de medische vrijwilligers in zowel Moshi als Arusha. Hierdoor verkrijg je een groter inzicht in het medische zorgstelsel van Tanzania.

Tijdens medische outreaches zetten vrijwilligers zich in om medische zorg te verlenen in lokale achtergestelde gemeenschappen aan mensen die hier normaal gesproken geen toegang toe hebben. Dit biedt je de mogelijkheid om uiterst waardevol werk te verrichten en ook zonder ervaring praktische vaardigheden te leren.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Celine Sannen op het Verpleegkunde project in Tanzania
Celine Sannen
Na een reis van 10uur stond ik dan op Afrikaanse bodem. Ik had het geluk dat er een Vlaams meisje bij mij in het vliegtuig zat en dat we in het zelfde gastgezin zaten. Op de luchthaven werden we vriendelijk onthaald door 2 Projects Abroad medewerkers, die ons dan naar het gastgezin brachten. Lees meer...

Jouw verblijf in Tanzania

Als verpleegkunde vrijwilliger in Tanzania verblijf je bij een lokaal gastgezin. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de lokale cultuur en de Tanzaniaanse keuken.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het reguliere verpleegkunde project in Tanzania, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Houdt er wel rekening mee dat je in zo’n korte periode voornamelijk een observerende rol zal hebben. Vrijwilligers die langer deelnemen hebben meer tijd om zich te bewijzen en een band op te bouwen met het personeel, waardoor ze vaak meer kansen krijgen om praktijkervaring op te doen.

Het Maasai geneeskunde project

Projects Abroad werkt tevens nauw samen met een lokaal ziekenhuis bij een Maasai stam, welke zeer onderbezet is en over weinig middelen beschikt. Als jij een uitgesproken interesse of al aardig wat ervaring hebt in het medische werkveld en graag nauw wilt samenwerken met deze bijzondere gemeenschap, is dit de ideale kans voor jou. De minimale deelname voor dit project is 4 weken.

Vrijwilligers op dit project werken zij aan zij met lokale artsen en verpleegkundigen op verschillende ziekenhuisafdelingen. De faciliteiten in het ziekenhuis zijn zeer beperkt en behandelingen zijn soms niet van het niveau dat wij in het westen gewend zijn. Je moet je voorbereiden op het zien van heftige gevallen en proberen om niet emotioneel betrokken te raken bij de patiënten. Negentig procent van de patiënten zijn van de Maasai stam en het ziekenhuis organiseert regelmatig outreach programma’s om in de verder afgelegen delen van de gemeenschap basis medische hulp te verstrekken en de stamleden meer te leren over gezondheid.

Je verblijft tijdens dit project met de andere vrijwilligers in een accommodatie in de buurt van het ziekenhuis. Het zal vrij back-to-basic zijn maar wel comfortabel.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲