You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor gekwalificeerde artsen in Tanzania

Overzicht
 • Waar: Endulen (4 uur vanaf Arusha)
 • Type projecten: Maasai ziekenhuis
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het opstellen van diagnoses en behandelplannen, het uitwisselen van kennis en ervaring, dagelijkse zorgtaken zoals bedden opmaken en verbanden klaarleggen en meehelpen met medical outreach programma’s in de omgeving.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een erkende (BIG)registratie als arts, minimaal 1 jaar werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden
 • Specifieke eisen: Het in Tanzania verplicht om lokaal een CTA permit aan te vragen

Vrijwilligers op het medische project in Tanzania helpen bij de behandeling van patiënten in een plaatselijk Maasai ziekenhuis waar er een groot gebrek is aan middelen en personeel.

Vrijwilligers werken samen met de lokale artsen en verpleegkundigen op verschillende afdelingen, waaronder de nieuwe kraamkliniek. De faciliteiten in het ziekenhuis zijn heel eenvoudig en de behandelingsmethoden voldoen niet altijd aan de westerse verwachtingen. Negentig percent van de patiënten zijn Maasai. Het ziekenhuis doet regelmatig outreaches om voorlichtingen te geven en mensen in meer afgelegen gebieden van de gemeenschap te behandelen.

Dit project is ideaal voor iedereen die ervaring heeft in de medische sector en graag wilt werken in een landelijke gemeenschap met beperkte middelen. Je zult open-minded moeten zijn en rekening mee moeten houden dat de tradities van de Maasai invloed kunnen hebben op verschillende medische gevallen en behandelmethoden.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren artsen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Tanzania?

In het ziekenhuis waar vrijwilligers geplaatst worden, is er een tekort aan personeel. Het is daarom belangrijk te weten dat de artsen en verpleegkundigen altijd druk bezig zijn. Je moet dus flexibel zijn, een ‘open mind’ hebben en zelfstandig kunnen werken.

Je kunt je kennis en ervaring inzetten voor taken zoals:

 • Samenwerken met het lokale personeel bij de behandeling van patiënten:
  • patiënten opvolgen
  • helpen bij het diagnosticeren van de patiënten en de juiste behandelingsmethoden starten
  • uitwisselen van ideeën en bespreken van verschillende behandelplannen
  • helpen met de dagelijkse taken zoals het opmaken van bedden, verbanden klaarleggen en toezicht houden over de patiënten
 • Helpen bij de planning en coördinatie van outreaches in naburige gemeenschappen
 • Bespreken van manieren om de werkomstandigheden in het ziekenhuis te verbeteren

Je moet ook bereid zijn om deel te nemen aan de dagelijkse taken van het ziekenhuis zoals helpen bij het schoonmaken van de vloeren, opmaken van bedden en het zo comfortabel mogelijk maken voor de patiënten.

Je werkt van maandag tot vrijdag en je werkuren zijn flexibel want deze hangen af van de dagelijkse activiteiten.

Wat kan dit project voor mij als arts betekenen?

Vrijwilligerswerk arts in Tanzania

Door te werken in een landelijk ziekenhuis, leer je nieuwe methodes om patiënten te behandelen die erg verschillend zijn met de behandelingmethoden in het Westen. Het zal voor jou ook nuttig zijn om met andere professionals om te gaan en je kennis en ervaring uit je thuisland met hen te delen. Het werken onder druk met beperkte middelen en faciliteiten zal je ook helpen verbeteren als arts.

Je leert veel over de Maasai cultuur en hun manier van leven. De lokale bevolking zal ook graag willen horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Het lokale medische personeel spreekt Engels, maar weet dat de meerderheid van je patiënten enkel Maasai kunnen spreken.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Tanzania zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een gastgezin in Tanzania, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere geneeskunde project in Tanzania.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲