You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een mensenrechten project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Arusha
 • Type Project: Mensenrechten
 • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger werk je samen met lokale staff om de rechten van vrouwen en kinderen te promoten en te verdedigen.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: Vanaf 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Wanneer jij je hard wilt maken voor mensenrechten of een carrière ambieert in de wereld van het internationaal recht biedt het Human Rights project vlakbij Arusha jou de mogelijkheid om als vrijwilliger werkervaring op te doen in het buitenland terwijl je daarnaast veel betekent in de levens van mensen die jouw hulp hard nodig hebben. Het Projects Abroad Human Rights Office werkt in Tanzania samen met een onafhankelijke NGO die ernaar streeft om die mensen te helpen die het meest kwetsbaar zijn en in hun rechten geschonden worden. Zo wordt er gewerkt aan onderwijs, begeleiding, juridisch advies en sociaal-economische 'empowerment'. Ervaring is geen vereiste om je als vrijwilliger in te zetten, maar een serieuze interesse in juridische zaken is wel belangrijk.

Waar werk je tijdens het mensenrechten project in Tanzania

Vrijwilligerswerk mensenrechten project in Tanzania

Vrijwilligers zijn betrokken bij verschillende werkzaamheden van het Projects Abroad Human Rights Office en een kleine lokale NGO niet ver van het centrum van Arusha. Je werkt samen met betrokken en ervaren lokale medewerkers. Hoewel zij iedereen helpen die hulp nodig heeft ligt de prioriteit bij de rechten van vrouwen, met name weduwen. Je krijgt de kans om je eigen horizon te verbreden, maar vooral ook om echt een verschil te maken in de kwaliteit van leven voor de lokale bevolking.

Dit mensenrechten project biedt vrijwilligers de kans om op lokaal niveau betrokken te zijn bij het bestrijden van armoede en ongelijkheid. De werkzaamheden van de NGO richten zich op o.a. recht op eigendoms- en erfrecht en het ondersteunen van weduwen die onrechtmatig behandeld zijn. De organisatie heeft als doel om mensen te onderwijzen en bewust te maken van hun rechten door een netwerk van lokale leiders en pastors op te bouwen. Ook bereiken ze veel mensen door korte berichten die via de radio worden uitgezonden.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Brenda van het Hul op het Recht & Mensenrechten project in Tanzania
Brenda van het Hul
We gaan ook naar de rechtszaal. Ik ben een aantal keer geweest om inzicht te krijgen in echte zaken omtrent eigendom. In het begin was het lastig ze te begrijpen, omdat de zaken in wettelijk jargon geschreven zijn. Uiteindelijk was ik wel in staat om er veel van te leren. Lees meer...

Werkzaamheden bij het mensenrechten project in Tanzania

Als vrijwilliger heb je de mogelijkheid om verschillende werkzaamheden uit te voeren. Het volgende lijstje geeft een aantal voorbeelden.

 • Het assisteren tijdens de reguliere bezoeken aan vrouwengroepen en jeugdcentra. 
 • Het onderzoeken van juridische zaken. 
 • Het voorbereiden van juridische trainingen voor vrouwengroepen. 
 • Juridisch advies geven aan leden van lokale gemeenschappen. 

Welke werkzaamheden jij daadwerkelijk gaat uitvoeren tijdens jouw tijd in het buitenland is afhankelijk van jouw niveau, ervaring en interessegebieden. Het is belangrijk dat jij flexibel bent, goed kunt communiceren en bereid bent om veel te leren. Ook wordt er van je verwacht dat je een serieuze interesse hebt in juridische zaken met een focus op land, nalatenschappen en erfennissen. Heb je al werkervaring, net een opleiding afgerond of studeer je nog rechten, dan kun je natuurlijk nog meer betekenen. Dankzij het werk van vrijwilligers en de lokale staf is het Human Rights Office in staat om vele mensen te helpen. Zowel op de korte als op de lange termijn zal jouw bijdrage verschil maken.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan, samen met andere vrijwilligers, ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Bestemmingen Voor Vrijwilligerswerk

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲