You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Door deze training kan je waardevolle ervaring opdoen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen. Hiernaast krijg je de kans om mee te gaan bij medical outreaches.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten op een goed niveau Frans kunnen spreken

In de Togoleese hoofdstad Lomé werken geneeskunde vrijwilligers in ziekenhuizen, klinieken en HIV/AIDS centra. Ongeacht jouw kennis en ervaring zal je hier de kans krijgen te werken en leren in verschillende medische omstandigheden. De medische instellingen zijn goed uitgerust, uitgaande van de lokale standaard. Je zal dan ook uitgebreide ervaring opdoen omtrent medische zorg in een ontwikkelingsland. Naast dat je veel verschillende medische behandelingen zult tegenkomen, kun je ook van grote waarde zijn bij de emotionele ondersteuning van patiënten.

Na je aankomst zal je kennis maken met de Projects Abroad medische coördinator, welke tijdens het project jouw supervisor is. Hij zal je een introductie geven bij het ziekenhuis of de kliniek, jouw voorkeuren en interesses met je bespreken en in overleg met de lokale medische staf je werkschema opstellen, voor de duur van jouw verblijf. Je zal de rol van stagiair krijgen en meelopen met lokale artsen en verpleegkundigen.

Een basiskennis van de Franse taal is voor dit project wel een vereiste, zodat je goed met de artsen en patiënten kunt communiceren. De meeste medewerkers en patiënten spreken namelijk geen Engels. Spreek jij de Franse taal nog niet of wil je graag een opfriscursus? Dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid om een taalcursus Frans te volgen vooraf of tijdens je project.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Togo

Vrijwilligerswerk geneeskunde project in Togo

Vrijwilligers met nog geen enkele ervaring op medisch gebied, kunnen op het geneeskunde project meewerken in kleine klinieken. Hier loop je mee met de artsen en verpleegkundigen in de kliniek en observeer je en leer je van de gesprekken die de artsen met de patiënten voeren en de behandelingen en kleine operaties die je bijwoont. Je kunt ook wat tijd doorbrengen in het laboratorium, de kinderafdeling en de verloskunde afdeling.

Je hebt ook de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in centra voor HIV/AIDS patiënten, waar gratis advies en behandeling aan patiënten wordt geboden. Je helpt mee met het bevorderen van de bewustwording rond dit onderwerp en geeft voorlichtingen over veiligheid, acceptatie en tolerantie.

Heb je al wat ervaring en (studie)kennis, dan kun je in één van de twee openbare ziekenhuizen werken. Hier kun je veel leren op verschillende afdelingen, waaronder kindergeneeskunde, psychiatrie/psychotherapie, tandheelkunde, radiologie, verloskunde, KNO (keel, neus, oren), dermatologie, chemische pathologie, orthopedie, pathologie, hematologie, anesthesie en neurologie.

Voor alle vrijwilligersprojecten in de gezondheidszorg geldt dat hoe meer kennis, ervaring en enthousiasme je hebt, hoe meer je zal kunnen doen. Ook als je nog studeert of zelfs als je nog met een medische studie moet beginnen, ben je welkom bij één van de medische projecten. Je bent dan vooral bezig met observeren en vragen stellen, maar als je proactief bent en een goede band opbouwt met de artsen en verpleegkundigen, zal je steeds meer mogen doen.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Camille Rombaut op het Geneeskunde project in Togo
Camille Rombaut
Ik kon me erg snel mengen en nuttig maken in het team, dankzij de verpleegsters die me toonden wat er gebeuren moest en die me van in het begin omringden met hun enthousiasme en vriendelijkheid. Ik heb ongelooflijk veel van hen geleerd, want hoewel ik in mijn vierde jaar Geneeskunde zat had ik nog niet veel praktijkervaring kunnen opdoen. Lees meer...

Medische outreach in Togo

Als vrijwilliger op een medisch project in Togo krijg je regelmatig de kans om deel te nemen aan medische outreaches. Hier ga je met een groep medische vrijwilligers onder begeleiding van een arts naar een lokaal dagopvangcentrum om de kinderen basis medische hulp te verlenen, zoals het schoonmaken van kleine wondjes. Ook wordt er voorlichting gegeven over bijvoorbeeld persoonlijke hygiëne, mondverzorging en over onderwerpen als HIV/AIDS. Afhankelijk van het aantal deelnemende vrijwilligers en de specifieke vaardigheden die zij hebben, wordt er soms ook een outreach naar een meer landelijk gebied gedaan gericht op specifieke klachten of onderwerpen of om educatieve presentaties te geven.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Togo

Tijdens je vrijwilligerswerk in Togo verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou welkom heten in hun huis en je alles zullen leren over de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Er is vol op gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het geneeskunde project in Togo als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zul je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲