You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verloskunde project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Verloskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel op de verloskunde afdeling. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen . Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten op een goed niveau Frans kunnen spreken

Verloskunde in Togo is een bijzondere ervaring. Onze project partners beschikken over goede faciliteiten, uitgaande van de lokale standaard. Hier kan je uitgebreide ervaring opdoen op het gebied van verloskunde in een ontwikkelingsland. Naast het bijwonen van bevallingen zal je ook een belangrijke rol kunnen spelen bij het bieden van emotionele ondersteuning aan de vrouwen.

Een basiskennis van de Franse taal is voor dit project wel een vereiste, zodat je goed met de artsen en patiënten kunt communiceren. De meeste medewerkers en patiënten spreken namelijk geen Engels. Spreek jij de Franse taal nog niet of wil je graag een opfriscursus? Dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid om een taalcursus Frans te volgen vooraf of tijdens je project.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verloskunde project in Togo

Vrijwilligerswerk verloskunde project in Togo

De manier van werken in Togo op gebied van verloskunde zal erg verschillen met wat je gewend bent. Daarom neem je de rol van stagiaire in waarbij je tijdens de eerste week voornamelijk observeert. Als je zelf student verloskunde (ook wel vroedkunde in België) bent en je goed jouw kennis omtrent verloskunde demonstreert, maak je een grotere kans om meer te assisteren en zelf te mogen doen. Je kan dan helpen bij consultaties, bij de medische behandeling van zwangere vrouwen en je kan assisteren bij bevallingen.

Vrijwilligers worden geplaatst op de kraamafdeling van Lomé’s academisch ziekenhuis, wat verbonden is aan de lokale universiteit of in één van de meer landelijke medische klinieken waar vrouwen uit de meer afgelegen gebieden terecht kunnen wanneer ze moeten bevallen. Het lokale personeel zal je graag ontvangen en graag gebruik maken van jouw hulp.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Togo

Tijdens je vrijwilligerswerk in Togo verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou welkom heten in hun huis en je alles zullen leren over de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Er is vol op gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het verloskunde project in Togo als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zul je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲