You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten op een goed niveau Frans kunnen spreken

We hebben projecten voor verpleegkunde vrijwilligers in ziekenhuizen, klinieken en HIV/AIDS centra. De medische instellingen zijn goed uitgerust, uitgaande van de lokale standaard. Je zal dan ook uitgebreide ervaring opdoen omtrent medische zorg in een ontwikkelingsland.

Een basiskennis van de Franse taal is voor dit project wel een vereiste, zodat je goed met de artsen en patiënten kunt communiceren. De meeste medewerkers en patiënten spreken namelijk geen Engels. Spreek jij de Franse taal nog niet of wil je graag een opfriscursus? Dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid om een taalcursus Frans te volgen vooraf of tijdens je project.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Togo

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Togo

Als verpleegkundige zal je veel verschillende medische behandelingen meemaken en daarnaast ook een belangrijke rol spelen in de emotionele ondersteuning van patiënten. De ziekenhuizen en klinieken waar we mee samenwerken bieden goede mogelijkheden om nieuwe dingen te leren en je verpleegkundige vaardigheden te verbeteren. Je zal dagelijks te maken krijgen met verschillende medische aandoeningen die je normaal in Europa niet gemakkelijk tegenkomt zoals malaria en tyfus.

De manier van werken en de behandelmethoden in Togo zullen verschillen met wat je gewend bent. Daarom neem je de rol van stagiaire in waarbij je tijdens de eerste week voornamelijk observeert. Wanneer je gewend bent aan de werkwijze in Togo en als je goed jouw kennis omtrent verpleegkunde hebt gedemonstreerd, dan heb je een goede kans het vertrouwen te winnen om meer zelf te mogen doen.

Heb je al wat ervaring en (studie)kennis, dan kun je in een van de twee openbare ziekenhuizen werken. Hier kun je veel leren op verschillende afdelingen, waaronder kindergeneeskunde, verloskunde, KNO (keel, neus, oren) en orthopedie.

Heb je nog helemaal geen ervaring, maar wil je graag kennis maken met het vak verpleegkunde, dan ben je ook van harte welkom in Togo. Je zult dan gaan meelopen met artsen en verpleegkundigen in één van de kleinere klinieken, waar je kan leren van de gesprekken met patiënten en kunt observeren bij kleine medische ingrepen.

Je hebt ook de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in centra voor HIV/AIDS patiënten, waar gratis advies en behandeling wordt gegeven. Je helpt mee met het bevorderen van bewustwording op dit gebied en geeft voorlichtingen over veiligheid, acceptatie en tolerantie.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Togo

Tijdens je vrijwilligerswerk in Togo verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou welkom heten in hun huis en je alles zullen leren over de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Er is vol op gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het verpleegkunde project in Togo als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zul je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲