You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligersproject internationale ontwikkeling in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • WAAR: Lomé
 • TYPE INSTELLING: Lokale NGO
 • JOUW ROL BINNEN DIT PROJECT: Werk mee bij een lokale NGO aan verschillende activiteiten rond onderwerpen zoals HIV/Aids en mensenrechten
 • ACCOMMODATIE: Bij een gastgezin
 • WAT ZIT ERBIJ INBEGREPEN: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • WAAR HELPT PROJECTS ABROAD BIJ: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • MOGELIJK VANAF: 2 weken
 • STARTDATA: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • HOE OUD MOET JE ZIJN OM DEEL TE NEMEN: 16 jaar of ouder
 • SPECIFIEKE EISEN: Naast Engels is een basis Frans wenselijk

Net als veel andere landen in West-Afrika, kampt Togo met verscheidene sociale en economische problemen die de ontwikkeling belemmeren. Lokale en internationale NGO’s doen hun best om lokale gemeenschappen te voorzien van de juiste informatie en middelen om met deze problemen om te gaan. Vrijwilligers met interesse in internationale ontwikkeling zijn nodig om te helpen bij de vele programma’s en campagnes die worden opgezet.

Vrijwilligerswerk op het internationale ontwikkelingsproject in Togo

Vrijwilligerswerk internationale ontwikkelingsproject in Togo

Taken waar vrijwilligers bij kunnen assisteren zijn het schrijven van rapporten, het plannen van projecten, coördineren van lokale vrijwilligers, training materiaal maken, fondsenwerving, marketing en algemeen administratief werk.

Om het meeste uit deze ervaring te halen, is het belangrijk dat je initiatief durft te nemen en je proactief opstelt. Jouw ideeën zijn meer dan welkom en zo zal je merken dat je meer kunt bijdrage aan het werk van de stichting.

Vrijwilligers gaan aan de slag bij een van de verschillende NGO’s in Lomé, de hoofdstad van Togo. Hier zal je de kans krijgen betrokken te raken bij onderwerpen zoals:

 • HIV/Aids: Bij een lokale NGO kun je helpen bij de ontwikkeling van nieuwe methoden om de snelle stijging van het aantal HIV besmettingen in Togo te bestrijden. Je helpt bij het ontwikkeling van actieplannen, fondsenwerving, opzetten van nieuwe voorlichtingscampagnes en behandel- en onderwijsprogramma’s.
 • Buurtinitiatieven: Vrijwilligers kunnen direct in de gemeenschappen werken, bezoeken brengen aan dorpen op het platteland voor voorlichtingscampagnes en veldactiviteiten organiseren om onderwerp zoals het milieu, onderwijs, gezondheid en mensenrechten onder de aandacht te brengen. Internationale vrijwilligers krijgen de kans om lokale vrijwilligers te coördineren en te trainen, maar ook om nieuwe projecten en ideeën uit te werken.
 • Mensenrechten: Vrijwilligers krijgen bij deze NGO de unieke kans om mee te werken binnen een internationale mensenrechten organisatie, waar ze betrokken zullen worden bij hun werk op het gebied van voorlichtingscampagnes, onderwijs en lobbyen omtrent mensenrechten problemen. Vrijwilligers kunnen aangeven in welke onderwerp zij het meeste geïnteresseerd zijn.

Franse spreekvaardigheid is op dit project aan te raden, maar onze lokale partners ontvangen ook graag vrijwilligers die goed Engels kunnen spreken, om hen te helpen bij het ontwikkelen van trainingsmateriaal en nieuwe middelen.

Dit project is met name geschikt voor vrijwilligers met een achtergrond in business studies, ontwikkelingsstudies, gezondheidswetenschappen of mensenrechten.

Je werkt normaal gezien van maandag tot en met vrijdag en hebt de weekenden vrij. Hoe je werkweek er uit ziet is afhankelijk van het werkgebied dat jij hebt gekozen. Flexibiliteit is gewenst, maar vrijwilliger kunnen er op rekenen zo’n 30 tot 35 uur per week te werken.

Jouw verblijf in Togo

Als vrijwilliger in Togo verblijf je bij een lokaal gastgezin. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Togolese cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲