You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Geprinte media, radio en tv
  • Jouw rol binnen dit project: Samenwerken met kleine teams van lokale journalisten, je krijgt een aantal verantwoordelijkheden, zoals het onderzoeken naar verhalen en het interviewen van mensen tot het schrijven van artikelen en het uitgeven of becommentariëren ‘on air’. Je kan ook leren en helpen om het design voor de webpagina en de lay-outs te ontwerpen en betrokken zijn in verscheidene aspecten van het produceren van publicaties of een radio show
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten goed Frans kunnen spreken

Wil je graag ervaring opdoen in de journalistiek en tegelijkertijd je Frans verbeteren? Kies dan voor een journalistiek project in Togo. Projects Abroad biedt vrijwilligers in de levendige hoofdstad Lomé verschillende mogelijkheden bij geprinte media, radio en televisie. Ook zonder journalistieke ervaring ben je welkom, maar een gezonde dosis interesse, enthousiasme en een goede Franse spreekvaardigheid zijn wel belangrijk. Je kunt als vrijwilliger aan de slag bij een publieke radio omroep of bij een lokaal persbureau. Je kunt werkzaamheden bij radio, tv en geprinte media in het buitenland combineren.

De communicatie met je lokale collega's zal in het Frans gaan, dus is het belangrijk dat je die taal voldoende beheerst. Heb je nog geen ervaring in journalistiek dan is de minimale deelname 4 weken. Heb je wel al ervaring of studeer je journalistiek dan kun je korter deelnemen.

Werkzaamheden bij de journalistieke projecten in Togo

Vrijwilligerswerk journalistiek project in Togo

Je wordt betrokken bij allerlei verschillende werkzaamheden; van zelf presenteren tot onderzoek doen naar nieuwsitems en van interviews afnemen tot deelnemen aan een discussie tijdens een programma. Hoe meer interesse en toewijding jij laat zien, hoe meer taken en verantwoordelijkheden je zult krijgen. Je lokale collega's verwachten dan ook dat je jouw werk serieus neemt, afspraken nakomt en zelf met nieuwe ideeën komt.

Zoals aangegeven is het belangrijk dat je goed Frans spreekt, zodat je vanaf het begin al kan meedraaien met dit project. Spreek jij de Franse taal nog niet of wil je graag een opfriscursus? Dan bieden wij je de mogelijkheid voor het volgens van een taalcursus Frans aan.

Journalistiek project in Togo

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲