You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het HIV/AIDS Project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Lomé
 • Type projecten: HIV/AIDS
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken samen met een lokale NGO aan outreaches, educatie en bewustwordingscampagnes met betrekking tot HIV/AIDS
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten op zijn minst over een basiskennis Frans beschikken
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Op het baanbrekend HIV/AIDS project in Togo kan je als vrijwilliger een unieke ervaring opdoen waarbij je leert over de HIV/AIDS problematiek in Afrika en het stigma rond deze ziekte. Vrijwilligers krijgen op dit project de kans om te observeren en te werken met patiënten die HIV positief zijn.

Togo heeft een van de hoogste sterftecijfers door HIV/AIDS en omdat gratis behandelingen slechts een recente ontwikkeling zijn, bestaat er nog steeds een stigma rond deze ziekte. Projects Abroad vrijwilligers helpen HIV te bestrijden door bewustwording te creëren, het uitvoeren van screenings en het bieden van zowel medische als psychologische steun aan de patiënten.

Ondersteun HIV/AIDS patiënten in Togo door je in te zetten als vrijwilliger

Werk bij een lokale NGO

Projects Abroad vrijwilligers tijdens een outreach om bewustwording te creëren rond HIV/Aids in Togo

Vrijwilligers werken nauw samen met het personeel van een lokale NGO, Jeunes Missionaires d’Aide Humanitaire (JMAH), die is opgericht met de bedoeling om mensen met HIV/AIDS te helpen door te focussen op medische en psychologische bijstand, bewustwordingsprojecten, preventie, educatie en training over HIV voor kinderen en volwassenen in de buurt.

Het project vindt plaats in het centrum van Lomé tegen de grens van Ghana. De NGO verricht ook preventie en sociaal werk met kwetsbare groepen zoals immigranten, prostituees, soldaten en vrachtwagenchauffeurs die lange afstanden moeten afleggen.

Neem deel aan outreach projecten

Als vrijwilliger kan je deelnemen aan belangrijke outreach projecten en helpen bij het informeren en ondersteunen van HIV/AIDS patiënten door informatie te voorzien over hoe ze hiermee moeten omgaan. Je zal ook helpen bij het ontwikkelen van programma’s met betrekking tot de economische en sociale behoeften van besmette patiënten.

Wat kan dit project voor jou betekenen?

 • Je krijgt te maken met de behandeling van een ziekte die minder voorkomend is in je eigen land
 • Een uniek inzicht in de realiteit van HIV/AIDS in Afrika
 • Een rijke leerervaring en uitwisseling van ideeën met het lokale personeel
 • Deelnemen aan wekelijkse medische outreaches en gezondheidscontroles in de lokale gemeenschap

Dit project kan vaak emotioneel veeleisend zijn, maar als vrijwilliger werk je samen met inspirerende mensen naar een waardevol doel.

Om aan dit project te kunnen deelnemen hoef je geen medische ervaring te hebben want het combineert zowel medisch als sociaal werk. Vrijwilligers met een medische achtergrond of ervaring op gebied van psychologie zijn natuurlijk wel meer dan welkom om aan dit project deel te nemen!

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het HIV/AIDS project in Togo als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲