You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Lomé
 • Type projecten: Dagopvangcentra, kinderdagverblijven en kleuterscholen
 • Leeftijd van kinderen op het project: 0 - 18 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 8 - 60
 • Jouw rol binnen dit project: Het organiseren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten, het bieden van emotionele ondersteuning en het helpen verbeteren van de persoonlijke hygiëne
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze sociale projecten in Togo. In de stad Lomé kan jij extra aandacht en emotionele ondersteuning geven aan kinderen in dagopvangcentra. Het hele jaar door ben je welkom om het lokale personeel te ondersteunen in de dagelijkse zorgtaken en om leuke activiteiten te organiseren. Een goede motivatie en volledige inzet zorgen ervoor dat de kinderen met wie je werkt zich beter kunnen ontwikkelen en een positieve toekomst tegemoet gaan. Ervaring binnen het sociale werkveld is hiervoor geen vereiste. Als je wel over ervaring beschikt ben je hier uiteraard ook meer dan welkom!

Vrijwilligerswerk met kinderen in Togo

Vrijwilligerswerk sociaal project in Togo

Ongeveer 30 procent van de Togolese bevolking leeft nog altijd onder de armoedegrens. De kindersterfte is ook erg hoog, wat deels door de nog zeer actieve AIDS-epidemie komt. Het merendeel van de dagopvangcentra en kleuterscholen in Togo heeft maar zeer weinig middelen ter beschikking. Het personeel van deze instellingen spant zich elke dag in om de kinderen op te vangen en eten te geven. Hierdoor hebben ze maar weinig tijd om de kinderen extra aandacht en ondersteuning te geven. Jouw hulp is hier dus ontzettend welkom! Of je nu wel of geen ervaring hebt met kinderen, jouw aanwezigheid en toewijding zijn erg belangrijk binnen deze opvangcentra.

Het Projects Abroad team in Togo organiseert regelmatig workshops voor vrijwilligers op sociale projecten. De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het sociale zorgstelsel van Togo en de achtergrond van de instelling waar je werkt. Je zult tips en suggesties krijgen voor activiteiten die je binnen je project kunt uitproberen. Vrijwilligers krijgen ook de kans om een algemene workshop over de lokale cultuur bij te wonen, waardoor je meer leert over de gebruiken in Togo en hoe dit van invloed is op jouw werk.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Togo.

Hoe ziet jouw werkdag als sociaal vrijwilliger in Togo eruit?

Sociaal vrijwilligerswerk met kinderen in Togo.

Binnen de opvangcentra, kleuterscholen en kinderdagverblijven zijn er vaak grote groepen kinderen die onder het toezicht van een beperkt aantal personeelsleden staat. Jouw hulp om het lokale team te ondersteunen is dan ook meer dan welkom! Je kunt de lokale medewerkers helpen met schoonmaken en koken en de kinderen ondersteunen bij hun huiswerk of educatieve spellen voor hen organiseren. 

Veel vrijwilligers kiezen ervoor om 's ochtends mee te werken bij een lesgeefproject zodat je mee kunt helpen met Engelse les, maar als jouw Frans goed genoeg is ook met Frans, wiskunde, biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, scheikunde, drama of sport. Afhankelijk van jouw ervaring, enthousiasme en inzet krijg je de mogelijkheid aangeboden om steeds meer activiteiten zelf op te zetten en uit te voeren. Op deze manier bouw je een leuke band op met je lokale collega’s en de kinderen. 

De vakantieperiodes zijn weer anders ingedeeld met werkzaamheden. De vakanties vallen van eind december t/m begin januari, begin april en van eind juni t/m half september. In de grote zomervakantie worden er door Projects Abroad speciale vakantieprogramma's georganiseerd.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf twee weken deelnemen aan dit Sociale zorg project in Togo als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven
.

Vrijwilligerswerk in weeshuizen in Togo

Onze vrijwilligers hebben jarenlang met kinderen in weeshuizen en andere residentiële zorgcentra in Togo gewerkt. Hun waardevolle werk heeft impact gehad: zij hebben de lokale begeleiders geholpen om de levensomstandigheden in deze weeshuizen te verbeteren en kansen gecreëerd voor kinderen door hen te ondersteunen in hun onderwijs en zorg. We hebben echter besloten niet langer op weeshuizen te richten maar ons te focussen op gemeenschapsgerichte- en familiegerichte opvang, omdat we geloven dat dit een stabielere basis biedt aan de kinderen voor wie wij ons inzetten. Je kunt hier meer lezen over de overgang van vrijwilligerswerk in weeshuizen naar gemeenschapsgerichte opvang.

Dit betekent dat je als vrijwilliger in Togo niet langer in weeshuizen zal werken, maar in plaats daarvan helpt in dagopvangcentra, kinderdagverblijven, scholen en ondersteuningsgroepen voor ouderen of moeders en kinderen. Op deze manier help je Projects Abroad om nog sterkere relaties op te bouwen met de lokale gemeenschappen en – het belangrijkste – help je families om samen te blijven.

Togo Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲