You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een ergotherapie project in Vietnam

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Hanoi en rurale gebieden net buiten Hanoi
  • Type projecten: Ergotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van jouw kennis en ervaring. Als je veel ervaring hebt is het mogelijk dat je zelfstandig patiënten mag behandelen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin, accommodatie op het project zelf, in een hostel/guesthouse of in een vrijwilligersappartement
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten minimaal 1 jaar een relevante studie in de gekozen richting hebben afgerond

In Vietnam is er een tekort aan goed opgeleide en ervaren ergotherapeuten, wat er voor zorgt dat de lokale bevolking geen goede toegang heeft tot behandeling. Jouw hulp als ergotherapie vrijwilliger zal uitdagend zijn maar daarnaast ook zeer waardevol. Je zal veel kunnen betekenen voor mensen die leven met een beperking en kunnen bijdragen aan een verbetering van hun kwaliteit van leven, door middel van gerichte therapie.

Als jij een enthousiaste student bent die al minimaal één jaar ergotherapie studeert kun je een waardevolle aanvulling zijn op het lokale personeel en waardevolle hulp bieden aan het personeel en aan de volwassenen en kinderen in de klinieken waar we werken.

Werkzaamheden op het ergotherapie project in Vietnam

Vrijwilligerswerk ergotherapie project in Vietnam

Ergotherapie vrijwilligers kunnen terecht bij revalidatiecentra waar gezorgd wordt voor gehandicapte kinderen en volwassenen die lijden aan de gevolgen van de Vietnam oorlog of andere oorzaken. Daar krijgen de kinderen met verstandelijke en fysieke beperkingen therapeutische en praktische begeleiding en wordt er ook in onderwijs en medische zorg voorzien. Volwassenen die kampen met klachten als gevolg van de oorlog krijgen hier ook verschillende soorten hulp.

Welk project je uiteindelijk ook doet, je zult een bijzondere en waardevolle bijdrage kunnen leveren en een mooie ervaring opdoen. Je krijgt de kans om je CV aan te vullen en praktische ervaring op te doen die je in het westen vaak moeilijk krijgt.

Je zal samenwerken met het lokale personeel en taken en verantwoordelijkheden krijgen die samenhangen met jouw kennis en ervaring. Het kan zijn dat je zelfstandig met een groepje kinderen of volwassenen aan de slag kunt. Je kan zelfs gevraagd worden om één-op-één met patiënten te werken of wat tijd te besteden aan het overbrengen van jouw kennis en ervaring aan het lokale personeel.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Vietnam

Afhankelijk van de locatie van jouw project zal je verblijven bij een lokaal gastgezin, op het project zelf of woon je samen met andere vrijwilligers in een guesthouse, hostel of in een gemeenschappelijk huis in Hanoi.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als jij een gekwalificeerde ergotherapeut of logopedist bent kun jij als professional in Vietnam aan de slag. Lees meer over vrijwilligerswerk in de gezondheidszorg als professional in Vietnam.

Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲