You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligersproject internationale ontwikkeling in Vietnam

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Hanoi
 • Type projecten: Internationale ontwikkeling bij verschillende NGO’s
 • Jouw rol binnen dit project: Er word samengewerkt met verschillende organisaties welke werken aan onderwerpen zoals prostitutie, drugsmisbruik, mensen met een beperking en gezondheidsproblemen. Je geeft advies, trainingen en creëert op deze manier bewustzijn bij de mensen.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin of in één van de vrijwilligersappartementen
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Minimaal een bachelor hebben afgerond of werkervaring hebben. Verder is het belangrijk dat je goed Engels spreekt en schrijft om met alle werkzaamheden mee te kunnen doen.

Vrijwilligerswerk bij een business project in Vietnam biedt jou niet alleen een unieke ervaring voor je CV, maar ook inzicht in de problemen waar veel lokale gemeenschappen in Vietnam mee te maken krijgen. Als vrijwilliger help je mee bij een van de stichtingen waarmee Projects Abroad samenwerkt. Dit project accepteert alleen vrijwilligers die minimaal een bachelor hebben afgerond of die al werkervaring hebben. Verder is het belangrijk dat je goed Engels spreekt en schrijft om met alle werkzaamheden mee te kunnen doen.

Voor dit project is het vereist dat je een work visum aanvraagt, dit is niet lastig maar kan wel 2 tot 2,5 maand in beslag nemen om rond te krijgen. Meld je dus ruim van te voren aan voor dit project zodat je genoeg tijd hebt om alles te regelen.

Vrijwilligerswerk bij een internationaal ontwikkelingsproject

Vrijwilligerswerk internationale ontwikkelingsproject in Vietnam

De stichtingen in en rondom Hanoi, waar vrijwilligers van Projects Abroad welkom zijn, houden zich bezig met onderwerpen zoals  drugs- en alcoholmisbruik, prostitutie, seksuele gezondheid, rechten van mensen met een beperking en problemen rond gezondheid. Er wordt steun gegeven aan personen en gemeenschappen die hieronder lijden. Het doel is om bewustwording te vergroten, hen in staat te stellen beter voor zichzelf op te komen en de stigma’s rond deze onderwerpen te verminderen. Zo worden er verschillende diensten aangeboden zoals onderzoek, onderwijs, trainingen en advies.

Werkzaamheden voor vrijwilligers

De werkzaamheden voor vrijwilligers zijn gevarieerd en hangen af van jouw interesses en ervaring. Geeft dus gerust vooraf aan wat je graag zou willen. Je kunt ieder geval een aantal van de volgende taken verwachten:

 • Het trainen van lokale bevolking
 • Onderzoek uitvoeren, gegevens verzamelen en rapporten schrijven
 • Het ondersteunen van zelfhulp groepen in kwetsbare gemeenschappen
 • Administratie, inclusief proeflezen en bewerken van documenten
 • Marketing - website up to date houden, foto's van activiteiten plaatsen, nieuwsbrieven schrijven, flyers en brochures maken, evenementen organiseren
 • Bewustwording creëren
 • Engelse lesgeven aan lokale medewerkers en bevolking

Vrijwilligers worden in principe gezien als stagiairs en zoals bij elke stage is het belangrijk dat je gemotiveerd bent. Ook wordt er van je verwacht dat je overal inzetbaar bent, of het nu gaat om een campagne organiseren of een paar uur projectvoorstellen lezen. Door binnen een stichting op verschillende gebieden mee te werken, krijg je een goed beeld hoe internationale ontwikkeling werkt bij lokale organisaties in Vietnam.

Internationale ontwikkelingsproject in Vietnam

Alle vrijwilligers dienen over een erg goed niveau Engels te beschikken. Dit project heeft een minimale deelname duur van 4 weken, voor vrijwilligers die reeds zijn afgestudeerd en al enige ervaring hebben. We raden een langere deelname aan voor vrijwilligers die nog geen werkervaring hebben. Met name vrijwilligers met een afgeronde studie politieke wetenschappen, public health, rechten, media studies, communicatiewetenschappen of ontwikkelingsstudies zijn uiterst geschikt voor dit project. Laat ons dus goed weten bij jouw inschrijving welke opleiding, kennis en ervaring je hebt.

Het is belangrijk om te beseffen dat hoe meer vragen je stelt en hoe meer enthousiasme je toont, hoe meer je zult leren van je lokale collega’s. Als jij je bij alle werkzaamheden 100% inzet, ga je zeker met een onvergetelijke ervaring op je CV naar huis en heb je ook bijgedragen aan een waardevol project.

Over het algemeen zijn de werktijden op maandag t/m vrijdag van 8.00u tot 17.30u, maar het kan voorkomen dat je wordt gevraagd om ’s avonds of in het weekend te werken. In je vrije tijd kan je (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op algemene informatiepagina over vrijwilligerswerk in Vietnam.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲