You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Vietnam

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Hanoi
 • Soort scholen: Basisschool en onderbouw van de middelbare school
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6-18 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 30-60 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels of Frans)
 • Extra vakken die je kunt geven: Kunst, drama en muziek
 • Accommodatie: Bij een gastgezin, in een hostel of in één van de Projects Abroad vrijwilligersappartementen
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 3 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Minimaal één jaar afgeronde studie of werkervaring hebben. Daarnaast moet je een Verklaring omtrent Gedrag, een referentie en een medische verklaring aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers bij diverse lesgeef projecten in Vietnam. Je kunt vrijwilligerswerk verrichten door te kiezen voor één van onze lesgeef projecten in Hanoi. Deze vinden plaats op basisscholen en middelbare scholen. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Ze willen namelijk graag Engels leren of verbeteren, omdat ze ervan bewust zijn dat ze dat in de toekomst nodig zullen hebben.

Voor dit project werken we samen met het Vietnamese Ministerie van Onderwijs en daarom is het vereist dat je minimaal 18 jaar bent en tenminste één studiejaar hebt afgerond. Ook is het vereist dat je een werk visum aanvraagt, dit is niet lastig maar kan wel 2 tot 2,5 maand in beslag nemen om rond te krijgen. Meld je dus ruim van te voren aan voor dit project zodat je genoeg tijd hebt om alles te regelen.

Werkplekken binnen het onderwijs voor vrijwilligers in Vietnam

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Vietnam

Projects Abroad werkt in de hoofdstad Hanoi en het rurale gebied Ba Vi samen met basisscholen en de onderbouwklassen op middelbare scholen. Jouw hulp is hier meer dan welkom! Je voornaamste taak is het verbeteren van Engelse spreekvaardigheid. Daarnaast kun je door educatieve spellen hun lessen op een creatieve manier uitdagender maken!

Je hebt geen officiële kwalificaties nodig, maar we werken wel samen met het Ministerie van Onderwijs, en zij vereisen dat alle lesgeef vrijwilligers in Vietnam tenminste 18 jaar oud zijn en minimaal het eerste jaar van een studie hebben afgerond, of 1 jaar relevante werkervaring hebben.

In de meeste scholen mag je helemaal zelf de lessen geven, maar bij een aantal scholen is het ook mogelijk om te beginnen als klassenassistent naast een lokale docent. Je zult aan snel merken dat de kinderen tegen je opkijken en veel respect hebben voor docenten. De kinderen vinden het erg leuk om van jou als bijzondere gast te leren! Als je goed Frans spreekt, dan kun je ook mee helpen met Franse lessen in Vietnam.

Houd er rekening mee dat het schooljaar van augustus t/m mei loopt. In de zomerperiode worden er in juni en juli meestal speciale vakantie activiteiten georganiseerd waarbij bijvoorbeeld op meer informele manier Engels wordt geleerd.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Vietnam Teaching Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Jorien Coveen op het lesgeef project in Vietnam
Jorien Coveen
Ik heb het enorm naar mijn zin gehad op school. Ik had veel contact met leraressen van primary school en met mijn supervisor en zijn assistente. Toen ik op mijn laatste dag afscheid ging nemen van alle klassen die ik had gehad, was dat heel moeilijk. Ik moest zo’n 20 verschillende klassen langs en iedere keer moest ik me groot houden. Als alle leerlingen uit een klas dan één voor één knuffels komen geven en met je op de foto willen, is dat niet gemakkelijk. Wel was dat voor mij een bevestiging dat ik iets goeds gedaan had. Al met al was Vietnam voor mij een onvergetelijke ervaring en ik zou het iedereen kunnen aanraden. Lees meer...

Deel jouw kennis van de Engelse taal

Jouw eigen ideeën om de leerlingen te onderwijzen zijn van harte welkom en je zult de leerlingen laten zien dat ze een taal ook spelenderwijs kunnen leren. Hoe meer tijd je investeert en hoe meer inspanning je levert, des te interessanter het voor hen zal zijn.

Conversatielessen zijn de belangrijkste focus tijdens je verblijf. Vietnamese leerlingen zijn erg geïnteresseerd in het leven buiten Vietnam. De meeste hebben geen gelegenheid om te reizen en vinden het daarom erg interessant om hierover verhalen te horen. Vertel ze bijvoorbeeld veel over jouw leven, zodat ze via de Engelse taal kennis kunnen maken met de westerse wereld.

Lesgeven op een school in Vietnam

Ons team in Vietnam organiseert om de maand een workshop lesgeven. Deze workshops bieden vrijwilligers de mogelijkheid om effectieve lesgeefmethoden met elkaar en met de lesgeef coördinator te delen en eventuele uitdagingen in het klaslokaal te bespreken. Lokale vrijwilligers en Vietnamese docenten zijn ook uitgenodigd om mee te doen met de workshops en dit maakt het de ideale gelegenheid om ideeën en ervaringen te delen. Tijdens de workshops wordt vaak gebrainstormd over nieuwe ideeën, een vragenrondje gehouden en gediscussieerd over uiteenlopende onderwerpen. Tijdens de maanden waarin geen lesgeef workshop wordt georganiseerd, wordt een soortgelijke workshop voor de vrijwilligers op de sociale projecten georganiseerd. Hier zullen ook zaken aanbod komen die voor lesgeef vrijwilligers nuttig kunnen zijn.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vietnam Teaching Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲