You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren logopedisten in Vietnam

Overzicht
 • Waar: Aan de rand van Hanoi (2 uur vanaf het centrum)
 • Type projecten: Revalidatiecentrum
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het ondersteunen van lokale docenten, het helpen van kinderen (en hun ouders) met oefeningen en technieken en aan het bijhouden van de voortgang van de kinderen.
 • Accommodatie: Accommodatie bij het revalidatiecentrum
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een bachelor diploma logopedie, minimaal 2 jaar ervaring en goede Engelse taalvaardigheden.

Als ervaren logopedist op dit vrijwilligersproject zet je je vaardigheden en kennis in om het personeel in een revalidatiecentrum te ondersteunen waar kinderen worden opgevangen die lijden aan de gevolgen van dioxine vergiftiging (een gif dat tijdens de Vietnam oorlog is gebruikt om de bossen te ontbladeren). Dit project vind plaats op zo’n twee uur rijden van het centrum van Hanoi.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren logopedisten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Vietnam?

Vrijwilligerswerk logopedist in Vietnam

Je al samenwerken met lokale professionals, waaronder een logopedist, om de juiste zorg te bieden aan de kinderen in het opvangcentrum. Je zal te maken krijgen met patiënten van tussen den 1 en 16 jaar oud.

Je werkuren zullen besproken worden bij je aankomst, maar meestal lopen die van 8u tot 16u30u. Gedurende je eerste week zal je hulp krijgen van een tolk, om je goed op weg te helpen.

Het is mogelijk om twee weken aan dit project deel te nemen als je niet beschikbaar bent voor een langere periode. Weet wel dat je waarschijnlijk niet dezelfde impact zal maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Wat kan dit project voor mij als logopedist betekenen?

Je werkt samen met een zeer toegewijd team dat zich volledig inzet voor de diensten die ze aanbieden. Werken met vaak gelimiteerde middelen en onervaren medewerkers, geeft je de kans om je eigen expertise aan te passen en te ontwikkelen in een nieuwe werkomgeving. Je zult vaak nieuwe uitdagingen aangaan waarmee je waarschijnlijk nog nooit bent geconfronteerd. Door deze culturele uitwisseling leer je verschillende nieuwe methodes en technieken in je eigen discipline.

Je krijgt ook de kans om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in verschillende gebieden.

Deze kunnen zijn (en zijn project gebonden):

 • Beoordelen van de behoeften van de projectpartner.
 • Samenwerken met de projectpartner om efficiëntere en effectievere systemen op de werkplek te ontwikkelen.
 • Je expertise gebruiken om personeel en andere vrijwilligers op te leiden.
 • Je initiatief en probleemoplossende vaardigheden gebruiken voor het ontwikkelen, opzetten en beheren van programma 's.
 • Ontwikkelen en bijdragen aan projectevaluatierapporten om te helpen met de continuïteit tussen de vrijwilligers.

Dit alles voorziet je van een waardevolle ervaring en nieuwe vaardigheden die handig zijn voor je loopbaan. Het geeft je ook de kans om je bestaande expertise op een waardevolle manier in te zetten waar het echt nodig is.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject in Vietnam?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor ondersteuning en begeleiding zodat je verblijf in Vietnam zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie met andere vrijwilligers, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar je niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere gezondheidszorg project in Vietnam.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲