You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

 Vrijwilligerswerk op een gymles project in Vietnam

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Rondom Hanoi
  • Type projecten: Gymles
  • Jouw rol binnen dit project: Je gaat werken op een basis- of middelbare school waar je de leerlingen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 18 jaar gymlessen gaat geven. Je kunt lesgeven in badminton, basketbal, voetbal, tafeltennis en andere soorten sporten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 3 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 18 jaar bij diverse sport projecten in Vietnam. In de omgeving van de hoofdstad Hanoi kun je een helpende hand bieden aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar op verschillende scholen. Je bent hier het hele jaar door welkom om het lokale personeel te ondersteunen met verschillende sportactiviteiten. Hoewel er vooral aandacht wordt besteed aan voetbal en basketbal zijn jouw ideeën en inzet voor andere sporten ook welkom. 

Voor dit project is het vereist dat je een work visum aanvraagt, dit is niet lastig maar kan wel 2 tot 2,5 maand in beslag nemen om rond te krijgen. Meld je dus ruim van te voren aan voor dit project zodat je genoeg tijd hebt om alles te regelen.

Waar werk je als sport vrijwilliger in Vietnam?

Vrijwilligerswerk sport project in Vietnam

Sporten is een leuke en belangrijke manier voor kinderen om zich te ontwikkelen, niet alleen lichamelijk, maar ook op sociaal gebied. Jij bent als vrijwilliger meer dan welkom op een van de basisscholen of middelbare scholen in Hanoi waar Projects Abroad actief is met sport projecten. De leeftijd van de leerlingen ligt tussen de zes en 15 jaar en jij kunt aangeven welke leeftijd je voorkeur heeft. Elke klas heeft 30 tot 55 leerlingen en krijgt gemiddeld twee keer per week sportles. Voetbal en basketbal worden het meest gespeeld, maar in de zomer zijn andere sporten zoals rugby en volleybal vaak ook mogelijk, zolang jij initiatief toont en goed overlegt met je lokale collega's.

Wat doe je als vrijwilliger bij een sport project in Vietnam?

Sport project in Vietnam

Je begint in principe naast een lokale sportdocent op een school, zodat je eerst kunt wennen aan een nieuwe cultuur en een andere manier van lesgeven dan je waarschijnlijk gewend bent. Afhankelijk van jouw ervaring, inzet en enthousiasme zul je steeds meer zelf kunnen en mogen doen. Zo kun je de leerlingen helpen gezond te blijven en leer je ze goed samenwerken in teamverband. Tegelijkertijd kun je als vrijwilliger bij een sport project de kinderen helpen met het verbeteren van hun Engels. Als je tijdens de sportles zoveel mogelijk Engels spreekt, kun je ze op een leuke en zinvolle manier motiveren hun spreekvaardigheid te verbeteren. Op het nieuwe kunstgrasveld kun je ook allerlei activiteiten organiseren, zoals yoga en krachtoefeningen of een mini sportdag en voetbal/basketbal/volleybal lessen. Ook help je de docenten bij het verstrekken van eten of het lesgeven in levensvaardigheden.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲