You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Voorbereid op reis naar Vietnam

Meer informatie
Waar wij voor zorgen Veiligheid & begeleiding Startdata Voorbereid op reis

Ben jij enthousiast geworden over vrijwilligerswerk in Aziatische Vietnam? Projects Abroad biedt jou naast de informatie over Vietnam en het aanbod vrijwilligersprojecten waar je aan kunt deelnemen, ook praktische informatie om voorbereid op reis te gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de informatie over je accommodatie en de aanvraag van een visum. Klik op onderstaande links om alle praktische informatie te lezen. Op deze manier kun je goed voorbereid als vrijwilliger van je avontuur gaan genieten!

Open alle onderwerpen
Voorbereiding voor vertrek

Voorbereiden op jouw vertrek naar het buitenland.

Zodra je bent ingeschreven en geaccepteerd op je project, kan jouw voorbereiding beginnen. Je krijgt op jouw MyProjectsAbroad site al veel te lezen, maar daarnaast kan jij je nog op andere manieren voorbereiden op jouw reis.

Facebook groepen

Elke bestemming heeft een eigen Facebook groep. Op zo'n groep kom je in contact met onze lokale collega's, kun je lezen wat eerdere vrijwilligers hebben gedaan en in contact komen met andere vrijwilligers die net als jij nog aan hun avontuur gaan beginnen. Een compleet overzicht van alle groepen vind je hier: Facebook groepen van Projects Abroad.

Naast deze voorbereidingen moet je natuurlijk nog denken aan: een eventueel visum, eventuele inentingen en medicatie, een goede reisgids, en alle andere dingen die genoemd zullen worden op jouw MyProjectsAbroad site.

Luchthaven

Vrijwilligers in Vietnam worden door ons lokale personeel opgehaald vanaf de aankomsthal in de luchthaven Hanoi Airport, ook wel Noi Bai International Airport genoemd. Onze lokale collega's zijn te herkennen aan een groen Projecst Abroad t-shirt en kunnen zich legitimeren. Mocht je 's nachts aankomen dan zorgt een lokale collega dat je veilig naar je accommodatie wordt gebracht, de volgende dag komt er dan iemand langs om jouw een introductie ne rondleiding te geven. Kom je in het weekend aan dan krijg je jouw introductie en rondleinding vaak pas op maandag. Uiteraard zorgen we eer wel vast voor dat je kennis maak tmet de andere vrijwilligers zodat je met hen het weekend kunt doorbrengen.

MyProjectsAbroad

MyProjectsAbroad is ons online systeem wat jou door middel van een inlognaam en wachtwoord direct toegang geeft tot een persoonlijke webpagina. Op deze, op jou toegespitste website, zullen we je informeren over alles wat betrekking heeft op je project, onderkomen en bestemming. Je zult van ons regelmatig een e-mail update ontvangen wanneer er zich nieuwe informatie op jouw webpagina bevindt. Als je geen e-mailadres of toegang tot het internet hebt, kunnen we je alle informatie ook per reguliere post toesturen. En niet te vergeten, jouw persoonlijke website bevat een lijst met de voorbereidingen voor jouw reis, zodat je onbezorgd aan je avontuur kunt beginnen.

Gezondheid en vaccinaties

Gezond op reis gaan en gezond weer terug komen is belangrijk. In de landen waar Projects Abroad projecten heeft loop je meer gezondheidsrisico’s dan in de landen direct om ons heen. Ziekten zoals hepatitis A en B zijn goed te voorkomen door vaccinaties. Omdat wij geen medische organisatie zijn verwijzen we je graag door naar de GGD. De adviseurs van de GGD geven je een advies op maat en vaccinaties kunnen meteen worden toegediend. Lees meer over gezondheid en vaccinaties op de pagina met informatie van de GGD.

Visum

Voordat jij met ons vertrekt om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen, zul je alle vereiste informatie die betrekking heeft op jouw vrijwilligersproject, bestemming, eventueel visum in jouw paspoort en documenten, ontvangen op een eigen MyProjectsAbroad website. De aanvraag voor een visum zal door jou zelf ingediend moeten worden, maar wij helpen iedere vrijwilliger daar zo goed mogelijk mee op weg!

Let op: Wanneer je deelneemt aan een lesgeef, sport of international development project moet een work permit aangevraagd worden. Deze aanvraag gaat via Vietnam, waardoor de aanvraag 2 tot 2,5 maand kan duren. Wil je graag op korte termijn weg of twijfel je over je visumaanvraag neem dan altijd contact met ons op.

Taal

In Vietnam wordt Vietnamees gesproken.

Accommodatie

Projects Abroad biedt veel vrijwilligers wereldwijd een plaats bij een gastgezin aan. In Vietnam werken we met zowel gastgezinnen als met groepsaccommodaties in een vrijwilligersappartement en guesthouses afhankelijk van op welk project je gaat werken. Alle accommodaties zijn gevestogd in een veilige en rustige  buurt, met internetcafés, restaurants en toeristische attracties in de buurt.  Je onderkomen zal voldoen aan een aantal criteria zoals een watervoorziening, sanitair, aparte slaapkamer voor een of twee vrijwilliger(s) en de voorzieningen om driemaal per dag een maaltijd te bereiden. Uiteraard is dit wel volgens de levenstandaard van het land, waardoor de westerse gebruiken vaak even opzij gezet moeten worden en er sprake zal zijn van een culturele onderdompeling.

Eigen verantwoordelijkheid

Om ervoor te zorgen dat je een zorgeloos avontuur tegemoet kunt gaan, zorgen wij voor de juiste begeleiding en verzekering, het project en de accommodatie. Daarnaast heb jij ook eigen verantwoordelijkheden om het project tot een succes te maken.

Eigen initiatief tonen
Het is belangrijk dat je tijdens het project initiatief durft te tonen om zoveel mogelijk te ondernemen. Zodra je aan onze begeleiders ter plaatse vertelt dat je actief wilt worden ingezet naast de huidige werkzaamheden, dan wordt dit gewaardeerd en wordt het een bijzonder project.

Veiligheid
Wij raden vrijwilligers aan om niet alleen 's avonds buiten te zijn, maar altijd met andere vrijwilligers 's avonds activiteiten te ondernemen. Zo ontwikkel je jezelf niet alleen op sociaal vlak, maar is het ook voor jouw veiligheid verstandig. Daarnaast geeft Projects Abroad je het advies om kopieën van waardevolle documenten te maken en deze zorgvuldig op te bergen.

Verantwoordelijkheid en respect
Als je kiest voor vrijwilligerswerk, betekent het niet dat je zonder geldige reden van het vrijwilligerswerk af kunt zien. De mensen waar jij mee werkt, rekenen op jouw inzet en aanwezigheid. Daarnaast is het belangrijk is dat er respect wordt getoond voor de cultuur en de omgeving. Je wordt in de meeste gevallen gehuisvest in een gastgezin. Dit gezin doet moeite om zich in te lezen in de westerse cultuur. Zo verlangen ook zij van jou dat je rekening houdt met de gewoontes van het gezin.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Voor alle sociale projecten, lesgeefprojecten en sportprojecten geldt dat je als vrijwilliger van 21 jaar en ouder verplicht bent een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Nadat je bent ingeschreven en geaccepteerd voor je project, kun je dit via de gemeente waar je woont aanvragen. Woon je in Nederland, dan moet Projects Abroad een deel van het aanvraagformulier invullen. Je krijgt dit deels ingevulde formulier thuis gestuurd. Zelf vul je de rest in en lever je het in bij de gemeente. Woon je in België dan kun je zelf de hele aanvraag doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲