You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Bouw project en Taalcursus Engels in Zuid-Afrika

Overzicht

2
weken
  • zondag 8 juli 2018 t/m zaterdag 21 juli 2018
  • zondag 29 juli 2018 t/m zaterdag 11 augustus 2018
4
weken
  • zondag 8 juli 2018 t/m zaterdag 4 augustus 2018

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Zuid-Afrika voor 2 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers reis je af naar Kaapstad. Daar ga je aan de slag met een bouwproject. Samen help je 2 weken mee aan de bouw van lokale weeshuizen en zorgcentra. Dit is jouw kans om een belangrijke rol te spelen in de Zuid-Afrikaanse samenleving. Dit project is zeer geschikt voor vrijwilligers die hun taalkennis Engels willen verbeteren en een culturele onderdompeling willen ervaren.

Vrijwilligerswerk op een Bouw project in Zuid-Afrika

Jongerenreis bouw project en taalcursus Zuid-Afrika

Als vrijwilliger krijg je vijf dagen in de week, twee uur lang Engelse les. De klassen worden interactief gegeven door enthousiaste docenten. De kennis die je opdoet tijdens de Engelse lessen kun je dagelijks gebruiken tijdens de projecten en om te kunnen communiceren met de lokale bevolking. Of je nu de basis van de Engelse taal wilt leren of je huidige Engelse kennis wilt verbeteren, de lessen worden aan jouw persoonlijke niveau aangepast.

Daarnaast biedt je samen met de andere vrijwilligers een helpende hand om een veilige en comfortabele omgeving te creëren voor de lokale bevolking. De dagelijkse activiteiten waar jij je mee bezig gaat houden zijn bijvoorbeeld het mixen en gieten van cement, het bouwen van daken en het verven van de weeshuizen en zorgcentra. Je levert een waardevolle bijdrage aan de bevolking van Kaapstad en zij zullen je hier erg dankbaar voor zijn.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een bouw project in Zuid-Afrika als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens de 2 weken verblijf je bij een gastgezin in Kaapstad. Dit geeft voor jou de kans om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en natuurlijk ga je proeven van al het lekkere eten dat Zuid-Afrika te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Zuid-Afrika

In het weekend zullen we je meer laten zien van de Zuid-Afrikaanse cultuur en van het land zelf. Samen met de andere vrijwilligers ga je verschillende uitstapjes maken. Je zal een bezoek brengen aan de Tafelberg, de bekende berg in Zuid-Afrika. Ook is het mogelijk om gezellig mee te gaan naar het Cape National Park of misschien krijg jij zelfs wel de kans om walvissen te bekijken in de buurt van Hermanus. Natuurlijk organiseren we doordeweeks ’s avonds ook allerlei activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Kortom, er zijn genoeg leuke dingen te doen naast de tijd die wordt besteed aan de bouwprojecten.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 19 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 16 t/m 19 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 19? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor ons reguliere project naar: bouw project in Zuid-Afrika en taalcursus in Zuid-Afrika.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (078-6131356).

Veel reisplezier!

Als student kun je je studiekennis  van de gezondheidszorg uitbreiden tijdens een stage in het buitenland

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲