You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Mensenrechten project in Zuid-Afrika

Overzicht

2
weken
  • zondag 17 juni 2018 t/m zaterdag 30 juni 2018
  • zondag 8 juli 2018 t/m zaterdag 21 juli 2018
  • zondag 29 juli 2018 t/m zaterdag 11 augustus 2018

  • Waar: Kaapstad
  • Type projecten: Mensenrechten
  • Jouw rol: Je werkt samen met mensen die in sloppenwijken wonen, je krijgt inzicht in het dagelijks leven van de bewoners en de obstakels met betrekking tot armoede, criminaliteit en racisme die ze dagelijks moeten overwinnen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16-19 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen het rechtssysteem van Zuid-Afrika

Ben jij jong, gepassioneerd en wil je carrière maken op het gebied van mensenrechten, dan is deze jongerenreis naar Kaapstad het juiste vrijwilligersproject voor jou! Je zult veel ervaring opdoen binnen mensen rechten en veel leren over de geschiedenis en de cultuur van Zuid-Afrika.

Jongerenreis Mensenrechten project in Zuid-Afrika

Je werkt samen met mensen die in sloppenwijken wonen, je krijgt inzicht in het dagelijks leven van de bewoners en de obstakels met betrekking tot armoede, criminaliteit en racisme die ze dagelijks moeten overwinnen.

Tijdens een bezoek aan het gebied krijg je de gelegenheid om kennis te maken met een aantal lokale helden die zelf heel veel problemen hebben gehad en nu anderen helpen. Dit doen zij door opvanghuizen op te zetten voor mishandelde vrouwen en kinderen, opvangcentra voor jonge kinderen of door mensen te helpen zich verder te ontwikkelingen en een inkomen te kunnen genereren.

De personen die je tijdens dit Mensenrechten project ontmoet zullen je helpen om de aanhoudende sociale problemen te begrijpen. Ook geven ze ideeën over hoe je deze problemen het beste ter plaatse kan oplossen. Je maakt tevens ook kennis met professionals die werkzaam zijn in verschillende vakgebieden. Deze professionals zullen je een beter inzicht geven in enkele uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd wanneer zij proberen de mensenrechten te verbeteren.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een rechten project in Zuid-Afrika als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Je komt te wonen in een lokaal gastgezin, dit geeft jou de kans om meer dan ooit de Zuid-Afrikaanse levensstijl van dichtbij mee te maken. En aangezien je dagelijks eet bij je gastgezin, kun je ook genieten van alle lokale delicatessen die Zuid Afrika te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Zuid-Afrika

Als vrijwilliger heb je ook de tijd om te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap dat Kaapstad en omgeving te bieden heeft. Of je de stad nou gaat bekijken vanaf de top van de Tafelberg, een bezoek aan de pinguïns bij Boulders Beach of de legendarische Garden Route met andere vrijwilligers voor een deel afreist. En natuurlijk zorgen we 's avonds doordeweeks ook voor sociale activiteiten. Deze 2 weken worden de beste dagen van je leven!

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 19 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 16 t/m 19 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 19? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere project naar: rechten project in Zuid-Afrika.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (078-6131356).

Veel reisplezier!

Bestemmingen Voor Vrijwilligerswerk

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲