You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Zuid-Afrika

Overzicht

2
weken
  • zondag 28 juli 2019 t/m zaterdag 10 augustus 2019

  • Waar: Kaapstad
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Samen met de andere vrijwilligers werk je bij een opvangcentrum waar je jonge kinderen helpt met de dagelijkse zorg. Je helpt ook bij de bevordering van de ontwikkeling van deze kinderen door educatieve spelletjes te spelen. Je neemt ook deel aan enkele praktische activiteiten zoals het helpen bij een voedselbedeling voor de lokale gemeenschap. Daarnaast help je ook mee aan algemene reparatiewerkzaamheden die moeten gebeuren in het opvangcentrum zoals verven en schoonmaken
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale zorg van Zuid-Afrika

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Zuid-Afrika voor 2 of 4 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers reis je af naar Kaapstad waar je je volledig kan inzetten op een sociaal project. Dit project is zeer geschikt voor vrijwilligers die graag hun steentje willen bijdragen aan de lokale gemeenschap en een culturele onderdompeling willen ervaren.

Deze jongerenreis neemt je mee naar het prachtige Kaapstad waar je de kans krijgt om te werken met kinderen uit achtergestelde gemeenschappen in een van de lokale townships. Tijdens dit avontuur kom je alles te weten over de Zuid-Afrikaanse cultuur en ben je betrokken bij de kinderen en medewerkers van het sociale project. Een bijzondere manier om kennis te maken met dit kleurrijke land dat ook wel de Rainbow Nation wordt genoemd.

Samen met de andere vrijwilligers werk je bij een opvangcentrum waar je jonge kinderen helpt met de dagelijkse zorg. Je helpt ook bij de bevordering van de ontwikkeling van deze kinderen door educatieve spelletjes te spelen.

Tijdens dit sociale project neem je ook deel aan enkele praktische activiteiten zoals het helpen bij een voedselbedeling voor de lokale gemeenschap. Daarnaast help je ook mee aan algemene reparatiewerkzaamheden die moeten gebeuren in het opvangcentrum zoals verven, schoonmaken en renovatiewerk. Hiermee lever je echt een waardevolle bijdrage aan de lokale bevolking waarvoor ze je erg dankbaar zullen zijn!

Internationale groep vrijwilligers

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject Zuid-Afrika

Een van de leukste dingen aan onze groepsreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Zuid-Afrika als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens deze jongerenreis verblijf je samen met enkele andere vrijwilligers in een lokaal gastgezin. Dit geeft jou de kans om meer dan ooit de Zuid-Afrikaanse levensstijl van dichtbij mee te maken. Aangezien je dagelijks eet bij je gastgezin, kun je ook genieten van alle lokale delicatessen die Zuid Afrika te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Zuid-Afrika

Als vrijwilliger heb je ook de tijd om te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap dat Kaapstad en omgeving te bieden heeft. Zo kan je de stad gaan bekijken vanaf de top van de Tafelberg of een bezoekje brengen aan de pinguïns bij Boulders Beach of de legendarische Garden Route ontdekken. Kortom, er zijn genoeg leuke dingen te doen zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Ook 's avonds doordeweeks organiseren we verschillende sociale activiteiten. Vrijwilligers die  4 weken deelnemen, zullen ook kunnen genieten van een Peninsula tour of kunnen een Township tour doen. Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan Robben Island of een kijkje nemen op een van de lokale marktjes! 

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Zuid Afrika.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲