You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren advocaten en juristen in Zuid-Afrika

Overzicht
 • Waar: Kaapstad
 • Type projecten: Mensenrechten (Projects Abroad Human Rights Office)
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken samen met Zuid-Afrikaanse advocaten bij het geven van juridisch advies en het verdedigen van de belangen van cliënten, het geven van workshops over mensenrechten, het opstellen van getuigenverklaringen en het schrijven van verslagen.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, het hele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een afgeronde bachelor opleiding rechten en goede Engelse taalvaardigheden

Apartheid en discriminatie hebben lang een schaduw over de geschiedenis van Zuid-Afrika geschiedenis geworpen. Het einde van de Apartheid in 1994 luidde het begin in van de democratie en leidde tot de invoering van de indrukwekkende ‘Bill of Rights’. Maar de mensenrechten van veel arme Zuid-Afrikanen worden nog steeds geschonden en er is nog veel werk te doen. Als ervaren advocaat kun jij hierbij helpen.

Vrijwilligerswerk advocaat in Zuid-Afrika

Het Projects-Abroad Human Rights Office (PAHRO) in Zuid-Afrika, levert pro bono juridische services en advies aan minderheden binnen de lokale gemeenschappen in Kaapstad door juridische klinieken te organiseren. Ook ziet het kantoor het belang in van rehabilitatieve rechtvaardigheid en emancipatie programma’s en organiseert dan ook workshops over levensvaardigheden voor jonge criminelen, risico jongeren en vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en daarom in een opvangtehuis wonen.

De gemeenschappelijke missie van het Projects Abroad Human Rights Office is het promoten van mensenrechten en menselijke waardigheid door kwalitatief hoogstaand en onafhankelijk advies te bieden aan arme en kwetsbare mensen in nood en om deel te nemen aan sociale rechtvaardigheid.

Hoe kunnen advocaten en juristen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Zuid-Afrika?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als afgestudeerd jurist, advocaat of mensenrechtenactivist gebruiken om het lokale team te helpen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Bemiddelen voor cliënten in zaken aangaande familierecht en andere civiele zaken;
 • Opstellen van juridische documenten op het gebied van familierecht, strafrecht, migratierecht, arbeidsrecht of eigendomsrecht;
 • Voorbereiden en bijwonen van zaken die voor komen bij het Kantongerecht, samen met de Legal Service Coördinator;
 • Verantwoordelijk voor vele zaken, maar wel onder begeleiding van de PAHRO-medewerkers;
 • Pro bono juridisch advies verstrekken tijdens de juridische spreekuren in de townships;
 • Bewustzijn creëren door het organiseren en faciliteren van workshops in jeugdgevangenissen en opvanghuizen voor vrouwen.

Als PRO-vrijwilliger werk je samen met andere vrijwilligers, waaronder gekwalificeerde advocaten en rechtenstudenten, maar ook vrijwilligers zonder juridische achtergrond die hun eerste stappen in dit werkveld zetten. Het werk op kantoor wordt verdeeld op basis van ervaring. Je werkt van maandag tot en met vrijdag acht uur per dag.

Het project is beschikbaar gedurende het hele jaar, met uitzondering van een korte periode rond Kerst. Hoe langer je deelneemt aan het project, hoe meer betrokken je kunt zijn bij de zaken en hoe groter jouw impact is. Maar alle hulp is welkom, dus ook als je maar 2 weken kunt deelnemen kun je een belangrijk verschil maken.

Wat kan dit project voor mij als advocaat betekenen?

Werk als advocaat in Zuid-Afrika

Dit vrijwilligersproject in het buitenland geeft je de gelegenheid om ervaring te doen met het geven van juridische ondersteuning in een ontwikkelingsland. Je kunt ideeën uitwisselen met gekwalificeerde en ervaren Zuid-Afrikaanse advocaten en juristen en van hun ervaringen leren. Je kunt echt verschil maken en bijdragen aan het bevorderen van de mensenrechten in Zuid-Afrika.

Je brengt tijd door in lokale gemeenschappen en leert een andere cultuur en levenswijze kennen. De Zuid-Afrikaanse medewerkers en cliënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden.

Waar zorgt Projects Abroad voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Zuid-Afrika zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Zuid-Afrikaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit rechtenproject van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, kijk dan bij het reguliere Recht & Mensenrechten project in Kaapstad of neem contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲