You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een gymles project in Zuid-Afrika

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Kaapstad
  • Type projecten: Gymles
  • Jouw rol binnen dit project: Er word van jou vooral verwacht dat je veel eigen initiatief en ideeën toont om samen met de kinderen te sporten. Je hebt de mogelijkheid om verschillende sporten te geven, er is niet altijd een docent die deze gymlessen kan geven, jouw hulp en inbreng is dan ook erg welkom
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Ondanks de inspanningen van lokale vrijwilligers en initiatieven in de gemeenschap hebben kinderen die opgroeien in de townships van Kaapstad nog steeds slechts beperkte toegang tot faciliteiten om een sport te beoefenen of om een nieuwe sport te leren. Ouders doen hun best om hun kinderen na schooltijd van de straat te houden, weg van drugsgebruik en groepsdruk.

Vrijwilligerswerk sport project in Zuid-Afrika

Door deze kinderen de kans te geven om een sport te beoefenen, kunnen ze een waardevolle ontwikkeling doormaken, zoals het werken in teamverband, woedebeheerding en het aanhouden van een gezonde levensstijl.

Vrijwilligers kunnen helpen om een goede sportomgeving te creëren en hierbij de nodige ondersteuning te bieden aan het lokale personeel in scholen en in naschoolse sportclubs. Veel scholen in de townships bieden naschoolse activiteiten zoals basketbal, voetbal, softbal, cricket, rugby en nog veel andere sporten.

Welk project je ook kiest, jouw inzet en enthousiasme is erg welkom om de sport initiatieven in Kaapstad verder te ontwikkelen. Jouw ideeën en inbreng zorgen er mede voor dat de kinderen zoveel mogelijk uit de sportlessen kunnen halen.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op het gymles project in Zuid-Afrika

Sport project in Zuid-Afrika

Als vrijwilliger op het schoolsport project heb je de mogelijkheid om op scholen in of rond Kaapstad gymles te geven. Deze scholen worden door de overheid gesubsidieerd en helaas is lichamelijke oefening van het lesprogramma geschrapt, om kosten te besparen. Overheidsscholen kunnen dus geen gymlessen meer aanbieden, omdat ze van hun kleine beschikbare budget geen gymleraar kunnen betalen. Dit is dan ook de reden dat vrijwilligers bijzonder waardevol zijn op dit project, omdat zij gymlessen kunnen verzorgen zonder dat hier extra kosten bij komen kijken.

Om als coach aan de slag te gaan heb je geen ervaring nodig, enkel een passie voor sport en lesgeven is nodig. Jouw wilskracht, motivatie en enthousiasme zijn daarbij het belangrijkste en je moet bereid zijn ook zelfstandig gymles te geven, omdat er niet altijd een lokale docent aanwezig is om op terug te vallen. Vrijwilliger geven vaak samen gymles en kunnen indien nodig de andere docenten om hulp vragen.

Sport les geven in Zuid-Afrika

Maak je geen zorgen als je nog geen ervaring hebt met sportlessen geven of als je zelf geen olympisch kampioen bent! Door simpelweg sport en spel activiteiten en circuit trainingen op te zetten kun je deze kinderen al helpen bij het verbeteren van hun conditie en het spelen in een team. Je kunt het sportprogramma ook combineren met andere gezondheidsaspecten zoals voeding en persoonlijke hygiëne. Jij bent vrij om een goede invulling aan dit project te geven!

De scholen zijn geopend tot 14u30 en hierna kan je als vrijwilliger helpen tijdens de naschoolse activiteiten van 15 tot 17u. Je kan zelf kiezen welke sporten je coacht, basketbal, voetbal, rugby of cricket. Het is een echte uitdaging voor de coaches om tot wel 30 kinderen te coachen die allemaal beschikken over andere talenten en vaardigheden, in een omgeving met weinig structuur. Deze kinderen hebben een uiteenlopend niveau, maar delen allemaal de liefde voor sport en het verlangen om ergens bij te horen. Welke sport je ook kiest, door deze naschoolse clubs te helpen zal je een ontzettend waardevolle bijdrage kunnen leveren.

Jouw verblijf in Zuid-Afrika

Vrijwilligerservaring De ervaring van Florien Santing op het gymles project in Zuid-Afrika
Florien Santing
Sportles geven was een geweldige ervaring. Ik vond het leuk om te doen. En ik was niet de enige. Ook de kinderen vonden het leuk dat je er was. Na de eerste week kon ik al niet meer op het schoolplein lopen in de pauzes, want de kinderen wilden een knuffel, een praatje maken of aan je haar zitten. Lees meer...

Als vrijwilliger in Zuid-Afrika verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Zuid-Afrikaanse cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al aan dit project deelnemen vanaf twee weken als je niet de tijd hebt om 4 weken of langer te blijven. Maar bedenk wel dat, hoewel je nauw samenwerkt met de lokale bevolking en waardevolle ervaring op doet, je misschien niet hetzelfde verschil maakt als iemand die voor langere tijd vrijwilligerswerk doet.

Alle vrijwilligers die deelnemen aan een vrijwilligersproject of intensieve taalcursus in Zuid-Afrika krijgen ook de mogelijkheid om na afloop 7 extra dagen deel te nemen aan het Natuurbehoud project - Afrikaanse Bush. Vrijwilligers die deze extra week boeken, worden gevraagd op een maandag voor 15:00 uur aan te komen in Polokwane en een week later na de middag weer te vertrekken. Zo kan de wisseling van vrijwilligers in één dag worden gedaan.

Stage
Bestemmingen Voor Vrijwilligerswerk

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲