You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een surf project in Zuid-Afrika

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Kaapstad
  • Type projecten: Surfen
  • Jouw rol binnen dit project: Je gaat de kinderen en volwassenen leren surfen, je hoeft hiervoor zelf geen volleerd surfer te zijn. We verwachten vooral enthousiasme om de deelnemers iets te leren.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Kaapstad staat bekend als de ideale plek voor watersport. Het trekt dan ook veel vrijwilligers aan die al kunnen surfen of graag willen leren surfen.

Vrijwilligerswerk surf project in Zuid-Afrika

Het surf project beidt de perfecte combinatie van het coachen van surfles, het leren van nieuwe vaardigheden en het bieden van hulp aan een waardevol community project.

Veel mensen die in de townships van Kaapstad wonen zijn nog nooit op het strand geweest, hoewel ze er toch dichtbij wonen. De meesten kunnen dan ook niet zwemmen. Surfen is daarnaast ook een dure sport en daarom buiten bereik voor de mensen met wie we werken.

Dit project laat kansarme kinderen en volwassenen en gehandicapte jongeren kennis maken met surfen en het plezier dat je hier aan kunt beleven. De deelnemers aan het project zijn tussen de 5 en 30 jaar oud en de groepen tellen ongeveer 10 à 15 leerlingen.

Surfen is een geweldige manier voor de deelnemers om zich lichamelijk te ontwikkelen en waardering te krijgen voor de natuur. Tegelijkertijd leren ze waardevolle lessen over teamwork, woedebeheersing en een gezonde levensstijl.

Je kunt meer lezen over de doelstellingen van dit project in het South Africa Surfing Management Plan.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op het surf project

Surf project in Zuid-Afrika

Jouw rol als vrijwilliger is om de kinderen en volwassenen te leren surfen, hun vaardigheden te verbeteren en hun te allen tijd aan te moedigen. Je hoeft geen ervaren surfer te zijn om aan dit project te kunnen deelnemen, want je kunt dit ter plekke nog leren. Het is wel belangrijk dat je goed kunt zwemmen.

Vrijwilligers op het surf project begeleiden de jongeren en volwassenen van maandag tot met vrijdag. Op maandag tot en met donderdag zijn er twee sessies per dag, een ochtendsessie en een middagsessie. Op vrijdag is er alleen ’s ochtends een les en kun je 's middags aan je eigen surftechnieken werken. Je start om 10:00 uur met de voorbereidingen. De eerste groep komt om 10:30 uur aan en hun sessie duurt tot 12:30 uur. Tijdens de lunch kun je zelf surfen en help je met het onderhoud van de materialen en logistieke zaken. De tweede groep begint om 15:30 uur. Tijdens de lessen helpen vrijwilligers met het coachen van de deelnemers in het water en op het strand. Het overzicht wordt gehouden door een ISA gekwalificeerde surf coach.

Houd er rekening mee dat dit project afhankelijk is van externe factoren, zoals het weer en de golven, voornamelijk tijdens de wintermaanden van juni tot en met september. Als het slecht weer is of er is een andere reden waardoor het surfen niet door kan gaan, zullen er alternatieve activiteiten georganiseerd worden die niet op het strand plaats vinden. Deze activiteiten kunnen bestaan uit bijvoorbeeld spelletjes, knutselen of andere workshops.

Surf therapie

Het surf project werkt samen met een lokale non-profitorganisatie die werkt met gehandicapte jongeren, waaronder kinderen met autisme, het syndroom van Asperger, het syndroom van Down of een hersenverlamming. Deze lokale organisatie begeleidt de vrijwilligers en leert hen verschillende ergotherapeutische technieken. De vrijwilligers brengen drie sessies per week door met deze jongeren, waarin zij hen helpen om te leren surfen.

Surf therapie heeft verschillende mentale en fysieke voordelen. Deelname aan dit project geeft je een unieke mogelijkheid om verschil te maken in het leven van deze kinderen en jongeren die voor zoveel uitdagingen staan. Deze ervaring geeft de vrijwilligers én de leerlingen veel voldoening, zowel op het moment dat ze hun eerste golf pakken als wanneer ze de rehabiliterende effecten van sport ervaren.

Jouw verblijf in Zuid-Afrika

Vrijwilligerservaring De ervaring van Marleen Rauwenhoff op het surf project in Zuid-Afrika
Marleen Rauwenhoff
Het Surfproject vond ik absoluut het leukste project in Zuid-Afrika. De blije gezichten van de kinderen als ze je weer zien, de knuffels die je elke dag van ze krijgt, hoe de kinderen enorm groeien en hun angst voor het water steeds meer afneemt, … Lees meer...

Als vrijwilliger in Zuid-Afrika verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Zuid-Afrikaanse cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al aan dit project deelnemen vanaf 1 week als je niet de tijd hebt om 4 weken of langer te blijven. Maar bedenk wel dat, hoewel je nauw samenwerkt met de lokale bevolking en waardevolle ervaring op doet, je misschien niet hetzelfde verschil maakt als iemand die voor langere tijd vrijwilligerswerk doet.

South Africa Surfing Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲