You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Keuzestress? Ontdek 5 unieke bestemmingen en kies jouw groepsreis met vrijwilligerswerk voor jongeren!

  Reacties

26 april 2018Vrijwilligersreizen, Jongerenreizen, Filippijnen, Peru, Marokko, Madagaskar, Belize


Je hebt je gedurende het hele schooljaar ingezet en ook tijdens de laatste loodjes geef je je alles. Nu de zomer begint te lonken, staat het zo goed als vast dat je wil reizen. Daar dient die zomervakantie tenslotte voor, toch? Maar vooraf elke reis is er een tijd van keuzes maken, twijfel en dingen uitpluizen: Wat zal de bestemming worden? Is deze bestemming wel veilig? Gaan je ouders akkoord? En wil je ‘gewoon reizen’ of tegelijkertijd ook vrijwilligerswerk doen?

Het belangrijkste is misschien wel om te vertrouwen op je intuïtie, want die liegt nooit. Voor diegenen die het nog niet helemaal weten, stellen we je graag voor aan 5 unieke groepsreizen voor jongeren waar jij binnenkort misschien wel je koffers voor inpakt!

Behaal je duikbrevet in Belize en bescherm het rif

Belize, een klein land in de Caraïben, herbergt het tweede grootste koraalrif ter wereld. Dit ecosysteem is van allergrootst belang voor het leven in de oceaan. Aan de hand van een ecologisch onderzoek en gecertifieerde duikcursussen, zal je met andere jongeren meehelpen om dit rif te beschermen. Jij kan hier deel van uitmaken door de lokale gemeenschap kennis te geven over het belang van dit natuurbehoud. Je zal een rijkdom aan leven vinden onderwater en al snel beseffen hoe fragiel het rif eigenlijk is. Het is een prachtig stukje ecosysteem dat je deze zomervakantie moet ontdekken!

Een duiker fotografeert een haai tijdens een groepsreis voor jongeren in Belize

Onderzoek de biodiversiteit van het regenwoud in Madagaskar

Kies je voor een jongerenreis in Madagaskar, dan zal je veel energie stoppen in het beschermen van het immense regenwoud, net omdat het eiland een unieke fauna en flora heeft die je bijna nergens anders kan vinden. Of je zal samenwerken in het organiseren van educatieve schoolkampen, met een uiterst charmante bevolking die het eiland bewoond. Terwijl je dit tropische deel van de wereld ontdekt, maak je vrienden voor het leven en ontmoet je samen misschien wel enkele Maki-aapjes in levende lijve!

Ringstaartmaki’s ontdekt door een vrijwilliger van Projects Abroad

Deel jouw kennis met dagopvangcentra in Marokko

Salaam Aleikum en welkom in het land waar de zon onder gaat. Het zal je in alle opzichten verbazen wat Marokko allemaal te bieden heeft en hoe snel je wordt opgenomen als deel van het team in de dagopvangcentra in Rabat, zelfs tijdens de Franse of Arabische les. Het dagelijkse leven verschilt heel erg van Nederland. Zo leven mensen veel meer buiten en gaan graag een gesprek met je aan, vooral de lokale jongeren van de stad. Vergeet in je vrije tijd vooral niet om ook te genieten van de prachtige landschappen en de lokale culinaire specialiteiten. Een zomervakantie die je niet snel vergeet!

schilderachtige foto van een vrijwilliger in de woestijn in Marokko

Observeer wilde dieren of help bij archeologische opgravingen in Peru

Alpaca’s? But first... a selfie! Overtuigend genoeg om Peru als bestemming te kiezen, niet? Of spreekt de natuur je meer aan? Je vindt er de befaamde Machu Picchu of het prachtige Amazonewoud, die zich over meer dan een derde van het land uitstrekt. Al is Spaans er de voertaal, de lokale bevolking ontvangt je even goed met open armen als je die taal nog niet helemaal onder de knie hebt. Heb je toch een voorkennis van deze zuiderse taal, dan zal je als student je niveau Spaans alsnog kunnen verbeteren. Er zijn een handvol uiteenlopende projecten voor jongeren, van archeologische werkzaamheden in het Andes gebergte tot het observeren van wilde dieren in de Peruaanse jungle. Natuur en cultuur op zijn best!

In Peru werken twee vrijwilligers op het terrein van Sacsayhuaman om de diepte van de afgravingplaats te meten.

Bouw een school in de Filippijnen of help mee op medische outreaches

De Filippijnen is een archipel met meer dan 7000 eilandjes, maar er zijn maar zo’n 2000 bewoond. Projects Abroad zal je verwelkomen op het eiland Cebu, waar je samen met lokale artsen de nodige medische hulp aanbiedt en deelneemt aan medical outreaches. Je zal hier een mix van Spaanse en Amerikaanse invloeden terugvinden, overgebracht door Filipino en de Engelse taal. Tijdens één van onze bouwprojecten help je mee om huizen en scholen te bouwen en kan je trouwens meer vertrouwd raken met de Engelse taal! Alrightie!

: Een glucose test wordt uitgevoerd door een vrijwilliger tijdens een medische outreach in de Filippijnen

Ben je al geprikkeld? Deze 5 landen zijn slechts een fractie van de bestemmingen waar we groepsreizen voor jongeren organiseren. Ben je een liefhebber van de natuur of steek je graag je handen uit de mouwen? Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er een rang aan mogelijkheden voor jongeren, wat je interesses ook zijn. Wil je graag meer weten? Wacht dan niet te lang om contact met ons op te nemen. Jouw ouders stellen we ook graag gerust per email, telefoon of op de live chat!

Deel dit artikel:

Vergeet niet om dit door te vertellen en laat ons ook weten wat je ervan vindt op Facebook en Twitter!

Abonneer je op RSS

Projects Abroad Blog Feed
Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Projects Abroad Blog Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲