You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

7 redenen om deel te nemen aan een jongerenreis en vrijwilligerswerk in het buitenland te doen

  Reacties

01 februari 2018Vrijwilligerswerk, Zuid-Afrika, Tanzania, Cambodja, Peru, Jamaica, Jongerenreis


De kans is groot dat je deze blog leest terwijl…

a) De regen tegen het raam van het klaslokaal klettert

b) Je op de bank gekruld zit met een kop thee en een dekentje tegen de kou

c) Je vandaag al minimaal één keer verzucht hebt dat er geen einde lijkt te komen aan de winter

Vrijwilligers nemen deel aan een jongerenreis en duiken in Cambodja.Wat is er in dat geval fijner dan wegdromen bij zomerse foto’s op Instagram of bladeren door een vakantiegids? Wij weten het wel: een concreet – gepland en geboekt - reisplan hebben! Als je de reiskriebels te pakken hebt én op zoek bent naar een uniek avontuur tijdens de zomervakantie, neem dan deel aan één van onze jongerenreizen: unieke groepsreizen met vrijwilligerswerk in het buitenland voor jongeren (15-18 jaar).

Waarom is deelname aan een groepsreis voor jongeren in de zomer van 2018 een goed idee? In de reeds 25 jaar dat we vrijwilligerswerk in het buitenland organiseren voor jongeren, hebben we allerlei verschillende redenen langs zien komen. Dit zijn de 7 belangrijkste redenen op een rijtje!

1. Je verkent de wereld zónder je ouders, mét leeftijdsgenoten

Wil je deze zomer een keer de wereld verkennen zonder je ouders maar vind je het spannend (of gewoon ongezellig) om alleen te gaan? Geen zorgen! Onze jongerenreizen zijn groepsreizen, dus je zult nooit in je uppie zijn vanaf het moment dat je aankomt op je bestemming. Als er meerdere jongeren uit Nederland hetzelfde project gaan doen, kan het zelfs zo zijn dat je samen naar je bestemming vliegt. Gedurende de 2, 3 of 4 weken dat je vrijwilligerswerk doet, doe je alle activiteiten samen met andere jongeren van jouw leeftijd.

2. Je kunt naar dat ene land reizen waar je altijd al naartoe wilde

Misschien heb je al veel gereisd met je ouders, maar kozen zij altijd de bestemming? Als je deelneemt aan een jongerenreis kun je nu beginnen met het afstrepen van je eigen bucket-list. De kans is namelijk groot dat één van onze 28 bestemmingen waar we een jongerenreis aanbieden op jouw lijstje staat van landen die je ooit wilt gaan bezoeken.  

3. Je doet ervaring op buiten het klaslokaal, bijvoorbeeld voor je nieuwe studie

Jongeren doen ervaring op in de geneeskunde tijdens vrijwilligerswerk in Sri Lanka.Nadat je een jaar in de schoolbanken hebt gezeten, kunnen we ons voorstellen dat je behoefte hebt aan een ‘change of scenery’ tijdens de zomervakantie. Dit houdt uiteraard niet in dat je dan ook stopt met leren, integendeel! De zomervakantie is een goed moment om extra kennis en ervaring op te doen in een nieuwe omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld je interesse in mensenrechten verder verkennen (zoals Barbel gedaan heeft in Zuid-Afrika) of ervaring op doen voor je studie geneeskunde (zoals Laura deed tijdens het geneeskunde project in Peru en Tanzania en Frederique tijdens het Public Health Project in Jamaica). Je hoeft niet bang te zijn dat je weer in de schoolbanken belandt. Tijdens de jongerenreizen steek je de handen uit de mouwen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, lokale gemeenschappen in townships, afgelegen dorpjes of natuurgebieden.

4. Je helpt een ander

Het is heerlijk om tijdens je zomervakantie achterover te leunen en te genieten van je welverdiende rust, maar je kunt ook energie op doen door je in te zetten voor een ander! Het is goed om te beseffen dat je niet in 2 weken de wereld kunt redden, maar je kunt als vrijwilliger wel degelijk een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap waar je werkt. Wat we daar precies mee bedoelen? Nou, in 2017 hebben deelnemers aan de jongerenreizen bijvoorbeeld meer dan 100 medische outreaches uitgevoerd, waardoor meer dan 5.500 mensen toegang kregen tot medische hulp. Ook werden er 13.407 bomen geplant en werd er bijna 3000 kilo afval opgeruimd van de stranden. Zoals je ziet heeft team effort in een korte tijd zeker impact. Andere vrijwilligers kunnen hier de rest van het jaar op voortborduren.

5. Je doet toffe toeristische activiteiten in het weekend

Deelnemers aan de groepsreis voor jongeren naar Peru bezoeken Machu Picchu tijdens het weekend.Na een dag hard werken is er ook tijd voor leuke, sociale activiteiten. Doordeweeks organiseren onze lokale coördinatoren bijvoorbeeld een etentje of een filmavond en in het weekend bezoek je de toeristische hoogtepunten van jouw bestemming. Zo brengen bijna alle vrijwilligers in Peru een bezoek aan Machu Picchu, ga je in Cambodja naar de beroemde tempels van Angkor Wat en breng je in Kaapstad een bezoek aan de oude gevangenis van Nelson Mandela op Robbeneiland. Tijdens deze sociale en culturele activiteiten leer je niet alleen je medevrijwilligers beter kennen, maar leer je ook meer over de lokale cultuur. Al deze activiteiten zijn inbegrepen bij de kosten voor de reis.

6. Je ontmoet veel nieuwe mensen van over de hele wereld (en ze zijn allemaal heel leuk!)

Enthousiaste leeftijdsgenoten + gedeelde interesse + samenwerken = nieuwe vrienden, toch? Do we need to say more?

7. Je kunt je ouders geruststellen: we bieden 24/7 begeleiding

Misschien heb jij het plan voor de zomervakantie in je hoofd al helemaal uitgedacht, maar zijn je ouders nog niet overtuigd. Een belangrijke reden voor hun terughoudendheid kan zijn dat ze 100% zéker willen weten dat je veilig bent en dat je goede begeleiding krijgt tijdens de gehele reis. Op deze pagina hebben we de belangrijkste vragen van ouders beantwoord, maar samengevat kunnen we zeggen: de jongerenreizen hebben 24/7 begeleiding van ervaren medewerkers van Projects Abroad en volgen een vooraf vastgesteld schema. Willen ze nog meer weten? Laat ze contact met ons opnemen, dan kunnen wij ze geruststellen.

Maak je plannen werkelijkheid en schrijf je in

Als jij én je ouders overtuigd zijn dat het een goed idee dat je deze zomer vrijwilligerswerk gaat doen in het buitenland, onderneem dan actie! Kies je project en schrijf je in via ons inschrijfformulier

Deel dit artikel:

Vergeet niet om dit door te vertellen en laat ons ook weten wat je ervan vindt op Facebook en Twitter!

Abonneer je op RSS

Projects Abroad Blog Feed
Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Projects Abroad Blog Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲