You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Met welke exotische dieren wil jij werken deze zomer? Deze vijf jongerenreizen maken dat mogelijk!

  Reacties

09 maart 2018Vrijwilligerswerk, jongerenreis, Fiji, Kenia, Bolivia, China, Mexico


Uren brengen we door met het bekijken van katten en hondenfilmpjes, Snapchats vliegen om je oren met selfies met panda oortjes en je vrienden tag je het liefst in iedere video met alpaca’s. Kortom, dieren zijn gewoon geweldig! Daarom willen we natuurlijk dat we hier nog jarenlang van kunnen genieten.

Wil jij werken met dieren tijdens de zomervakantie? Dat kan! We hebben onze bijzondere groepsreizen voor jongeren (15-18 jaar) op een rijtje gezet waar je als vrijwilliger kunt helpen bij de bescherming van wilde dieren of kunt werken met je favoriete dier.

Duik met haaien in Fiji

Tijdens de groepsreis voor jongeren naar Fiji krijgen vrijwilligers de kans om te duiken met haaien

Waar denk jij aan als je aan haaien denkt? Gevaarlijk en eng of juist stoer en indrukwekkend? Wat waarschijnlijk niet als eerste in je op zal komen, is dat veel haaiensoorten bedreigd zijn. Al 400 miljoen jaar leven haaien op onze aarde en nu sinds de laatste 100 jaar gaat het slecht met deze diersoort door de impact van de mens! Jaarlijks sterven er 73 miljoen haaien door overbevissing, het verlies van de natuurlijke omgeving en vervuiling. Dit zijn er zo’n 8 duizend per uur! Als dat zo doorgaat, is het snel afgelopen met één van de meest spectaculaire dieren op aarde. Grijp je kans met de jongerenreis in Fiji om te duiken met haaien (je behaalt eerst je PADI-duikbrevet!) en als vrijwilliger te helpen bij hun bescherming nu het nog kan!

Laat baby zeeschildpadjes vrij in de oceaan in Mexico

Tijdens de jongerenreis in Mexico help je bij de bescherming van zeeschildpadjes

Aan de kust van Mexico werken wij met Olive Ridley zeeschildpadden. Deze naam zegt je waarschijnlijk nog niet heel veel, maar deze dieren kunnen 50 jaar oud worden! Vaak worden deze schilpadjes echter al gestroopt voordat ze uit hun ei zijn gekomen en worden gegeten als lokale delicatesse. Jij kan deze inmiddels bedreigde schildpadden helpen de oceaan te bereiken en de soort te beschermen! Tijdens de jongerenreis in Mexico ga je als vrijwilliger mee op patrouille om schildpadeieren te verzamelen. Deze begraaf je in een veilig gebied waar ze beschermd worden tegen roofdieren en stropers. Als je geluk hebt, kun je vervolgens de pasgeboren schildpadden een handje helpen door ze weer vrij te laten in de oceaan.

Steek je nek uit voor giraffen tijdens vrijwilligerswerk in Kenia

Onderzoek naar giraffen maakt deel uit van de jongerenreis naar Kenia voor vrijwilligers

Stel je voor, je wordt ’s ochtends wakker met de geluiden van de wildernis om je heen. Dit is mogelijk bij de Natuurbehoud & Milieu jongerenreis in Kenia. Als vrijwilliger breng je namelijk twee weken lang in een safarigebied door met de kans giraffen, buffels, leeuwen, zebra's, hyena's, luipaarden en nijlpaarden te zien. Je focust je hierbij onder andere op de bescherming van het langste dier op aarde, namelijk giraffen. Gesproken over giraffen, wist jij dat er verschillende soorten giraffen zijn? Het verschil kan je zien aan hun print! Hoe gaaf is dat.

Werk met panda’s in China

Deelname aan een jongerenreis naar China geeft vrijwilligers de mogelijkheid te werken met panda’s.

Panda’s blijven schattig met hun wollige zwart-wit gekleurde vacht. Vele video’s zijn al viraal gegaan op internet met panda’s die aan de benen van hun verzorgers hangen of waarin ze in de meest dramatische manier door hun verblijf rollen. Maar zoals je misschien is opgevallen, zijn dit eigenlijk nooit wilde panda’s. Er leven geschat nog maar 3000 in het wild. Het opvangcentrum waar jij vrijwilligerswerk doet tijdens onze jongerenreis in China richt zich op de opvang van de reuzenpanda's, de voortplanting en het vrijlaten van panda's in het wild. Het blijven wilde dieren, dus in contact komen met hen zal je niet, maar dichterbij dan dit zal jij ze niet gaan zien. Jij wilt toch ook dat de panda blijft voortbestaan? Zet je in!

Verzorg paarden en help kinderen met een beperking in Bolivia

Tijdens een groepsreis naar Bolivia helpt een vrijwilliger bij de verzorging van paarden.

Iedere paardenliefhebber zal het toegeven: paarden zijn speciaal! Wil jij niets liever dan de gehele dag op stal zijn en daarbij ook nog eens anderen kunnen helpen? Word je ook blij van de vrolijke oortjes tijdens het rijden en het gehinnik bij het voeren van de paarden? Dan is het wellicht eens tijd dat je kennis komt maken met de paarden bij onze jongerenreis in Bolivia. Deze kanjers hebben een speciale missie, namelijk het bieden van therapie voor kinderen met een beperking. Daar wil jij ze toch ook bij helpen? Help mee met het begeleiden van de kinderen en het verzorgen van de paarden. Trek zo de wijde wereld in met een trouwe paardenvriend aan je zij.

Maak je plannen werkelijkheid en schrijf je in voor een jongerenreis

Als jij én je ouders overtuigd zijn dat het een goed idee dat je deze zomer vrijwilligerswerk gaat doen met dieren in het buitenland, onderneem dan actie! Kies je project en schrijf je in via ons inschrijfformulier. Twijfel je nog? Lees dan ook onze blog ‘7 redenen om deel te nemen aan een jongerenreis en vrijwilligerswerk in het buitenland te doen’ of neem contact met ons op.

Deel dit artikel:

Vergeet niet om dit door te vertellen en laat ons ook weten wat je ervan vindt op Facebook en Twitter!

Abonneer je op RSS

Projects Abroad Blog Feed
Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Projects Abroad Blog Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲