You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

5 jongerenreizen waar je waardevolle vrijwilligerswerk ervaring op doet voor je studie

  Reacties

05 april 2018Vrijwilligerswerk, Jongerenreizen, Nepal, Zuid-Afrika, Sri Lanka, China, Tanzania


De redenen om tijdens de zomervakantie vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen lopen uiteen. Maar allemaal willen we tijdens de groepsreizen voor jongeren een positieve impact maken in de gemeenschappen waar we werken. Wat is er mooier dan een bijdrage leveren aan een vrijwilligersproject en tegelijkertijd waardevolle ervaring opdoen voor je toekomstige studie? Bingo, dat is de perfecte match! Dit zijn de 5 jongerenreizen die daar uitermate geschikt voor zijn:

1. Vul je CV met werkervaring op het gebied van mensenrechten in Kaapstad

Hoewel Kaapstad een locatie is waar je u tegen zegt; met een prachtige kustlijn en de Tafelberg, is er een groot verschil tussen arm en rijk. Het Mensenrechten kantoor van Projects Abroad geeft gratis juridisch advies en organiseert workshops voor jeugddelinquenten. En wanneer kun je dat nou van dichtbij meemaken tijdens een zomervakantie? Nou, tijdens de Recht & Mensenrechten jongerenreis naar Zuid-Afrika! Hiervoor reis je dus wel af naar het zuidelijkste puntje van Afrika, maar dat is geen straf. Dat de weekenden worden gevuld met een bezoek aan pinquïns op Boulders Beach, de top van de Tafelberg en Robben eiland zorgt voor een ideale 'work hard,play hard' balans tijdens je reis.

Een deelnemer van een jongerenreis doet ervaring op in de rechten in Kaapstad.

2. Doe medische ervaring op in Tanzania voor de decentrale selectie van geneeskunde

Waan je aan de voet van de Kilimanjaro berg, een prachtige regio in Tanzania waar een safari in één van de nationale parken in het weekend op de agenda staat. Dat is een mooie bijkomstigheid, maar als je tegelijkertijd dan ook nog ervaring voor je mogelijke decentrale selectie opdoet, weet je zeker dat je op de juiste plek bent! Je kijkt tijdens deze medische jongerenreis mee in een groot ziekenhuis in Arusha waar de artsen je alles leren over de gezondheidszorg in Tanzania. Ook neem je deel aan een medische outreach. Tijdens zo’n outreach reis je naar afgelegen gemeenschappen en help je professionele artsen bij basis gezondheidscheck-ups, bijvoorbeeld voor de Maasai bevolking. Eenmaal thuis prijkt er een medische stage op je CV en is je fotocamera gevuld met foto's van giraffes en leeuwen!

Doe ervaring op tijdens de geneeskunde jongerenreis door te helpen bij medische outreaches.

3. Zet ervaring in de zakenwereld op je CV na deze groepsreis voor jongeren naar China

Zodra je aankomt in miljoenenstad Chengdu waan je je in een andere wereld. De Chinese zakenwereld is een grote leerschool voor iedere toekomstige rechten of economie student. Heb je nog nooit een advocatenkantoor of de juridische afdeling van een bedrijf in het echt gezien? Straks wel! Na de zomervakantie kom je terug met nuttige juridische en bedrijfskundige praktijkervaring. En omdat het ook leuk is om meer van China te zien, ga je met je reisgenoten in het weekend op pad. Een bezoek aan een pandaopvang mag dan natuurlijk niet ontbreken! Best of both worlds; dat is het motto van deze Rechten & Business jongerenreis naar China.

Doe ervaring op binnen de zakenwereld en leer over het juridische stelsel tijdens de jongerenreis naar China.

4. Prijkt er volgend jaar fysiotherapie ervaring in Nepal op je CV?

Waar in 2015 een aardbeving plaatsvond en alle hulptroepen uitrukten om het land weer op te bouwen, worden vrijwilligers ook nu nog steeds met open armen in Nepal ontvangen. Zoveel mogelijk kunnen terugdoen voor de gemeenschap is belangrijk en daar kun je met dit project van op aan. Tijdens de Fysiotherapie groepsreis voor jongeren werk je als vrijwilliger in een lokaal ziekenhuis en kijk je mee met fysiotherapeuten die mensen met een handicap behandelen. Dit vrijwilligerswerk project biedt je zo de mogelijkheid om ervaring op te doen voor je toekomstige studietoelating. In het weekend struin je met je reisgenoten lokale markten af en ben je te vinden in een van de natuurparken rond Chitwan. Heb je de tijd? Pak dan nog een trektocht door de Himalaya mee en streep het af van je bucket list!

Scholieren die fysiotherapie ervaring op doen in Nepal, bezoek ook de Himalaya.

5. Leer de kneepjes van het tandarts-vak in het prachtige Sri Lanka

Wanneer krijg je nu de kans om in de zomervakantie te ontdekken wat je beroep als tandarts inhoudt als je straks je studie hebt afgerond én tegelijkertijd Sri Lanka te verkennen? Die combinatie is goud waard en deze jongerenreis tandheelkunde staat dan ook niets voor niets in deze top-5. Doordeweeks schaduw je tandartsen, leer je over ingrepen en organiseer een workshop voor kinderen over het belang van tanden poetsen. In de weekenden heb je de kans om naar het binnenland te reizen, samen met groepsgenoten van jouw leeftijd. Zo bevind je je straks bijvoorbeeld in Kandy, waar nog een hoektand van Boeddha bewaard zou worden.

Een jongerenreis deelnemer geeft voorlichting over tandheelkunde in Sri Lanka.

Plan nu jouw jongerenreis voor komende zomer

Je CV wordt niet gevuld zolang je nog niet het project hebt gekozen dat past bij jouw studiekeuze in september. Kies de jongerenreis van jouw voorkeur en meld je aan!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op! We vertellen je graag meer over onze jongerenreizen en staan altijd klaar om je te helpen bij het vinden van het juiste project.

Deel dit artikel:

Vergeet niet om dit door te vertellen en laat ons ook weten wat je ervan vindt op Facebook en Twitter!

Abonneer je op RSS

Projects Abroad Blog Feed
Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Projects Abroad Blog Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲