You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Adam Osborne - Gezondheidszorg, Geneeskunde project, Kenia

Medicine project Kenya

Ik ben een 17-jarige student uit Groot-Brittannië. Dit was mijn tweede keer in Kenia, maar mijn eerste keer was slechts een overstap toen ik op weg was naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen. Kenia is het vriendelijkste land dat ik ooit heb bezocht. Op straat komen veel mensen naar je toe om ‘hallo’ te zeggen of om je welkom te heten in Kenia.

Dankzij Projects Abroad was mijn reis heel gemakkelijk. Ze regelden de vluchten en brachten me in contact met andere vrijwilligers die op dezelfde vlucht zaten. Ik ontmoette hen op Heathrow Airport en we leerden elkaar kennen tijdens een ontbijtje bij Starbucks. Toen we in Nairobi aankwamen, stond een medewerker van Projects Abroad op ons te wachten en bracht ons naar het gasthuis waar we de eerste nacht zouden verblijven, voordat we naar Nakuru gebracht zouden worden. ’s Ochtends ontmoetten we de vrijwilligers die gedurende de nacht waren aangekomen. De meeste kwamen uit het Verenigd Koninkrijk, maar er waren ook een paar andere nationaliteiten. Iedereen was van mijn leeftijd, heel vriendelijk en had dezelfde state of mind.

Volunteer project Kenya

Tijdens de vier uur durende reis naar Nakuru kon ik in de minibus met meer vrijwilligers praten en zo leerde ik hen al snel beter kennen. Onze groep bestond uit ongeveer twintig vrijwilligers die elkaar na twee weken allemaal goed kenden.

Eenmaal in Nakuru gingen we naar het kantoor van Projects Abroad. Hier kregen we een introductie en hielpen de medewerkers ons bij het kopen van essentiële benodigdheden, zoals telefoons en simkaarten. Ook hielpen ze ons bij het omwisselen van geld. Toen iedereen tevreden was met zijn aankopen, namen ze ons mee naar de gastgezinnen. Ik was best nerveus om te horen bij wie we zouden logeren de komende twee weken.

Mijn gastgezin en project

Group volunteering

Ik verbleef samen met vrijwilligers Ramy en Tank in hetzelfde huis en ik voelde me al snel welkom bij onze gastmoeder. Ze gaf of een rondleiding door het huis en zorgde dat we ons direct thuis voelden. Onze kamer had een stapelbed en een eenpersoonsbed en was zeer schoon. Het huis was van alle gemakken voorzien: westerse toiletten, warme douches, klamboes en we kregen twee maaltijden per dag. Onze gastmoeder had vier zonen. Toen wij bij haar woonden leefde één zoon en haar kleinzoon bij haar. Zij waren beide heel vriendelijk en ik heb nog steeds contact met de zoon.

De projecten waren heel gevarieerd en interessant. Dit had ik niet verwacht. Ik dacht dat we twee weken in hetzelfde ziekenhuis zouden werken, maar in werkelijkheid gingen we naar veel verschillende locaties, zoals staats- en privéziekenhuizen, kraamklinieken, scholen, weeshuizen, etc.

Medicine Kenya

De mate van onze betrokkenheid verschilde per locatie. Op een school speelden we bijvoorbeeld een hele dag met kinderen tussen 3 en 10 jaar en behandelden hen tussendoor voor ringworm, kleine wondjes en gaven hen de voorgeschreven ontwormingstabletten. In de ziekenhuizen liepen we voornamelijk mee met de dokters en observeerden we hun werkzaamheden, maar we hadden ook enkele praktische ervaringen. Eén vrijwilliger mocht bijvoorbeeld pasgeboren baby’s van slechts enkele minuten oud wegen. In de kraamkliniek waren we getuige van drie bevallingen en een 16-jarige meisje dat beviel onderweg naar de kraamkamer.

Andere activiteiten

Als we niet bij een van de projecten waren, dan werden we meegenomen naar toeristische attracties zoals Lake Baringo, het Lake Nakuru National Park en een Maasai markt. De activiteiten waren allemaal heel goed georganiseerd en heel leuk. Zo kregen we een goed beeld van de ‘echte’ én de toeristische kant van Kenia.

De natuur die we bezochten was ongelooflijk mooi, van de wilde dieren in het nationale park tot het uitzicht over de Nakura vallei. De Maasai markt heeft alle souvenirs die je kunt voorstellen, voor een goede prijs (na een beetje onderhandelen).

Volunteering in Kenya

Samengevat: ik heb erg genoten van deze ervaring met vrijwilligerswerk en ik wilde dan ook niet weg toen de twee weken voorbij waren. Ik heb vrienden gemaakt met wie ik hopelijk nog lang contact houd en ik raad deze reis aan iedereen aan die openstaat voor avontuur. De ervaring heeft mij (levens)lessen geleerd die ik hopelijk kan gebruiken tijdens mijn interviews in de toelatingsprocedure voor geneeskunde.

Als je de kans krijgt om deel te nemen aan één van de jongerenreizen, grijp hem! Het zal je ogen openen voor een heel nieuwe wereld vol ervaringen die je niet kunt opdoen vanuit je comfortzone thuis.

Adam Osborne

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲