You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Landbouw projects in Ghana door Alice Bunt

Accra

In augustus en september ben ik in Ghana geweest, en nog steeds mis ik het land, de mensen, de manier van leven in Ghana. Ik wist niet dat je verliefd kon worden op een land maar dat ben ik, verliefd op Ghana en zijn bewoners. Zoals denk ik iedere vrijwilliger had ik geen idee wat ik kon verwachten bij aankomst op het vliegveld. Maar de ontvangst was geweldig: warm, hartelijk en vol humor. En al heel gauw begreep ik dat de Ghanesen zo zijn: vrolijk en hartelijk.

Buduburam

Ook de ontvangst door Jeremiah was hartelijk, hij leidde ons rond een leerde ons de fijne kneepjes over de tro's, de weg in Koforidua (de hoofdstad van onze regio) en bracht ons naar ons gastgezin. Ook daar werden we heel hartelijk ontvangen door 'De Reverent' en zijn vrouw Florence. Het verblijf in het gastgezin was geweldig. De kinderen vonden het heerlijk aandacht te krijgen en langs te komen voor een spelletje of gewoon,om lekker rond te hangen met de groep vrijwilligers.

Chaos

Het Ghanese eten was heerlijk al moesten mijn westerse darmen zich wel even aanpassen aan de kruiden. In het gastgezin waren vrijwilligers uit verschillende landen van over de hele wereld, wat het hele verblijf nog plezieriger en unieker maakte. Ook de begeleiding door Projects Abroad was ontzettend goed. Jeremiah, Emanuel en Isaac stonden altijd klaar te helpen, mocht dat nodig zijn. Had je vragen of moest er iets geregeld worden: zij deden hun best het voor elkaar te krijgen.

Iedereen Is Gelovig

Ik werkte op de demonstratie-boerderij. Eerlijkheidshalve moet ik toch zeggen dat dat me wat tegen viel. Er was bijvoorbeeld niet echt een overzicht of een planning van wat er nu allemaal moest gebeuren. Gelukkig kwam Emanuel, de coördinator van Project Abroad in onze regio, regelmatig langs om een oogje in het zijl te houden. Isaac, de coördinator van de boerderij, had volgens mij toch moeite met het overzicht voor de werkzaamheden waardoor allerlei klussen bleven liggen. Dat neemt allemaal niet weg dat ik het niet heerlijk vond op de boerderij te werken. Ik ging er iedere dag met veel plezier naartoe om de dieren en de planten te verzorgen. Ghanese grond is ontzettend vruchtbaar, de plantjes schoten de grond uit en het is werkelijk geweldig mee te maken dat je binnen een heel korte tijd kunt zaaien en oogsten.

Portret Met Olifanten

Ook de dieren waren geweldig al valt er op de manier waarop ze gehuisvest zijn heel veel aan te merken. De boerderij is een demonstratieboerderij waarbij de boeren in het dorp en de kinderen die er wonen, kunnen zien hoe de dieren anders gehuisvest kunnen worden.

Alles bij elkaar is het voor mij een unieke en geweldige tijd geweest in Ghana, een tijd waar ik nieuwe vrienden gemaakt heb en een tijd die ik zeker niet had willen missen.

Alice Bunt

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Agenda informatiedagen

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲