You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

2 Week Special natuurbehoud in Thailand geschreven door Amy Park

Het schooljaar zat er weer op en de zomervakantie stond voor de deur. Tijdens de zomervakantie deed ik meestal vrijwilligerswerk in het lokale buurthuis. Deze zomer was ik 16 geworden en dacht bij mezelf, “Ik heb nu drie jaar op dezelfde plaats in mijn buurt vrijwilligerswerk gedaan… Ik wil eens iets nieuws proberen”. Om een nieuwe uitdaging aan te gaan, had ik eerst Europa of de Verenigde Staten in gedachten, maar toen ik op het internet zocht naar de mogelijkheden om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen, kwam ik bij Projects Abroad terecht.

2 Week Special natuurbehoud in Thailand

Toen ik de verschillende projecten aan het bekijken was, wekte de 2 Week Special natuurbehoud in Thailand meteen mijn interesse. Het leek mij een geweldige manier om een nieuwe uitdaging aan te gaan, om kennis te maken met een nieuwe omgeving en een nieuwe cultuur. Ik had me onmiddellijk aangemeld en een paar weken later, was ik vertrokken!

Ik moet toegeven dat ik het wel een beetje eng vond om in mijn eentje naar de andere kant van de wereld te reizen, maar toen ik landde, stond Andy (een van de supervisors in Thailand) mij en nog een andere vrijwilliger op te wachten. We reden gezellig met zijn drieën naar het Dawn of Happiness Resort, waar alle vrijwilligers die deelnamen aan het zelfde project, ook verbleven.

Het resort was geweldig! Het bestond uit verschillende bungalows en lag aan de rand van het mooiste strand dat ik ooit had gezien. Elke vrijwilliger deelde een bungalow met een andere vrijwilliger. Gelukkig klikte het meteen met mijn kamergenoot.

Het natuurbehoud project

2 Week Special natuurbehoud in Thailand

Omdat duiken een belangrijk deel uitmaakt van het natuurbehoud project, kregen we de eerste week een cursus duiken. Aangezien ik de cursus ‘Open Water’ en ‘Advanced Open Water’ thuis al had gevolgd voor mijn inschrijving, mocht ik verder met de ‘Rescue Diver’ cursus. Ik moet toegeven dat deze cursus niet makkelijk was, maar het gevoel van voldoening dat ik had nadat ik slaagde, maakte het allemaal de moeite waard. Naast het opdoen van nieuwe ervaringen, was dit project ook een perfecte kans om duikbrevetten te behalen. Ik heb ook uit ervaring geleerd hoe belangrijk het is om zonnecrème te smeren wanneer je in het water werkt onder de vlakke zon.

Na de eerste week, ging onze 2 Week Special groep aan het werk. Maandag en vrijdag werkten we op het land en dinsdag, woensdag en donderdag waren onze duikdagen. In het weekend waren we vrij. De dagen dat we op het land werkten, hielpen we bij boomkwekerijen, namen we deel aan campagnes om bomen te planten, of werkten we met zeeschildpadden in het Phuket Marine Biological Centre. Op onze duikdagen, doken we in de oceaan om het koraalrif te controleren en schoon te maken.

2 Week Special natuurbehoud in Thailand

De duikdagen waren mijn favoriete dagen van de week. We vaarden samen op een bootje naar de vele prachtige eilanden langs de kust en van de boot sprongen we in het water en doken we tussen de verschillende zeedieren. De dingen die ik in het water heb zien zwemmen zitten nog levendig in mijn gedachten. De zeeschildpadden, morenen, clownvissen, anemonen,... De wateren van Thailand bieden een ongelooflijke diversiteit van leven. Na mijn eerste week, besloot ik om na mijn 2 Week Special nog een week langer te blijven omdat ik zo erg genoot van mijn tijd in Thailand.

In het algemeen, vind ik dat we genoeg vrije tijd kregen om kennis te maken met de nieuwe cultuur en de omgeving. In het weekend, namen we een 'tuk-tuk' (lokale bussen) naar de nabijgelegen stad van Ao Nang waar je goed kon winkelen en eten. Verder deden we mee aan activiteiten georganiseerd door onze supervisors, zoals wandelen, kajakken, of het bezoeken van tempels. Mijn vrije tijd gebruikte ik ook om een paar andere duikcursussen, zoals de ‘AWARE Shark Conservation Specialty’ cursus te voltooien.

Helaas vlogen mijn drie weken in Thailand als een trein voorbij, maar los daarvan had ik mijn zomer niet beter kunnen benutten. Thailand is zeker een bestemming waar ik nog vaak wil terugkomen!

Amy Park

Amy Park

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲