You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Dier- en natuurbehoudproject in Thailand door Amy Pfeiffer

Het waren drie magische maanden waarin ik hele mooie plekken heb gezien en lieve, geweldige en interessante mensen heb mogen ontmoeten. Het was mijn allereerste reis naar Azië, en toen ik eenmaal in de bus zat van het vliegveld naar Ao Nammao en alle dorpjes en markten langs me heen zag flitsen, was ik op één slag verliefd op Thailand.

Dawn of Happiness

Buduburam

Iedereen van het conservatieteam verblijft op een plek die “Dawn of Happiness” heet, waar alle vrijwilligers in hutjes wonen, omringd door prachtige planten, bloemen en dieren.

Ons kamp was gelegen aan het strand, waar we vaak voetbalden en zwommen in de avond en na het werk. De zee was zelfs erg goed te horen als je ‘s nachts in bed lag en was altijd te zien vanuit de keuken waar we aten. En wat heb ik mooie zonsondergangen gezien!

Het kantoor van Projects Abroad zit ook in Dawn of Happiness en de staff was geweldig en enorm behulpzaam!

Duiken en conservatiewerk

Ik had mijn Padi Open Water al voordat ik op reis ging en in Thailand heb ik mijn Advanced en Rescue Diver diploma gehaald. We doken drie dagen in de week; op dinsdag, woensdag en donderdag. Per dag maakten we twee duiken. We maakten de zee schoon door netten weg te halen waar vissen en koraal in verstrikt waren geraakt en door rotzooi en plastic weg te halen. Ook controleerden we het koraal vaak op ziektes. Het duiken in Thailand is prachtig, het water is extreem helder en er zwemmen veel verschillende, felgekleurde vissen rond. Soms zagen we ook ongevaarlijke haaien en zeeschildpadden.

Op maandag en vrijdag deden we ander werk, waaronder bomen planten en nature trails leggen in de jungle. Soms gingen we ook met de bus naar Phuket om daar zeeschildpadden tanks schoon te maken.

Vrije tijd

Portret Met Olifanten

In de weekenden en na het werk waren we vrij. We zijn vaak naar de eilanden Railay en Tonsai geweest, waar je zelfs vanaf het kamp naartoe kan lopen als het eb is. Ook zijn we naar het eiland Koh Phi Phi geweest en in de weekenden naar Phuket. Er waren zat dingen te doen, zoals boeddhistische tempels bezoeken, naar marktjes gaan, rondreizen en natuurlijk uitgaan.

De lieve Thaise mensen, de simpele relaxte levensstijl en de schitterende natuur van Thailand… Ik heb hele mooie en speciale herinneringen aan dit land en ik kan het alleen omschrijven als een onvergetelijke tijd!

Groetjes,

Amy

Amy heeft ook vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika gedaan. Lees hier haar ervaringen op het surf, journalistieke en het sociale project.

Chaos

Amy Pfeiffer

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲