You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal en lesgeefproject in Ghana en Tanzania door Andrew Ellison

Ik ben ondertussen alweer een maand terug thuis na 15 weken op een gek Afrikaans avontuur te zijn geweest. Ik mis het zo hard dat ik er nog steeds mee worstel om me terug aan te passen aan het normale leven in Europa.

Drie maanden lang deed ik vrijwilligerswerk met Projects Abroad op een lesgeefproject in Ghana en een sociaal project in Tanzania. Ik had ook besloten om tussenin twee weekjes vakantie te nemen in Zanzibar, zodat mijn familie me kon bezoeken. De hele reis was een geweldig avontuur met veel gekke momenten en elke dag nieuwe ontdekkingen! Ik raad het iedereen aan om iets gelijkaardigs te doen, want het is gewoon fantastisch.

Ghana

Toen ik 16 was deed ik al eens vrijwilligerswerk met Projects Abroad, op een 2 Week Special in Ghana. Ik had toen zo’n geweldige ervaring dat ik opnieuw naar Afrika wilde om er mensen te gaan helpen. Dus na mijn middelbare school nam ik meteen een tussenjaar om de wereld te gaan ontdekken. Een goede manier om dat te doen is sowieso als vrijwilliger met Projects Abroad.

Sociaal en lesgeefproject in Ghana en Tanzania

En dus vond ik mezelf terug in Cape Coast, Ghana. Mijn eerste stop werd hetzelfde weeshuis dat ik jaren daarvoor mee had helpen bouwen. Het was zo fijn om te zien dat het een thuis was geworden voor zo veel kinderen… Maar mijn werk zou doorgaan op een lokale school. Daar gaf ik elke morgen twee uur lang Franse les. De lokale leraren hadden geen enkele kennis van het Frans, maar het was wel belangrijk voor de kinderen om het te leren.

Ik vond het erg leuk om les te geven, omdat de kinderen zo gemotiveerd waren om nieuwe dingen te leren en het veel voldoening gaf wanneer ze iets onder de knie hadden. En zij waren “Sir Andrew” ook erg dankbaar! In de namiddag werkte ik in het Children’s Home of Hope weeshuis, waar ik ervan genoot om met de kinderen te spelen en hen te helpen met hun huiswerk. Het weeshuis was meer relaxt dan de school en dat gaf me de kans om een speciale band te vormen met de kinderen.

Tanzania

Sociaal en lesgeefproject in Ghana en Tanzania

De volgende stop op mijn reis was Arusha, Tanzania, waar ik werkte in het Tumaini weeshuis. Ik was nogal zenuwachtig omdat ik niet wist wat ik kon verwachten, maar zo snel ik mijn aardige huisgenootjes ontmoette wist ik dat ik ook hier een supertijd zou hebben. De eerste dag op het weeshuis zal ik nooit vergeten: vanaf ik over de drempel stapte, kwam er een meisje op me afrennen die me een geweldige knuffel gaf. Een erg speciaal moment voor me.

De volgende twee maanden waren waarschijnlijk de beste van mijn leven. Om elke dag bij kinderen te zijn die op jonge leeftijd al zo’n verschrikkelijke levensverhalen hadden, was ongelooflijk. Ik voel me erg gelukkig dat ik deze ervaring heb kunnen meemaken.

Ik raad het iedereen aan om op een bepaald moment in je leven vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen!

Groetjes,

Andrew

P.S. Bekijk de Afrikaanse avonturen van Andrew ook op video.

Sociaal en lesgeefproject in Ghana en Tanzania

Andrew Ellison

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲