You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal project in Sri Lanka door Anne-Marijn Batterink

Sociaal project in Sri Lanka door Anne-Marijn Batterink

Op mijn school werd het idee geboren om naar het buitenland te gaan voor onze studie SPH. Afstuderen moest het worden, omdat dit mijn laatste jaar op school was. Samen met mijn klasgenoot wist ik nog twee klasgenoten enthousiast te maken en toen stonden wij dan eindelijk, na vele voorbereidingen, met vier meiden op het vliegveld in Brussel. Sri Lanka was onze eindbestemming.

Na een lange vliegreis kwamen wij dan eindelijk in Colombo aan. Van 0 graden in Nederland naar ruim 30 graden in het zonnige Sri Lanka. Een beter begin konden wij ons niet wensen. De ontvangst was perfect geregeld. We werden met een bordje met onze namen erop opgewacht en na wat zakelijke dingen afgehandeld te hebben, stapten we dan eindelijk de taxi in die ons weg zou brengen naar een hotel waar we onze eerste nacht door zouden brengen. Wat hebben wij onze ogen uitgekeken, want wat was Sri Lanka mooi!! En zo ontzettend anders dan Nederland. Aan het verkeer moesten we ontzettend wennen en lachend en giebelend schoten wij van links naar rechts over de drukke wegen. Regelmatig op de rem en een getoeter alom die de medeweggebruikers moesten waarschuwen dat wij gingen inhalen.

De dagen die volgden stonden in het teken van kennismaking. Een medewerker van Projects Abroad liet ons kennismaken met het gastgezin, ons dorpje waar we die 3 maanden zouden verblijven en het weeshuis waar wij gingen werken. Het leven in een gastgezin is ontzettend leuk. Je zit hierdoor midden in de cultuur van een land. Ons gastgezin bestond uit een vader, moeder en een zoon van begin 20 jaar. Het gastgezin was erg aardig, hield rekening met onze wensen, hielpen ons overal bij als wij hierom vroegen en lieten ons behoorlijk vrij om te gaan en staan waar we wilden. Wel vonden wij het aftasten. Wat mocht wel, wat mocht niet? Wat was gebruikelijk om te doen? Ga zo maar door. Dit had tijd nodig.

Sociaal project in Sri Lanka door Anne-Marijn Batterink

Door de weeks hielpen wij drie ochtenden binnen een weeshuis in Galpatha. Een weeshuis voor verstandelijk gehandicapte meisjes en vrouwen. Overdag gingen de meisjes onder de 18 jaar naar school. De oudere vrouwen bleven achter. Met hen deden wij spelletjes, maakten we knutselwerkjes en maakten we vooral heel veel lol. Het werken binnen een weeshuis is echt super gaaf! De meiden zijn zo ontzettend blij dat je er bent en je voelt je hierdoor meteen welkom. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet weet wat je moet doen, want ze zijn echt overal enthousiast voor te krijgen, zolang zij maar de aandacht en liefde krijgen waar ze zo’n behoefte aan hebben. Ik vond het met name een grote uitdaging om de meisjes bij de groep te krijgen die anders altijd apart van de groep leven. Het was heerlijk om hen de aandacht en liefde te bieden waar ze zo hard om schreeuwden. Werken binnen dit weeshuis bracht mij ontzettend veel geluk. Je kunt hier echt wat betekenen.

Sociaal project in Sri Lanka door Anne-Marijn Batterink

Naast het vrijwilligerswerk moest er natuurlijk hard aan ons onderzoek gewerkt worden. Dit deden wij binnen het gastgezin. Via, via kwamen wij aan een dongel. Door deze stick op te laden konden wij op onze laptop gebruik maken van internet. Hierdoor hoefden wij niet naar een internetcafé. Dit bespaarde ons geld, heel veel tijd en moeite. In de weekenden gooiden wij het huiswerk van ons af en trokken wij er op uit. We bezochten dorpen en steden, gingen shoppen in Colombo, beklommen de Adam’s Peak, woonden cricket wedstrijden bij of verbleven het hele weekend in een strandhut aan zee. Volop van genieten dus. In Sri Lanka verveel je je geen moment.

De laatste twee weken van ons verblijf in Sri Lanka trokken wij rond met onze backpack op onze rug. In twee weken tijd hebben we het binnenland en de Oostkust bekeken. We hebben veel leuke dingen gedaan, waaronder een bezoekje aan een olifantenweeshuis. Een koude douche was de afsluiting van ons bezoek aan hen. Ik wens iedereen een hele mooie tijd toe in Sri Lanka. Ik zeg vooral, GENIET!

Enthousiast geworden door het verhaal van Anne-Marijn? Neem dan eens een kijkje op onze Sri Lanka pagina en kies een project dat bij jou past!

Groetjes, Anne-Marijn

Anne-Marijn Batterink

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲