You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Antonia - Gezondheidszorg, Geneeskunde project, Ghana

Antonia - Gezondheidszorg, Geneeskunde project, Ghana

Afgelopen zomervakantie heb ik drie weken medisch vrijwilligerswerk gedaan in Ghana. Het was een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou willen aanraden!

Ik heb om drie redenen gekozen om dit project te gaan doen. Allereerst wilde ik erg graag vrijwilligerswerk doen zodat ik mensen die in minder goede leefomstandigheden wonen zou kunnen helpen. Daarnaast was het voor mij onderdeel van mijn oriëntatie op de studie geneeskunde. Als laatste leek het me een gaaf avontuur om zoiets te beleven. Dit project paste perfect bij mij vanwege mijn interesse in de medische wereld.

"Het verbaasde me enorm dat we zoveel zelf konden en mochten doen."

Antonia - Gezondheidszorg, Geneeskunde project, Ghana

De dagen waren erg afwisselend. Vaak gingen we naar dorpjes toe voor de Community Outreach. Hier mochten we onderzoeken op de patiënten doen, zoals bloeddruk en hartslag meten, wegen en lengte meten, BMI berekenen en bloed onderzoeken via een vingerprik. We mochten ook drie keer een dag meelopen in het ziekenhuis op verschillende afdelingen. Daarnaast zijn we best een aantal keren naar een lepra kamp geweest waar we – na een workshop wondverzorging – zelf de (grote) wonden van de patiënten mochten schoonmaken. Het verbaasde me enorm dat we zoveel zelf konden en mochten doen. Voordat we aan de slag mochten kregen we gelukkig workshops met uitleg over wat er van ons werd verwacht.

"Het gastgezin was dus niet alleen een gezin, het was een hele familie die ons als eigen familie verwelkomde"

De accommodatie tijdens mijn project was heel goed. Het was een groot huis waarin een geweldige familie woonde. Het gastgezin was dus niet alleen een gezin, het was een hele familie die ons als eigen familie verwelkomde. Ze zorgden er voor dat ik me thuis voelde en zorgden dat alles voor ons verblijf geregeld werd. Het was er altijd extreem gezellig; we hebben veel spelletjes gespeeld. Daarnaast werd het eten elke dag goed geregeld. Het eten was vooral westers, want ze wisten goed wat vrijwilligers wel en niet lekker vinden. We hebben echter wel een paar keer Ghanees gegeten, zoals Red Red. Red Red is gebakken banaan met bonen en rijst. Ik had niet gedacht dat ik dit lekker zou vinden, maar ik vond het erg lekker. We konden niet al het Ghanese eten opeten, omdat het erg ongezond en extreem pittig eten was. Gelukkig hebben ze er voor ons niet zo veel hete pepers in gedaan!

"In de weekenden waren er hele speciale activiteiten die ervoor zorgden dat we even konden ontspannen en een dat de groep nog hechter werd"

Antonia - Gezondheidszorg, Geneeskunde project, Ghana

Er waren veel leuke activiteiten voor ons geregeld. We hadden in de eerste week een ‘quiz night’ met andere groepen. We zijn ook een aantal keer uit eten geweest. Ik vond het erg lekker, maar vooral erg gezellig. We hebben ook sieraden gemaakt met kralen. Dit viel zo goed in de smaak dat we met de begeleiding hebben geregeld om het nog een keer te doen. In de weekenden waren er hele speciale activiteiten die ervoor zorgden dat we even konden ontspannen en een dat de groep nog hechter werd. Het eerste weekend hebben we een nacht in een resort aan het strand gelogeerd. Het tweede weekend zijn we naar een National Park en een zwembad geweest. Het was geweldig om een stukje van de Ghanese natuur te zien door middel van een wandeling over onder andere hangbruggen. Het zwembad viel zo in de smaak dat we geregeld hebben dat we dit ook een tweede keer konden doen. Het was dus erg fijn dat het schema op onze wensen werd aangepast. De activiteiten waren al erg leuk, maar er werd alles gedaan om zo goed mogelijk onze wensen te vervullen.

Antonia - Gezondheidszorg, Geneeskunde project, Ghana

"Ik heb tijdens de drie weken vrienden voor het leven gemaakt"

De groep van mijn project was een hele speciale groep. We zijn tijdens het gehele project heel hecht geworden. We waren zo hecht dat ik nog steeds veel contact heb met de andere vrijwilligers. Ik heb tijdens de drie weken vrienden voor het leven gemaakt. Het was dan ook erg moeilijk om afscheid van iedereen te nemen. Het was minder erg doordat ik zeker weet dat ik ze nog een keer ga zien. We hebben namelijk afgesproken elkaar te gaan bezoeken.

Het was een echte levenservaring die ik nooit of te nimmer zal kunnen of willen vergeten. Het is een ervaring waarvan ik extreem veel heb geleerd. Ik heb geweldige mensen leren kennen, zelfstandigheid geleerd en meer over mezelf geleerd. De mensen die ik heb ontmoet waren allemaal zo geweldig en hebben me een geweldige levensles geleerd. Ze hebben mij ook geleerd om blij te zijn met wat ik heb. Verder heeft deze ervaring mij laten zien dat er een groot verschil kan zijn tussen de mentaliteit van verschillende mensen. Kortom, het was het een unieke ervaring die ik voor geen goud had willen missen! Ik kan niets anders doen dan het iedereen van harte aanraden!

Antonia

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲