You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Incaproject in Peru door Aricia Ike

Hoi! Ik ben Aricia Ike en ben 22 jaar. Nadat ik was afgestudeerd in Nederland heb ik voor een maand het Incaproject van Projects Abroad gedaan in Peru. Dit was een archeologisch project, midden in de ‘Heilige Vallei’: 5 uur rijden van de grote stad Cuzco. Voor dit project woonde ik in een ‘community house’ met andere internationale vrijwilligers en lokale staff.

Aricia Ike - Peru

Het project bestond uit opgraven, sites klaar maken (met een machete bomen hakken dus!), vondsten schoonmaken, analyseren en documenteren, onze eigen velden en akkers bijhouden, het huis schoonmaken, repareren en daarnaast ook nog Engelse les geven aan de kinderen van het dorpje waar we vlakbij zaten.

Dit alles deden wij met het minimum aan luxe. Er was geen warm water, (bijna) geen elektriciteit en de voor ons zo vanzelfsprekende dingen als een koelkast, tv of computer waren er al helemaal niet!

Ik vond het heerlijk om even helemaal zo ‘back to basics’ te zijn en gewoon elke dag een uur een berg te moeten beklimmen voordat ik überhaupt aan het werk kon. Je komt zo op de meest prachtige plekken en ziet dingen die anderen nooit zullen zien. Een project zoals deze in een omgeving zoals dit is werkelijk waar een onvergetelijke ervaring!

Aricia Ike - Peru

Het project was alles wat ik ervan verwacht had en zelfs nog meer. Ik wist dat het geen gemakkelijk project was en dat er weinig luxe zou zijn, maar juist daarom trok het mij zo aan. Door dit project waardeer ik thuis alles nu zo veel meer en heb ik mezelf erg goed leren kennen. Ook sloot het project perfect aan bij mijn opleiding over Cultureel Erfgoed.

Tijdens het project heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en heb ik vrienden voor het leven gemaakt.

Dus houd jij van cultuur, erfgoed, bergbeklimmen en hard werken, en heb jij altijd al Indiana Jones willen spelen? Dan is het Incaproject in Peru de plek voor jou!

Groetjes,

Aricia

Aricia Ike

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲